Soldații. Poveste din Ferentari

(2017)

Soldații. Poveste din Ferentari

Poster Soldații. Poveste din Ferentari Poster Soldații. Poveste din Ferentari

Sinopsis Soldații. Poveste din Ferentari

Mai mult
Soldații. Poveste din Ferentari

„Soldații. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.2
Vezi pe Netflix
Un premiu şi 2 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Soldiers. A Story from Ferentari

Produs de

HiFilm Productions

Distribuit in Romania de

microMULTILATERAL

Țara

Romania

Box office Soldații. Poveste din Ferentari

Weekend premieră (29.01.2018)
  • Loc 16
  • Spectatori 3.393
  • Încasări (RON) 36.677,50
Total
  • Spectatori 7.362
  • Încasări (RON) 91.963,07
  • Încasări (USD) 24.436,35

Părerea criticului

StefanDo pe 31 Ianuarie 2018 12:44
Este cât se poate de clar: anul 2018 va provoca o schimbare fără precedent în cinema-ul românesc. Noi genuri sunt explorate şi noi metode de expresie sunt folosite în debuturi puternice sau inedite. Am început anul cu eficientul thriller Pororoca al lui Constantin Popescu şi îl continuăm cu Soldaţii. Poveste din Ferentari, al regizoarei Ivanei Mladenovic, o explorare rece şi detaşată a graniţei dintre clasele sociale. Iată mai jos de ce este important filmul Ivanei Mladenovic şi de ce ar trebui să-l vezi la cinema.

Filmul condensează cartea omonimă a lui Adrian Schiop şi ni-l arată pe acesta (autorul şi scenaristul interpretează şi rolul principal) ajungând în Ferentari, unde vrea să studieze fenomenul manele pentru o teză de doctorat. Timid şi ezitant, Adi se simte nelalocul lui în cartierul guvernat de alte legi decât cele ce îi sunt… citeşte

7 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
bulldo8 pe 31 Ianuarie 2018 00:48
o alta porcarie de film romanesc care o sa rupa granitele neputintei in materie de film
11 9
mihaela_serea pe 21 Noiembrie 2017 13:41
Nu suplinește citirea cărții
Este un lucru excepțional că s-a făcut acest film. Este foarte bine că există. Scenariul respectă linia narativă a romanului. Personajele sunt foarte bine realizate. De fapt, avem o culme a fidelității: în rolul personajului narator joacă naratorul însuși, scriitorul Adrian Schiop. Iar Vasile Pavel a declarat că el nici nu joacă - este chiar el, așa cum gândește, așa cum vorbește, așa cum se poartă în mod normal.
Regizoarea Ivana Mladenovici este de felictat că a ales să debuteze în lungmetraj tocmai cu acest film care sparge gheața groasă așternută peste două subiecte tabu: manelele și homosexualitatea. Ea spune că ceea ce a pus în centrul filmului său este povestea de dragoste, o dragoste atipică și cvasi-imposibilă, una care nu reușește să ducă la nimic bun. Filmul se termină odată cu povestea asta de dragoste care ajunge pe un drum… citeşte

8 8
VerbalKint94 pe 18 ianuarie 2018 04:04
Din comentariul dumneavoastra am inteles ca merita sa citesc cartea. In rest laude peste laude...Subiecte tabu...Doamna cred ca traiti intr-un univers paralel. Homosexualitatea si manelele nu mai sunt subiecte considerate tabu.
Mihail19881988 pe 31 ianuarie 2018 04:13
asa te-ai gandit tu, si ti-ai dat seama ca nu sunt subiecte tabu, ia mergi si deschide subiectu asta in majoritatea adunarilor de familie care au loc in zilele de paste, craciun, 1 mai bla bla, si ca un test a ceea ce ai spus tu, spune-le ca ai decis sa treci de la Cola la Pepsi si nu o sa starnesti nici o reactie, apoi spune-le ca ai trecut de la femei la barbati si ca esti homosexual, mai vezi atunci daca e subiect tabu sau nu!
Nirocino pe 09 Februarie 2018 21:48
Pink Floyd de la Clejani
Iată ce spune Ada Solomon intr-un interviu recent, referindu-se la noul film, "O poveste din Ferentari": "Mi se pare o ipocrizie incredibilă că lumea repudiază manelele fără drept de apel, pentru motivul că ar fi ceva 'urât', 'nepotrivit'. Dar eu aş vrea să-l văd pe acela căruia nu-i vine să bată ritmul din picior când aude o manea puternică. Aş vrea să-l văd pe acela care nu rezonează în niciun fel la versurile, da, simple şi patetice, dar care vorbesc despre lucruri foarte omeneşti pe care le trăim cu toţii. Nu înţeleg de ce folclorul clasic, cu versuri la fel simple şi de patetice, e considerat mai bun decât acest folclor urban. Nu vorbesc de industria manelelor, vorbesc strict de ce înseamnă muzica asta, ce are ea special şi de ce atât de multă lume o respinge. Ea face parte din cultura urbană".

Doamna Solomon, sunt multe persoane, aş… citeşte

4 2
Adriancostache28 pe 02 Februarie 2018 20:25
Un film ,care prezinta sărăcia din ferentari, ne prezintă o gara de nord care zici ca este ultima gara din lume, nu una de capitală europeană Si tupeul de pușcăriași al țiganilor ...una peste alta nu are acțiune, doar drama ...Mă așteptam la mai mult!
4 4
user-5a7e3f7d2bb3d pe 10 Februarie 2018 02:43
Unde pot vedea si eu filmul pe net ..?care poate sa imi lase si mie un link ceva sa il pot viziona si eu ?
3 1
mirodoni pe 09 Februarie 2018 21:12
„Soldații. Poveste din Ferentari”
sau „Fascinația vulgarității”
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1657797#post1657797
[IMG]http://i67.tinypic.com/2b8gm8.jpg[/IMG]

Mi-am luat obiceiul, nu știu dacă-i tocmai cel mai bun, să văd în sinopsis cam despre ce ar vrea autorii să fie vorba în film. În „Soldații. Poveste din Ferentari” este vorba despre doi bărbați, un antropolog și un pușcăriaș, care „se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul”.
Povestea cu „soldații” rămâne doar în titlu și într-o replică fugară, e vorba de copiii instruiți să cerșească.

Tânăra regizoare, debutantă în lungmetaj, Ivana Mladenovic, a spus că a fost fascinată de modul în care se înfiripă prietenia și până la urmă dragostea… citeşte

3 1
blackmore pe 14 Martie 2019 12:51
Un film de mizerabil ca si Romania , o tara ca o manea.
3 2
borisvultur pe 03 Februarie 2018 20:20
Subversiunea
Cartea „Soldații„ - trei ediții, începând din 2013, unde Adrian Schiop plonjează într-un Ferentari cu drogați, boschetari, cocălari, cu apartamente scorojite și foști pușcăriași, pentru că autorul declară că „îmi place să vin cu subversiunea, problemele, scandalul”, într-o lume violentă. Ivana Mladenovici (a jucat în „Inimi cicatrizate”) s-a încumetat să adapteze romanul, lucrând cu neprofesioniști, creând o docu-ficțiune unică în peisajul cinefil de la noi. Știința detaliului, planuri generale, fără tezisme declarate - iată că regizoarea încearcă să rămână nepartinică,pentru că, vorba lui Adrian Schiop, „ambiguitatea e una din chestiile din care iese arta”. Film incomod, cu diferențe rasiale, sexuale și de clasă, cu schizofrenii identitare, dar care trebuie văzut.
3 2
shtruly pe 09 Februarie 2018 06:50
Ferentari
Romania este ferentariul Europei ! Cea mai saraca ,inapoiata ,cu cel mai scazut nivel de trai ,pe primul loc la nr de bolnavi si mortalitate de natura cardiaca ,tbc (boala saraciei ) ,mortalitate infantila, etc Clasa politica o stransura de infractori dintre care cei mai ticalosi cocalari conduc destinele tarii . Prezentarea acestui film la Muzeul taranului roman este o blasfemie pt ceea ce reprezinta acest acest sit . cultural , este echivalentul rularii unui film porno intr-o biserica ! Sant destule alte spatii in Bucuresti, adecvate pt rularea unui film .
3 4
user-5e3eed9482613 pe 08 Februarie 2020 19:21
Cel mai prost film ever! Mi-am pierdut 20 min din timpul meu sa vad porcăria asta!!
1 1
user-5c1551af7154b pe 24 August 2019 20:13
Este cel mai reusit sait de filme din lume si pot sune ca asi fii bucurost sa fiu acceptat va multumesc
1 1
sorin_telly pe 14 Februarie 2020 14:23
J A L E
acest jeg , ca film nu este , a vrut sa ne puna ca si tara intr-o lumina si mai proasta.
promovezi jeg , bulangii , maneaua si saracia .

1 2
alexandru_pascariu pe 18 Septembrie 2021 21:33
o voma de film, un fel de dejectie. a tras regizoarea cu vidanja cacat si a turnat un film
0 0
user-5c9d4004018e4 pe 28 Martie 2019 23:49
Toată lumea comenteaza, dar nimeni nu postează un link unde putem sa îl vizionam și noi.
0 0
user-5c24a14775686 pe 27 Decembrie 2018 12:10
Unde pot sa vad filmul . Îl pot vedea pe Cinemagia?
0 0

Spune-ţi părerea despre Soldații. Poveste din Ferentari

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Soldații. Poveste din Ferentari
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells