7.6 / 10
23 voturi
Locul naşterii: Bucharest, Romania · Data naşterii: 03.06.1968 (52 ani) · Ocupaţie: Producator

Biografie

Ada Solomon (1968) lucrează de peste 20 de ani în domeniul cinematografiei, și este unul dintre cei mai activi cineaști din Noul Cinema Românesc, atât ca producător, cât și ca distribuitor de film și manager de cinema. Înainte de a înființa HiFilm Productions în 2004, a colaborat cu parteneri internaționali, la proiecte precum Callas Forever (Franco Zeffirelli)
sau Offset (Didi Danquart).

La HiFilm, Ada a produs o serie de scurtmetraje, câștigătoare a numeroase premii...

mai mult
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - producător

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lili22 pe 08 Iulie 2018 14:09
Cum de nu a produs decat filme care iau un premiu si lumea nu merge la acel film?
0 0
Nirocino pe 08 Aprilie 2017 16:14
Pink Floyd de la Clejani
Iată ce spune Ada Solomon intr-un interviu recent, referindu-se la noul film, "O poveste din Ferentari": "Mi se pare o ipocrizie incredibilă că lumea repudiază manelele fără drept de apel, pentru motivul că ar fi ceva 'urât', 'nepotrivit'. Dar eu aş vrea să-l văd pe acela căruia nu-i vine să bată ritmul din picior când aude o manea puternică. Aş vrea să-l văd pe acela care nu rezonează în niciun fel la versurile, da, simple şi patetice, dar care vorbesc despre lucruri foarte omeneşti pe care le trăim cu toţii. Nu înţeleg de ce folclorul clasic, cu versuri la fel simple şi de patetice, e considerat mai bun decât acest folclor urban. Nu vorbesc de industria manelelor, vorbesc strict de ce înseamnă muzica asta, ce are ea special şi de ce atât de multă lume o respinge. Ea face parte din cultura urbană".

Doamna Solomon, sunt multe persoane, aş… citeşte

0 0
Nirocino pe 8 aprilie 2017 16:25
Bates Motel este un "prequel contemporan" al celebrului film din 1960 Psycho, regizat de la fel de celebrul Alfred Hitchcock. Pe hârtie, această anticipare a poveştii lui Robert Bloch nu părea promiţătoare dar din fericire intriga serialului funcţionează foarte bine. Fanii serialului sunt invitaţi să stea pe scaunele din faţă dar nimeni nu garantează că Norman nu se va furişa în spatele lor! Motelul este sinistru iar oaspeţii dubioşi. Oraşul nu este somnoros şi idilic aşa cum s-ar părea ci populat cu traficanţi de canabis, poliţişti corupţi şi personaje care îşi găsesc de muncă în pântecul penal al White Pîne Bay-City. Sezonul cinci este mai dezvoltat şi mai scandalos decât precedentele patru. Show-ul are un umor existenţial înţelept. Norma învaţă franceza şi ascultă Edith Piaf, fumează doar pentru a-l irita pe Norman şi se plânge în mod constant cu privire la modul în care şi-a falsificat moartea având grijă să nu iasă din casă datorită..."mentally ill boy"! În restul timpului găteşte sau vizionează filme vechi. Norman îşi continuă hobby-ul său cu taxidermia în timp ce creierul său este foarte aglomerat iar casa dezordonată ca o metaforă pentru confuzia lui. Bates Motel are nevoie de interacţiunea dintre Norma şi Norman, este esenţială şi practic este în centrul spectacolului. "Bates Motel" este Norma şi Norman. Dacă în celelalte sezoane percepţia se juca cu realitatea lăsând dubii despre cine ar fi comis anumite...fapte şi cât ştia fiecare despre asta, acum, în sezonul al cincilea totul este expus vizual în mod clar, transformarea lui Norman fiind completă. Aceasta nu numai că inoculează o stare constantă de groază, ci şi una de anticipare, cine ar putea fi următoarea victimă şi care vor fi consecinţele! Orice persoană care devine un subiect de discuţie între cei doi ar putea încheia socotelile lumeşti foarte rapid. Ca orice poveste de groază bună, acest serial ne trece prin toate stările emoţionale, tensiune şi revelaţii terifiante. Mamă zâmbitoare şi ocrotitoare, Norma oscilează între fericire şi frustrare într-un personaj complicat iar Norman, băiat dulce şi sensibil, nu ar trebui subestimat! "Bates Motel" nu ar putea exista fără "Psycho" dar în curând s-ar putea simţi invers, Freddie Highmore este un precursor onest al lui Anthony Perkins. Nu are importanţă cine a fost mai întâi, "Bates Motel" şi-a dat seama cum să aibă personajele sale şi...să le ucidă, bineînţeles!
xerses pe 18 Februarie 2013 16:36
Ma bucur sa-i ascult de fiecare data parerile depre filme...actori...premii
0 1
Radu47hitman pe 03 Noiembrie 2009 12:42
Producator
Ada este co-proprietar al Hi Film Productions - una dintre cele mai bine cotate case de productie din Romania, a carei filmografie cuprinde "Marilena de la P7" - mediu metrajul semnat de Cristian Nemescu, selectionat In Semaine de la Critique si premiat cu mai mult de 10 premii In festivaluri internationale (precum Cel mai bun scurt metraj la Molodist, Kiev IFF, Cel mai bun film la Festivalul de la Milano, Premiul publicului pentru un film strain la Tout Court IFF, Paris, Cel mai bun film strain la Syracuse/US; "Cold Waves - Razboi pe calea undelor" (un documentar co-productie Romania-Germania-Luxembourg, regizat de Alexandru Solomon) - selectionat In IDFA Amsterdam , DOK Leipzig , Goteborg IFF, Visions du Reel, Nyon, Alpe Adria Trieste, Astra Sibiu, premiat ca Cel mai bun documentar la B-EST IFF si Gala Premiilor Gopo 2007; sau "Lampa cu caciula" - scurt metrajul lui… citeşte

0 1
Tyybi1 pe 08 Decembrie 2013 16:45
O actita buna si premiata !
0 2

Spune-ţi părerea despre Ada Solomon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells