Votarea nominalizaţilor la Oscar 2019 este în toi. Procedura se încheie pe 14 ianuarie

de Cristina Grigore în 10 Ian 2019
Cei 8176 membri ai Academiei Americane de Film vor efectua întregul proces online

Gala premiilor Oscar 2019 a rămas – probabil definitiv – fără prezentator, însă organizarea evenimentului decurge fără alte obstacole. Publicaţiile de profil au anunţat la începutul acestei săptămâni că procesul de votare a început.

Conform Variety.com, Academia Americană de Film a apelat la cei 8176 de membri ai săi cu drept de vot pentru a alege cele mai bune filme ale anului. Nominalizările finale vor fi anunţate luni, 14 ianuarie.

Pentru prima dată în istoria Oscarurilor, întreaga operaţiune se va desfăşura online, Academia renunţând de tot la publicarea pe hârtie (trimiterea buletinelor de vot, numărătoare, votare, publicare rezultate) a nominalizaţilor. Sunt 24 de categorii, la nouă dintre acestea fiind deja anunţate (simultan) listele scurte (este vorba despre secţiunea de documentar, scurtmetraj documentar, machiaj şi hairstyling, coloana sonoră originală, cântec original, scurtmetraj de animaţie, scurtmetraj live action, efecte vizuale şi film străin).

Propunerea României la Oscar 2019 a fost Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, regizat de Radu Jude. Pelicula nu s-a calificat în semifinală.

Nominalizările vor fi anunţate pe 22 ianuarie, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc peste o lună, pe 24 februarie. De anul acesta, durata galei va fi redusă la trei ore – o măsură ce, speră organizatorii, va avea un efect pozitiv asupra rating-ului.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019, Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
777L pe 11 ianuarie 2019 23:44
Cine hotărăște propunerile României la Oscar? Pe ce criterii?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells