Cartea „Soldații. Poveste din Ferentari” poate fi câștigată la concurs

de Cinemagia în 11 Ian 2018
Povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a se documenta pentru un doctorat despre manele

Editura Polirom împreună cu Hi Film Productions au lansat o ediție limitată a volumului „Soldații. Poveste din Ferentari”, cu ocazia lansării în cinematografe, pe 2 februarie, a filmului omonim.

Volumul poate fi câștigat pe Cinemagia.ro, prin tragere la sorți. Înscrierea în concurs la rubrica dedicată asigură intrarea în concurs.

Romanul Soldaţii. Poveste din Ferentari a fost distins cu Premiul revistei Observator cultural şi cu Premiul „Cea mai bună carte a anului”, acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediţia 2014. 

Adaptarea cinematografică este în regia Ivanei Mladenovic, cu Adrian Schiop şi Vasile Pavel-Digudai în rolurile principale, scenariul fiind semnat de Adrian Schiop.

Lungmetrajul - care a avut premiera mondială în 2017 în cadrul secțiunii „Discovery” a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și pe cea europeană în competiția oficială a Festivalului de la San Sebastián, unde a fost recompensat cu o mențiune specială a juriului Premios Sebastiane - spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a se documenta pentru un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Link carte:

http://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/6586

Link Facebook film:

https://www.facebook.com/soldatiifilm/

Exploreaza subiecte similare:

Soldații. Poveste din Ferentari, Ivana Mladenovic, Adrian Şchiop, Vasile Pavel-Digudai

Alte știri din cinema

Terminator 6 va avea o nouă abordare, spune James Cameron

Lansarea reboot-ului a fost stabilită pentru 22 noiembrie 2019

Iată cele 14 filme selectate în Romanian Short Film Corner

Participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes

Starul lui Kingsman, Taron Egerton, va fi Elton John într-un film biografic

Rocketman îl va avea la cârmă pe regizorul lui Eddie the Eagle

A murit Verne Troyer

Actorul Verne Troyer a decedat la vârsta de 49 de ani, conform unei declaraţii apărută sâmbătă pe social media

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells