O lună în Thailanda

(2012)

O lună în Thailanda

Poster O lună în Thailanda Postere O lună în Thailanda

Sinopsis O lună în Thailanda

O lună în Thailanda

"O lună în Thailanda" spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Pornește într-o călătorie prin cluburile și petrecerile bucureștene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.7
Vezi pe Hbo Max
O nominalizare Venetia, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • 365 de Revelioane

Produs de

HI Film Productions

Distribuitorul international

MPM Films

Distribuit in Romania de

Parada Film

Țara

Romania

Box office O lună în Thailanda

Weekend premieră (12.11.2012)
  • Loc 16
  • Spectatori 2.089
  • Încasări (RON) 20.975,44
Total
  • Spectatori 5.789
  • Încasări (RON) 45.353,00
  • Încasări (USD) 12.891,34

Părerea criticului

StefanDo pe 14 Noiembrie 2012 11:35
Este probabil cel mai tânăr film realizat vreodată în România (la concurenţă cu Elevator al lui George Dorobanţu): O lună în Thailanda, debutul în lungmetraj al lui Paul Negoescu, se lansează vineri pe ecranele din întreaga ţară. Află din cronica de mai jos cum a întâmpinat Cinemagia debutul tânărului regizor şi de ce sunt toate şansele ca filmul să-ţi placă şi ţie.

După ce scurtmetrajele sale au fost incluse în competiţiile festivalurilor de la Cannes şi Berlin, Negoescu face trecerea la lungmetraj, rezultatul fiind subtilul O lună în Thailanda. În ciuda titlului exotic (şi mult mai nimerit decât titlul provizoriu 365 de Revelioane, sub care am auzit prima oară de proiectul lui Negoescu), producţia este cât se poate de românească.

Povestea se concentrează pe Radu (Andrei Mateiu, foto), un tânăr care se pregăteşte… citeşte

4 2
Pitbull pe 13 Noiembrie 2012 22:44
Dă-i publicului ceea ce aşteaptă...
"O lună în Thailanda" - Dă-i publicului ceea ce aşteaptă...
...dar într-un mod la care nu se aşteaptă

În "Tată de duminică" (1974 - Mihai Constantinescu), Amza Pellea juca un părinte iubitor dar ratat, iar Radu Beligan, un procuror - şi se cunoşteau pentru că băieţii lor erau cei mai buni prieteni. Dintr-o neglijenţă a lui Amza, un om moare, şi tocmai acel procuror va fi acuzatorul lui. În final, Amza îi cere să-i arate cum ar pleda dacă i-ar fi apărător, şi cum va pleda ca acuzator la proces - iar Beligan îi face "demonstraţia".
În "Murder on the Orient Express" (1974 - Sidney Lumet), Albert Finney (în rolul lui Hercule Poirot) propune în final două soluţii: una "simplă" (şi dezamăgitoare), şi una mult mai complicată, arătând ce se întâmplase de fapt. La sfârşit, spre uşurarea tuturor celor prezenţi, propune ca… citeşte

4 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
paradox_utopic pe 13 Ianuarie 2013 21:04
despre nimic
se mai fac filme romanesti in care nu joaca Andrei Mateiu,sunetul e prost,subiectul e penibil,limbajul vulgar e omniprezent,replicile sunt telefonate,totul e fals ?
12 5
sabinalin pe 17 Ianuarie 2013 12:10
Despre nimic concret
Generatia tanara n-a fost si nu e educata in spiritul responsabilitatii. Generatia tanara e derutata pentru ca traieste intr-o tara aflata intr-o permanenta tranzitie dinspre niciunde spre nicaieri. Nu se construieste, nu exista unitate, fiecare se descurca cum poate, visul de aur e plecarea catre Occidentul in care umbla cainii cu covrigi in coada. Generatia tanara incearca sa se distreze dar "chefurile" ei sunt apatice, chinuite. Hai sa ne distram dar cum? Fara obligatii, fara continuitate, azi aici, maine-n Focsani, ce-am avut si ce-am pierdut. Regizorul Paul Negoescu isi face un bun debut in lungmetraj surprinzand deruta. Vreme de peste 80 de minute vedem pe ecran tineri in cautarea propriei identitati, tineri care-si cauta un drum mai mult sau mai putin solid. Luna in Thailanda ramane un miraj desi, nu-i asa, doar biletul de avion e ceva mai scump, doar vreo mie de euro... A fost… citeşte
8 0
edinaa pe 14 Ianuarie 2013 06:34
Un film realist al carui punct forte e modul cum transpune caracterul zbuciumat al tinerilor din zilele noastre, faptul ca ei sunt nesiguri, faptul ca nu stiu ce vor de la viata si chiar si dupa ce au ce si-au dorit, parca nici atunci nu sunt multumiti de ceea ce au.
8 1
lili22 pe 13 Ianuarie 2013 21:45
slabut film
A avut doua secvente bune, in rest cam plictisitor.Nici urma de scenariu, dialogurile nu se inteleg cu exceptia expresiilor vulgare care se inteleg ireprosabil.Actorii fac ce pot, cu asa scenariu nu ai ce sa le pretinzi.
7 3
Apache95 pe 20 Ianuarie 2013 03:47
Pe scurt *spoilers* :

Tipul are o relatie perfecta alaturi de prietena lui , se hotareste sa se desparta de ea in mijlocul petrecerii , chiar de revelion fara vreun motiv anume , peste cateva ore se cupleaza cu fosta prietena si vrea sa mearga cu ea in excursia planificata pentru prietena de care s-a despartit acum nici o zi .
Ce profund....

+ de ce la orice film romanesc sunetul parca e inregistrat cu un nokia 1100 ? Jumatate din film nu am inteles ce au zis

6 2
lili22 pe 1 iunie 2013 23:16
Sa stii ca am aceeasi problema, o vreme am crezut ca sunt eu surda.Cred ca au chiulit de la orele de dictie.Bucurestenii vorbesc mult mai repede ca ardelenii, ei cred ca asa e corect.
dodoxxx pe 10 august 2020 15:47
Oare si gandesc la fel ? Nu pare... (Gura bate guru)
pisicuta1 pe 16 Ianuarie 2013 20:39
offfffffffffff dar ce film slab,nu mi a placut deloc ,
dar trebuie sa recunosc ca asa este generatia de azi!
o pierdere de vreme!

6 2
Kul pe 23 Noiembrie 2012 00:49
- conflicte “din senin”, ba replici prea super-explicate
- Revelion cu karaoke :) simpatic si destul de subtil, mai ales TG
- radiografie 30z in Buc? – ca partea de film “sincer” parca n-a atins f. mult. desi a avut niste burst-uri: povestea tipei de pe acoperis, re-impacarea si… atat. film sincer? La vida de los peces.
- lectii cu/despre dragoste :/
- end boo; ciclic
- comedie?!! ca e comic sa ne admiram in oglinda, un’i?

- mi-a placut de SN, mai pe forta – si rolul ca atare, mai pe adancime, mai din teatru asa.
- din pacate mi-ar fi parut rau daca il vedeam la cinema, ca l-am vazut la o proiectie moca

---------------

vazut dupa 4 ani l-am cam derulat. de fapt e vb despre unii care o tot ard prin cluburi si accidental e prins si intr-un semi-triunghi amoros, chestie insa care-i ratata. pentru un debut insa tine apa.

4 2
cosmin742000 pe 16 Ianuarie 2013 14:49
Un film care are printre putine merite realismul. Cam asa sunt tinerii de azi .: dialoguri imbecile nimic de substanta , totul de suprafata.Daca asta si-au propus regizorul si actorii le-a iesit perfect , un joc plat , un subiect obisnuit., nimic nou.
3 3
Licurici75 pe 23 mai 2017 08:48
foarte la obiect comentul
eduard_stratan pe 22 noiembrie 2022 14:30
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Vegetarian pe 08 Iunie 2013 10:05
Merge si asa . Bani sa iese frate ! Dai incolo de fraieri care platesc bilet la cinema .
Merita vazut doar inregistrat acasa nu la cinema ! Sunetul este foarte slab . Sunetul pare inregistrat doar cu microfonul de la camera video , nu cu microfoane tinute deasupra actorilor sau macar ascunse pe sub imbracaminte . Dupa fiecare conversatie spectatorul se enerveaza ca nu a inteles cel putin cateva cuvinte . Privitoru ajunge sa stea stresat si sa citeasca pe buzele actorilor cand acestia deskid gura . Dar cand unul din personaje se duce in bucatarie si vorbeste de acolo , sau cand sopteste ceva partenerului in numeroasele secvente filmate in discoteci in care nivelul muzicii este la maxim nu se intelege nimic . Mai sunt si secventele de pe strada cand actorul se intoarce cu spatele in timp ce vorbeste , cand vorbesc in timpul exploziilor artificiilor de anul nou etc etc .

... Mai departe este spoiler ! ! ( prezentarea deznodamantului sau detalii in plus fatza de… citeşte

2 0
Salata_de_Vinete_cu_Ardei_Copt pe 8 iunie 2013 10:29
Sã nu râzi de cineva , sã nu plângi pe cineva , sa nu detesti pe cineva , sã nu admiri pe cineva , ci sã întelegi . Ne definim in functie de deciziile luate . Viata este suma alegerilor noastre . Majoritatea oamenilor gasesc placere in munca lor , in familie si in speranta ca generatiile urmatoare vor intelege mai mult . Cand viata iti dai lamai faci limonada , iar cand viata iti da portocale faci suc de portocale ..
Mihai_Moise pe 29 Martie 2013 11:17
Despre cautari...
Un film timid, cu aparente de frivolitate, ce are drept fundament valentele hedoniste ale tinerei generatii bucurestene (si nu numai), poate fi recomandat extrem de usor pentu o vizionare placuta intr-o dupa-amiaza de week-end! Doar ca subiectul scenariului are un mesaj mult mai profund decat ar parea la o vizionare relaxata, printre glumitele provocate de unele replici ale personajelor, ori situatiile de un comic fortat uneori. Dincolo de senzatia de ciclicitate, déjà-vu, finalitate inoportuna (marea intrebare a personajului principal ramane fara raspuns) si cinism, raman cautarile unui tanar trendy, destul de dezorientat si cam alienat, in ultima zi din an, intr-un univers in care domina lipsa de comunicare si substanta… Pentru cei ce adora filmele de dragoste din era Golden Age (“Splendoare in iarba”, “ Rebel fara cauza” etc), ori le apreciaza pe cele din seria Liceenii… citeşte
2 0
Xsky pe 26 Ianuarie 2013 01:28
Porcarie Romaneasca
Numa la noi poti vedea asemenea filme....cine a vazut filmul stie de ce...
2 0
Ghemot pe 19 Octombrie 2013 23:13
Mai slab si mai urat si mai putin inspirat decat acesta cred ca nici nu poate exista.
Decat sa fii regizorul unui asemenea film, mai bine te lasi de „vocatie”....

2 2
adrian_hladii pe 16 Februarie 2016 15:54
Mie mi-a placut. poate mai mult pentru ca m-am simtit oarecum in pielea personajului principal, iar actiunea filmului se aseamna foarte mult cu ceea ce am trait eu in anii de studentie.
1 1
zdraveius pe 25 Aprilie 2013 21:51
Frumos in Thailanda. Si sa stai o luna... e deja lux. Daca filmul nu era nominalizat la Oscar, as fi zis ca e o porcarie, dar acum nu mai indraznesc. Daca toate filmele romanesti ar fi ca acesta... m-as abona la HBO.
Ai nevoie de multa rabdare sa urmaresti un film despre nimic. Fiecare avem in viata cotidiana parte de tot soiul de situatii tensionate cu prietenii, colegii, rudele sau cu personae straine. De ce ar trebui sa vad un film plictisitor cu problemele altora?

1 1
O luna in Thailanda – Cand cercul se inchide | Raluk.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti
[...] “O luna in Thailanda este o poveste despre generatia mea; de la Liceenii nu s-a mai facut un asfel de film” – Paul Negoescu [...] citeşte
1 1

Spune-ţi părerea despre O lună în Thailanda

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells