Lawrence of Arabia

(1962)

Lawrence al Arabiei

Poster Lawrence of Arabia Postere Lawrence of Arabia

Sinopsis Lawrence of Arabia

Mai mult
Lawrence of Arabia

Biografia lui T.E.Lawrence, un tânăr locotenent în armata britanică în timpul Primului Război Mondial ce ajunge să intre în slujba Prințului Feisal, liderul unei armate Arabe. Lawrence decide să stea mereu lângă Feisal și să-l ajute atât cât poate. Aventurile lui sunt descrise de un jurnalist, Jackson Bentley.

Bazată pe fapte reale, pelicula prezintă periplul uneia dintre cele mai controversate figuri ale primei jumătăți a secolului XX, aventurierul T.E. Lawrence, ofițer britanic, în…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
Vezi pe Netflix
7 premii şi 3 nominalizări Oscar, 4 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur, 4 premii şi o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile
Peter O'Toole Peter O'Toole Lawrence Alec Guinness Alec Guinness prințul Faisal Anthony Quinn Anthony Quinn Auda Abu Tayi
Omar Sharif Omar Sharif Sherif Ali David Lean David Lean Claude Rains Claude Rains dl. Dryden
Jack Hawkins Jack Hawkins generalul Allenby José Ferrer José Ferrer Anthony Quayle Anthony Quayle colonelul Brighton
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Horizon Pictures

Distribuitorul international

Columbia Pictures

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Sergiu.Lobont pe 24 Decembrie 2010 03:42
3h 27min de istorie
Un film remarcabil din punctul meu de vedere pana in momentul in care toata desfasurarea de forte s-a transformat intr-o aventura psihanalitica a personajului principal. Din acel moment filmul devine ambiguu iar 5 persoane inteleg 5 chestii diferite... sa fie setea de sange a lui Lawrence, sa fie obsesia puterii, sa fie un inceput al nebuniei, sa fie dragostea fata de desertul arab un interes personal sau decaderea ambitiei? Asta mergand mai departe de faptul ca filmul este intr-adevar o capodopera.
17 5
Sergiu.Lobont pe 24 decembrie 2010 04:04
PS. Este de apreciat exactitatea cu care filmul reda realitatea in ceea ce-l priveste pe Lawrence. Dupa moartea lui, in Marea Britanie a devenit obligatorie casca de protectie in cazul motocicletelor, regula care se pastreaza pana azi.
cezarika21 pe 28 Mai 2014 10:02
Eroul ce a contribuit la unificarea triburilor arabe
Considerat adeseori a fi doar un aventurier şi un agent secret britanic care trebuia să ţină legătura între Armata Britanică şi triburile arabe, colonelul T. E. Lawrence (1888-1935) a fost mult mai mult de-atât: el este cel care a reuşit să organizeze armatele arabe şi să-i aducă alături pe mai mulţi şefi de triburi beduine, cristalizându-le conştiinţa etnică de arabi. Se poate spune că Lawrence este geniul politic ce a stat la baza formării primelor state arabe după Primul Război Mondial, contribuind în mod decisiv la unificarea triburilor de beduini.

Dincolo de latura aventuroasă a activităţii lui Lawrence, acest film se axează şi pe lupta politică a arabilor pentru eliberarea de sub dominaţia turcă, conturând o imagine a unei epoci tulburi în care au fost fondate mai multe state arabe (Liban, Siria, Iordania, Irak sau Arabia Saudită),… citeşte

15 1
CRISTIAN_FLORIN pe 27 Octombrie 2012 21:12
Un film extraordinar de interesant si impresionant prin prisma temei si a perioadei istorice abordate si a desfasurarii evenimentelor. Cei care au vizionat filmul original au observat ca el se prezinta ca un adevarat spectacol in doua serii continand Uvertura, Entr' Acte si Exit Music in final. Daca tot am facut referire la muzica acestui film, este de remarcat si imi exprim totodata si marea satisfactie ca si aceasta a fost premiata cu Oscar si alte cateva nominalizari in modul cel mai justificat. Pe de alta parte toate cele 7 Premii Oscar, 12 nominalizari , toate celelalte premii si distinctii sunt pe deplin justificate si ne spun totul despre valoarea incontestabila a acestui film. Un loc aparte in aprecierile publicului l-a meritat si distributia de exceptie in care s-au facut remarcati mai ales Peter O'Toole, Omar Sharif si Anthony Quinn. In concluzie Lawrence Of Arabia merita… citeşte
15 8
ciprian34 pe 30 Octombrie 2011 12:46
remarcabil acest film care are de toate:decor fantastic,personaje minunate,dramatism,si actori de legenda
15 8
cosmin_kedii pe 09 Martie 2012 23:00
Performanţa O'Toole este fenomenala, reusind sa fie atat de mare si nuantata in acelasi timp.Scorul de Maurice Jarre este unul dintre cele mai mari ,nu doar susţine dramă, dar spune povestea.Scenariu de Robert Bolt si Michael Wilson, este genial şi de maiestrie structurat, plin de spirit şi pasiune
14 10
margott pe 10 Iulie 2011 12:51
Filmul e prea lung si poate nu atat de interesant, nu cred ca sunt multi cei care stiu cine a fost T.E. Lawrence. In schimb, sunt remarcabile recitalurile actoricesti ale celor 3 mari actori : Peter O'Toole, Anthony Quinn si Omar Sharif.
11 14
ionutt- pe 10 Iulie 2010 21:44
Filmul are un farmec aparte ,atmosfera cum doar in Il buono, il brutto, il cattivo imi amintesc sa mai fi vazut , probabil si din cauza realizarii ambelor filme cam in aceeasi perioada. Ce pot sa zic mai mult decat ca m`a incantat :)
4 6
Stephen2D pe 13 Februarie 2016 23:29
Luați-vă pentru vizionare cel puțin 5 litri de apă fiindcă te face să transpiri.
            
2 0
Iulidesprefilme pe 25 Iunie 2013 17:40
Epicul este de mari dimensiuni, imaginile deşertului impresionante, experienţa eroului marcată de reuşite şi dezamăgiri, un Peter O'Toole învingător ca actor.
2 1
Mihai2508 pe 02 Decembrie 2011 23:55
Un film foarte bun, care desi este vechi acest lucru nu il afecteaza. Decorurile din film sunt bine realizate, iar jocul actorilor este foarte bun. Singurul lucru negativ este faptul ca dureaza prea mult, este adevarat ca in anumite momente se transmite tensiunea din film pur si simplu prin trecerea timpului, insa se putea renunta la cateva faze pentru a-l face mai scurt. Oricum, este un film care a trecut testul timpului.
2 4
spriamarierose18 pe 30 Iulie 2010 14:36
Cu adevarat un film mare, cum putine s-au facut. Peter O'Ttoole a fost magnific, si-a aratat din plin talentul, intr-un rol de neuitat !!!
2 4
Yufeng pe 29 Noiembrie 2009 14:22
Un film clasic, o adevărată capodoperă! Peter O Toole își arată clasa în acest magnifc film.
2 4
Wonka pe 14 August 2009 21:02
O capodopera ... printre putinele care s' au facut .
2 5
nick-azh pe 23 Aprilie 2014 00:20
Lawrence al Arabiei
Peter O'Toole in rolul vietii sale...Impreuna cu 3 grei ai cinematografiei:Alec Guiness,Anthony Quinn si Omar Sharif.O coloana sonora impecabila si peisajele din desert sunt extraordinare...Revelatia anilor' 60...Printre cele mai bune filme facute vreodata...NOTA 10+.
1 2
ciobotaru pe 21 Ianuarie 2011 21:22
Un film foarte bun pe care nu l-a afectat cu nimic trecerea anilor.
1 6

Spune-ţi părerea despre Lawrence of Arabia

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Lawrence of Arabia
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells