„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

(2018)

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Poster „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” Poster „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Sinopsis „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

„Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.

Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

Produs de

Hi Film Productions

Distribuitorul international

Beta Cinema

Distribuit in Romania de

Micro Film

Părerea criticului

StefanDo pe 03 Iulie 2018 12:42
După ce a recuperat o parte a istoriei ţiganilor în Aferim!, a atins tangenţial climatul politic antisemit în Inimi cicatrizate şi l-a explorat pe îndelete în Ţara moartă, Radu Jude spulberă negaţionismul românilor în „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, lansat în competiţia oficială a festivalului de la Karlovy Vary. Înspăimântător pe ambele planuri temporale, trecutul şi prezentul, filmul are toate şansele să provoace o binevenită dezbatere în România.

380.000. Un număr care nu ar trebui să dispară niciodată din gândurile românilor, o naţie prea dispusă să celebreze succesele trecutului, oricât de apocrife, şi deloc pregătită să-şi asume şi episoadele mai sumbre ale acestuia. 380.000. Numărul de evrei pe care românii i-au exterminat, în diverse forme şi din diverse cauze, în timpul celui de-Al… citeşte

0 2
Cretzulynne pe 3 iulie 2018 23:16
Yes! Acum pricep de ce nu-l agream pe Eminescu în postura de poet național și promovarea lui pînă la nebunie. Cu siguranță pentru că împărtășea aceleași viziuni antisemite cu clasa politică de atunci și de aceea a și fost numit astfel. Barbu e mai bun. Asta mi-a întărit și mai mult încrederea în propriile instincte. Acesta este al 2-lea film ce vorbește despre Holocaustul basarabean, după Odessa in fiamme (1942), și atunci n-au fost menționați acești 380.000... Deci cifrele au fost mai mari decît se știe.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dudu_casian pe 01 August 2018 23:39
...Hmm, ''Cretzulynne''...nu ti-o trecut niciodata prin cap ca ai putea gresi si tu??, ca poate atatia oameni din epoca, informati, care ''l-au identificat pe numitul Eminescu Mihai'', in postura de "poet național"(cel mai mare), ar putea sa nu se insele de fapt, ci doar tu, sa fie posibil; sa fii victima dezinformarii corifeilor globalizarii(doar dezinformati la randul lor-deh, vanitatea umana, sau foarte bile platiti), dar care, oricum, ajung sa improaste cu mizerii neadevarate neamul stramosilor tai, care s-ar rasuci in mormant de le-ar fi cunoscuta decaderea morala a urmasilor de azi? Poate ca ar fi bine sa te mai gandesti, pentru ca vad ca poti, si te respect, pentru ca e o raritate in ziua de azi sa mai citesti, sau sa fii interesat de istorie si cultura.
Cat despre filmu' lu' jude....ce sa zic, vad ca pastreaza linia "...sus minoritatile, jos poporul roman...", cu care… citeşte

2 1

Spune-ţi părerea despre „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells