Salò o le 120 giornate di Sodoma

(1975)

Salo sau cele 120 de zile ale Sodomei

Poster Salò o le 120 giornate di Sodoma Postere Salò o le 120 giornate di Sodoma

Sinopsis Salò o le 120 giornate di Sodoma

In timpul Republicii fasciste patru libertini elaboreaza un regulament pervers, pe care trebuie sa-l si respecte. Ei selectioneaza opt reprezentanti, femei si barbati care vor deveni victimele practicilor lor degradante. Se inchid cu totii intr-o vila unde stau 120 de zile, respectand regulile codului lor terifiant. La scurt timp dupa terminarea filmului, lucrat in maniera unui documentar cine-verite, Pier Paolo Pasolini a fost asasinat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.8

Caseta tehnică

AKA

  • Salo, or The 120 Days of Sodom

Produs de

Produzioni Europee Associati (PEA)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

United Artists Europa

Țara

Italia, Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 12 Ianuarie 2016 04:43
Ultima proclamare a credintelor lui Pasolini..
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)

Este ciudat cum omul cauta in permanente sa patrunda in strafundurile fiintei sale si acolo sa doreasca sa caute doar partea cea mai distructiva si intunecata din el, dar si mai ciudat este ca multi incearca sa inteleaga si sa contemple aceasta analiza si rezultatul ei. Cum e si cazul acestui film si a criticilor lui.
In ciuda repulsiei pe care o creaza pelicula de fata, (cel putin unele scene din aceasta), filmul este o adaptare cosmetizata a scrierii Marchizului de Sade. Departe de sadismul si de violenta operei originale, creatia lui Pasolini extrage sau se inspira doar din ciudata opera a secolului 18. Modul subiectiv in care se face selectia fragmentelor ridica numeroase intrebari vis-a-vis de ideile pe care Pasolini le vrea surprinse in acest film dar si mai multe intrebari legate de persoana regizorului italian.
Ca… citeşte

16 1
FlorinMovieFreak pe 23 Iulie 2012 19:27
Un alftel de M.I.S.A.
Filmul nu este decat o "mostra" de-a arata cat de ciudati si bolnavi suntem de fapt. Omul vrea sa vada degradanta, depravrare si perversitate. Iar pe cat de gretoase sau respinsatoare sunt scenele pe atat de mult exista si curiozitatea. Este un film dur cu scene socante, greu de vizionat pentru cei cu un stomac sensibil. Cine vrea sa se incumete sa-l vada pe acesta, trebuie mai intai sa vizioneze Taxidermia (2006), nu de alta dar trebuie sa va faceti incalzirea! Eu unul am fost curios sa-l vad din cauza faptului ca regizorul a fost asasinat dupa terminarea filmului si nu-i condamn pe acei oameni, in acei ani erau foarte multi incuiati. La noi probabil pe timpul comunismul ar fi fost considerat un terorist si spanzurat. Acest film nu este prost si nu este inutil, este o dovada de curaj din partea unui regizor care a vrut sa faca altceva!
In opinia mea Pier Paolo Pasolini ramane un… citeşte

10 8
margott pe 29 Noiembrie 2011 20:19
Hai ca n-o fi fost nebun Pasolini, dar o doaga-doua tot ii lipseau. Glumesc. Nu e un film facut de o minte bolnava, e o mini-radiografie a unei societati bolnave, depravate, a dezumanizarii. Ma rog, nu-i prea greu de inteles mesajul lui, problema e ca imaginile sunt uneori greu de digerat, iar impactul vizual e mai puternic decat mesajul pe care-l transmit.
10 8
marius pe 22 Mai 2008 17:58
Inacceptabil!!!
9 14
Iulia02 pe 07 Iunie 2011 12:57
Sunt total de acord cu faptul ca Salo este un film dur, dar nu pot sa fiu de acord cu faptul ca este un film prost, oribil(sau alte adjective care au fost folosite pentru a-l caracteriza). Si nu cred ca Pasolini a avut o minte bolnava.
8 7
Luka pe 04 August 2008 02:55
Ne face sa fim constienti ca pentru unii pedeapsa cu moartea(si un pic de tortura) ar fi cea mai buna solutie!!!!
7 9
Crynick pe 24 Martie 2011 22:14
greu de vazut
cel mai socant film,cel mai controversat,cel mai depravat.
Arta poate sa existe si in aceasta forma,greu de acceptat insa de majoritatea consumatorilor.
Desi la inceput am urat filmul,pana la urma il consider unul bun.

7 10
davidtom pe 13 Septembrie 2010 19:12
...
filmu' asta nu merita nici macar jumatate de steluta! un film extraordinar de prost...
7 16
bobroro pe 03 Septembrie 2010 16:13
gunoi
o mizerie, lasati vrajeala cu psihanaliza lu peste... numai o minte bolnava poate sa adapteze pentru cinematografie ailalta mizerie pe care a scris-o alt bolnav...si sunt fan horror
6 12
White1 pe 2 decembrie 2010 10:39
Si ce daca esti fan Horror?N-are nici cea mai mica legatura cu filmele horror.
Iulia02 pe 12 iunie 2011 16:33
Mizerie? Pasolini e bolnav? aaa....si ce legatura au filmele horror cu Salo?
Neddhu pe 13 Februarie 2013 20:52
De retinut
Ce trebuie sa retinem din filmul asta e ca chestiile astea s-au intamplat, se intampla si se vor mai intampla.. nu am avut rabdare sa ma uit la el intreg am dat cu fast forward ca ma dezgusta uneori.... Suntem bolnavi ca specie.
5 4
Tweeknax pe 21 Decembrie 2010 12:16
Greata
Cel mai oribil film vizionat vreodata.Nu-mi pot da seama cum de actorii au acceptat sa joace in asa ceva.
5 4
adrian_beldean pe 17 Aprilie 2011 21:59
O foarte mare prostie.Ca sa faci asa ceva trebuie sa ai o imaginatie foarte bolnava si o minte foarte senila.
4 4
MikkaelWolfganger pe 12 Septembrie 2013 10:42
Cred ca Sade facea treaba mai buna.
E un film facut doar sa socheze, fara insa a transmite un mesaj, mesaj coerent de orice fel.Sade in scrierile sale baga toate prostiile care ii treceau prin cap, dar pe langa asta, mai pune si cateva pietre pretioase: mai o viziune dura la adresa divinitatii, mai o fresca sociala ce arata moravurile vremii, mai putina filosofie, nu intotdeauna de calitate, dar totusi era ceva.

Asta face diferenta intre zilele lui Sade si zilele lui Pasolini, substanta.Filmul asta nu are gram de mesaj de orice fel.Prezinta doar niste cruditati care sunt acceptate de mai toata lumea ca o transpunere a inumanitatii ce zace in fiecare dintre noi, niste scene, ce-i drept memorabile tocmai prin controversa pe care o creaza si niste dialoguri din care eu nu am ramas cu nimic.

Probabil este un film pe care orice amator de senzatii trebuie sa il vada, dar nici macar senzatia nu e atat de… citeşte

4 5
him paul pe 14 Aprilie 2006 10:55
cel mai ciudat film facut vreaodata ,un film care ne pune pe ganduri si ne face constienti de supeficialitate veti cotidiene
4 7
Ursulika pe 02 Aprilie 2013 20:29
Despre oameni bolnavi
M-a socat acest film (e primul de cest gen pe care il vad) doar ca nu stiu nici cum sa-l cataloghez si nici in ce gen sa-l incadrez. Este un fel de Holocaust in varianta cinefila; nici nu ai cum sa spui ca-ti place asa ceva dar nici nu poti nega adevarul, faptul ca au existat si exista astfel de oameni bolnavi(cum sunt si homosexualii) , faptul ca noi oamenii suntem cele mai evoluat fiinte dp Pamant si totodata si cei mai nenorociti si capabili de lucruri grotesti si consider ca noi ceilalti care avem o ratiune nu ar trebui sa lasam sa se intample asemena lucruri(asta intr-o lume ideala) Este si o capodopera negativa dar si un monument de prostie in acelasi timp pentru mine. Nu exceleaza in nimic acest acest film doar prezinta niste realitati crude facute de niste oameni care nu ar trebui sa existe pe pamant.Este mai rau decat Holocaustul lui Hitler
3 6
dannnnn pe 30 octombrie 2015 23:26
Băi Ursulikă tu compari homosexualii cu dejecțiile care sunt arătate în acest film? Tratează-te homofobule. Era o vorbă spusă chiar de Morgan Freeman: ''Urăsc cuvântul: Homofobia, nu ești speriat, ești doar un idiot.''

Spune-ţi părerea despre Salò o le 120 giornate di Sodoma

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Salò o le 120 giornate di Sodoma
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells