Păreri Soldații. Poveste din Ferentari

(2017)

Soldații. Poveste din Ferentari

Ordonează după
bulldo8 pe 31 Ianuarie 2018 00:48
o alta porcarie de film romanesc care o sa rupa granitele neputintei in materie de film
8 8
mihaela_serea pe 21 Noiembrie 2017 13:41
Nu suplinește citirea cărții
Este un lucru excepțional că s-a făcut acest film. Este foarte bine că există. Scenariul respectă linia narativă a romanului. Personajele sunt foarte bine realizate. De fapt, avem o culme a fidelității: în rolul personajului narator joacă naratorul însuși, scriitorul Adrian Schiop. Iar Vasile Pavel a declarat că el nici nu joacă - este chiar el, așa cum gândește, așa cum vorbește, așa cum se poartă în mod normal.
Regizoarea Ivana Mladenovici este de felictat că a ales să debuteze în lungmetraj tocmai cu acest film care sparge gheața groasă așternută peste două subiecte tabu: manelele și homosexualitatea. Ea spune că ceea ce a pus în centrul filmului său este povestea de dragoste, o dragoste atipică și cvasi-imposibilă, una care nu reușește să ducă la nimic bun. Filmul se termină odată cu povestea asta de dragoste care ajunge pe un drum… citeşte

6 5
VerbalKint94 pe 18 ianuarie 2018 04:04
Din comentariul dumneavoastra am inteles ca merita sa citesc cartea. In rest laude peste laude...Subiecte tabu...Doamna cred ca traiti intr-un univers paralel. Homosexualitatea si manelele nu mai sunt subiecte considerate tabu.
Mihail19881988 pe 31 ianuarie 2018 04:13
asa te-ai gandit tu, si ti-ai dat seama ca nu sunt subiecte tabu, ia mergi si deschide subiectu asta in majoritatea adunarilor de familie care au loc in zilele de paste, craciun, 1 mai bla bla, si ca un test a ceea ce ai spus tu, spune-le ca ai decis sa treci de la Cola la Pepsi si nu o sa starnesti nici o reactie, apoi spune-le ca ai trecut de la femei la barbati si ca esti homosexual, mai vezi atunci daca e subiect tabu sau nu!
user-5a7e3f7d2bb3d pe 10 Februarie 2018 02:43
Unde pot vedea si eu filmul pe net ..?care poate sa imi lase si mie un link ceva sa il pot viziona si eu ?
3 1
mirodoni pe 09 Februarie 2018 21:12
„Soldații. Poveste din Ferentari”
sau „Fascinația vulgarității”
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1657797#post1657797
[IMG]http://i67.tinypic.com/2b8gm8.jpg[/IMG]

Mi-am luat obiceiul, nu știu dacă-i tocmai cel mai bun, să văd în sinopsis cam despre ce ar vrea autorii să fie vorba în film. În „Soldații. Poveste din Ferentari” este vorba despre doi bărbați, un antropolog și un pușcăriaș, care „se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul”.
Povestea cu „soldații” rămâne doar în titlu și într-o replică fugară, e vorba de copiii instruiți să cerșească.

Tânăra regizoare, debutantă în lungmetaj, Ivana Mladenovic, a spus că a fost fascinată de modul în care se înfiripă prietenia și până la urmă dragostea… citeşte

3 1
borisvultur pe 03 Februarie 2018 20:20
Subversiunea
Cartea „Soldații„ - trei ediții, începând din 2013, unde Adrian Schiop plonjează într-un Ferentari cu drogați, boschetari, cocălari, cu apartamente scorojite și foști pușcăriași, pentru că autorul declară că „îmi place să vin cu subversiunea, problemele, scandalul”, într-o lume violentă. Ivana Mladenovici (a jucat în „Inimi cicatrizate”) s-a încumetat să adapteze romanul, lucrând cu neprofesioniști, creând o docu-ficțiune unică în peisajul cinefil de la noi. Știința detaliului, planuri generale, fără tezisme declarate - iată că regizoarea încearcă să rămână nepartinică,pentru că, vorba lui Adrian Schiop, „ambiguitatea e una din chestiile din care iese arta”. Film incomod, cu diferențe rasiale, sexuale și de clasă, cu schizofrenii identitare, dar care trebuie văzut.
2 0
Nirocino pe 09 Februarie 2018 21:48
Pink Floyd de la Clejani
Iată ce spune Ada Solomon intr-un interviu recent, referindu-se la noul film, "O poveste din Ferentari": "Mi se pare o ipocrizie incredibilă că lumea repudiază manelele fără drept de apel, pentru motivul că ar fi ceva 'urât', 'nepotrivit'. Dar eu aş vrea să-l văd pe acela căruia nu-i vine să bată ritmul din picior când aude o manea puternică. Aş vrea să-l văd pe acela care nu rezonează în niciun fel la versurile, da, simple şi patetice, dar care vorbesc despre lucruri foarte omeneşti pe care le trăim cu toţii. Nu înţeleg de ce folclorul clasic, cu versuri la fel simple şi de patetice, e considerat mai bun decât acest folclor urban. Nu vorbesc de industria manelelor, vorbesc strict de ce înseamnă muzica asta, ce are ea special şi de ce atât de multă lume o respinge. Ea face parte din cultura urbană".

Doamna Solomon, sunt multe persoane, aş… citeşte

2 1
Adriancostache28 pe 02 Februarie 2018 20:25
Un film ,care prezinta sărăcia din ferentari, ne prezintă o gara de nord care zici ca este ultima gara din lume, nu una de capitală europeană Si tupeul de pușcăriași al țiganilor ...una peste alta nu are acțiune, doar drama ...Mă așteptam la mai mult!
2 2
shtruly pe 09 Februarie 2018 06:50
Ferentari
Romania este ferentariul Europei ! Cea mai saraca ,inapoiata ,cu cel mai scazut nivel de trai ,pe primul loc la nr de bolnavi si mortalitate de natura cardiaca ,tbc (boala saraciei ) ,mortalitate infantila, etc Clasa politica o stransura de infractori dintre care cei mai ticalosi cocalari conduc destinele tarii . Prezentarea acestui film la Muzeul taranului roman este o blasfemie pt ceea ce reprezinta acest acest sit . cultural , este echivalentul rularii unui film porno intr-o biserica ! Sant destule alte spatii in Bucuresti, adecvate pt rularea unui film .
2 4
user-5c24a14775686 pe 27 Decembrie 2018 12:10
Unde pot sa vad filmul . Îl pot vedea pe Cinemagia?
0 0
peter_ennis pe 17 Martie 2018 20:54
Un cacat de film
Daca te consideri prost,autist,sau schizofrenic atunci filmul asta e pt tine .... ca daca esti om normal nu ai cum sa te uiti la spurcaciunea asta facuta pt boraturile cu 2 clase de ciori nespalate din ferentari
0 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells