Cartea „Soldații. Poveste din Ferentari” poate fi câștigată la concurs

de Cinemagia în 11 Ian 2018
Povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a se documenta pentru un doctorat despre manele

Editura Polirom împreună cu Hi Film Productions au lansat o ediție limitată a volumului „Soldații. Poveste din Ferentari”, cu ocazia lansării în cinematografe, pe 2 februarie, a filmului omonim.

Volumul poate fi câștigat pe Cinemagia.ro, prin tragere la sorți. Înscrierea în concurs la rubrica dedicată asigură intrarea în concurs.

Romanul Soldaţii. Poveste din Ferentari a fost distins cu Premiul revistei Observator cultural şi cu Premiul „Cea mai bună carte a anului”, acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediţia 2014. 

Adaptarea cinematografică este în regia Ivanei Mladenovic, cu Adrian Schiop şi Vasile Pavel-Digudai în rolurile principale, scenariul fiind semnat de Adrian Schiop.

Lungmetrajul - care a avut premiera mondială în 2017 în cadrul secțiunii „Discovery” a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și pe cea europeană în competiția oficială a Festivalului de la San Sebastián, unde a fost recompensat cu o mențiune specială a juriului Premios Sebastiane - spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a se documenta pentru un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Link carte:

http://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/6586

Link Facebook film:

https://www.facebook.com/soldatiifilm/

Exploreaza subiecte similare:

Soldații. Poveste din Ferentari, Ivana Mladenovic, Adrian Şchiop, Vasile Pavel-Digudai

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells