7.3 / 10
72 voturi
Locul naşterii: București, România · Data naşterii: 28.03.1977 (46 ani) · Ocupaţie: Regizor, scenarist

Biografie

Radu s-a nascut In Bucuresti, in 1977. In 2003 a absolvit Universitatea Media - Sectia Regie Film. A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj precum "Amen", in regia lui Costa Gavras sau "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care "Corp la corp" (2003), "Marea Neagra" (2004), "Lampa cu caciula" (2006) - cel mai premiat scurtmetraj romanesc al tuturor timpurilor, castigator al marilor premii la Sundace, San Francisco, Los Angeles, Grimstad, Hamburg, Bilbao,...

mai mult
A contribuit la această pagină: Iulidesprefilme Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
constantin85 pe 19 Aprilie 2021 20:37
Aferim e destul de OK , dar „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” mi se pare o mizerie .
1 0
Manea Constantin pe 25 Noiembrie 2008 21:20
wowwww....e mult de spus, cu greu se poate exprima in cateva cuvinte parerea despre un OM, oarecum paranormal, ha, ha, nici chiar asa... Oricum, lucrand cu dumnealui in mai multe randuri, mi-a facut o impresie deosebita, in primul rand ca OM. Are....CEVA, ceva deosebit care atrage, acel ceva misterios pe care unii il numesc vino-ncoa. Te atrage, dar in acelasi timp impune si respectul necesar, asa cum ii sta bine unui regizor. Dintre regizorii cu care am lucrat de-a-lungul timpului, as putea spune ca este singurul caruia i-am inteles , din prima, intentiile pe platou, si chiar daca, uneori, din timiditate, cred, ezita sa dea indicatii ferme, se face foarte usor inteles. Am fost pus de cateva ori in situatii deosebite, chiar ciudate, de catre dumnealui, pe platou (sa urlu sau sa zambesc cu dantura mea nu tocmai perfecta, sa dansez pe o masa improvizata pe niste navete de sticle,etc), dar… citeşte
1 2
blackmore pe 28 Februarie 2020 14:45
Singurul regizor roman care spune adevarul despre acest neam de nazisti, xenofobi ,rasisti si antisemiti cum au ajuns majoritatea romanilor sa fie dupa involutie.
1 3
reader pe 14 Decembrie 2023 09:10
Regizor sau doar o alta marioneta ?
Papusarii lumii, indiferent de etnia mai mult sau mai putin laudata de care apartin, au ceva in comun : ferocitatatea cu care isi urmaresc scopurile malefice. Cum banii nu au miros, iar caractere manevrabile se gasesc peste tot, ne trezim bombardati pe toate canalele posibile (presa scrisa, radio, tv, cinema, internet samd) cu manipulari grosolane, dar frumos si credibil ambalate. Filmul a fost si ramane doar o mare afacere. Arta tot mai putin. In loc sa cultive frumosul si speranta, propaga violenta si haosul.
0 0
rodica_haimovici pe 06 Octombrie 2015 23:14
bravo bravo bravo
am vizionat filmul AFERIM la festivalul ce are loc in Haifa orasul meu drag.cred ca esti unul din cei mai talentati si inteligenti regizor tinar dupa gustul meu din lume cuvintele sint mari dar au un pic de adevar. poate esti evreu ... nu sint nationalista dar cinstit tare m-asi bucura mult succes in continuare. rodica h.
0 1
xerses pe 17 Mai 2012 20:46
Foarte tanar si deja foarte premiat; de apreciat activitatea lui.
0 1
Domolul pe 10 Noiembrie 2016 19:51
Invitat la radio, la o emisiune de dimineata, de vorba cu un DJ
[…]
DJ: S-ar putea un om ca mine sa gaseasca acolo un erotism . Sunt convins. Mie mi-a aratat cineva operatia la sani si mi-a aratat cicatricile si am avut acel fior … stii, de … sex bolnav ?
Radu Jude: Ai facut o laba, ce-ai facut ?
DJ: O god, de ce vorbesti asa, suntem in direct ? Jesus, asculta copii! Doamne !
Nu, e vorba de acel erotism… stii cand vezi moartea si suferinta si atunci se naste viata ? Cu cat e tanatosul mai mare vine erosul ?
Radu Jude: Am uitat teroriile tale psihanalitice

0 2
blackmore pe 28 februarie 2020 15:12
corect se scrie Thanatos , iar Thanatosul nu are cum sa fie mai mare sau mai mic pt ca Thanatos e zeul mortii neviolente la greci.DJ-ul ala avea IQ?
Deceoare pe 10 Februarie 2014 19:56
Nu ştii ce să mai crezi ?
Am citit postările lui ''Manea Constantin'' (era să adaug Eduard) şi ''Intrigantul'' (era să adaug ''Ascunsul'') . Am rămas într-o cumpănă , nu ştiu ce să mai cred despre Radu Jude ? Dar mai bine mă uit la media notelor celor care au votat pentru el (36) până la această dată -- 7,7 . Ar dori mulţi să aibă această medie la aproape 34 de ani de viaţă !
0 2
rodica_vargolici pe 7 iulie 2018 15:40
subscriu! Nu-l stiu pe acest regizor, dar azi am gasit 1 titlu de articol: ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” Sâmbătă, 07 Iulie 2018 13:00 Citind azi acest titlu de articol in zuar, chiar pot sa va cred, cum poate un roman sa vb astfel de tara, de ceilalti romani ? (((
blackmore pe 28 februarie 2020 15:07
rodica_vargolici ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a spus nazistul Ion Antonescu.
Iulidesprefilme pe 05 Martie 2021 19:43
2021 - Ursul de Aur, premiul la Berlin pentru filmul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc.
0 3
XShadowX pe 28 Martie 2015 11:39
LA MULTI ANI !!!
Il felicit pe acest bun si tinar regizor roman , ne-a incantat cu ultimul sau film Aferim! (de neratat) si ii doresc mult succes si inspiratie pe viitor sa mai faca multe filme foarte bune
0 3
lili22 pe 15 Februarie 2015 07:52
felicitari pentru Urs
Sa speram ca filmul va avea ceva incasari, macar in Capitala, daca tot se cred bucurestenii culti...Regizorului nu cred ca ii pasa de numarul de platitori de bilete.
Sper ca intr-o zi se va ocupa de alte subiecte, sigur ar iesi ceva mai bun.

0 3

Spune-ţi părerea despre Radu Jude

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells