Toni Erdmann

(2016)

Toni Erdmann

Poster Toni Erdmann Postere Toni Erdmann

Sinopsis Toni Erdmann

Toni Erdmann

Filmul ni-l prezintă pe Peter Simonischek în rolul unui tată care vine după fiica lui (Sandra Huller) la București pentru a o învăța simțul umorului.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes, 5 premii Academia Europeana de Film, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Min pappa Toni Erdmann

Produs de

Komplizen Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

microMULTILATERAL

Țara

Germania, Austria

Site oficial

Toni Erdmann

Box office Toni Erdmann

Weekend premieră (17.10.2016)
  • Loc 14
  • Spectatori 5.869
  • Încasări (RON) 35.084,44
Total
  • Spectatori 11.646
  • Încasări (RON) 104.173,22
  • Încasări (USD) 25.167,15

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
laurentzyiu pe 03 Ianuarie 2017 21:08
Mesajul ok, insa extrem de diluat
Am inteles mesajul pe care doreste sa il transmita regizorul si, in momentul in care esti angrenat in lumea asta corporatista, te pierzi in acest stil de viata si uiti fara sa vrei placerile vietii (vezi intentiile de glume ale tatalui).
Cu toate acestea, consider ca maxim 1h:20min erau suficiente, nu 2h:40min cum are filmul.
Este genul de film la care trec zeci de clipe si nu se intampla nimic. Dar nimic.. Sunt cadre filmate in care ea se uita, cum el se uita cum ea se uita, etc..
Iti lasa impresia ca regizorul a facut rost de pelicula la bax, ca era oferta si, daca tot a luat-o, hai sa o consume...
Pacat de idee....
Daca asta ajunge la Oscar, inseamna ca nu mai avem notiune despre ce inseamna cinematografie.

7 8
victoria_breia pe 20 februarie 2017 12:49
Subscriu.
laurentzyiu pe 11 iunie 2018 21:18
Cam asa arata filmul, de fapt, ca un reportaj obositor despre nimic...;)
Kul pe 25 Octombrie 2016 11:14
Toni Erdmann (2016)

- 1st cadru: o usa, intrarea intr-o vila
- un .de mundan-ish, cu kids and schools (care pregatesc personajul)
- inceput priti slow
- tatal unui bosșor workaholic
- dimensiunea parentala e superba; POV relaxat, de om bun; si foarte dulce
- (moartea) cainele(lui) e o metafora
- un Bucuresti inedit, expat-ish - fara faianta
- mesh-ul ala mare din mall cu Police :) (nimereala, probabil)
- misto cu pata de sange in buda aka sanctuarul corporatiei - singurul loc unde poti sa fii tu cu tine insuti (la fel si in casa cand ai todlersi :) )
- "tabloul" de langa cu tzăgani - reality check
- misto scena de "sex" - pe power & games
- nu jointuri, ci liniute
- misto faza cu catusele
- si un wc la tara cu imprimeu cu tigru pe el
- candoare
- nu inteleg apartamentul de bloc, de… citeşte

6 8
gabi_k pe 29 decembrie 2016 12:17
- la scena de *sex* ,mi s-o parut funny si ridiculizarea ei ,nu numai a lui : cand s-o apucat sa rontaie prajiturica aia botezata ,o fost de un inutil ,si de un fake-power ridicol . Un soi de parodie de power ,de glorie cazuta :D
Kul pe 1 ianuarie 2017 20:04
elo. dar nu stiu cat e ridiculizare cat ... mie gestul ala mi s-a parut de om disperat, care o lua pe campii si incerca sa schimbe orice din "registrul cotidian" - inclusiv sex, numai ca sa capete un refresh, niste sens... sa se lege ceva. e mai multa depresie in gestul ala decat ridiculizare. asa il vad eu.
sabinalin pe 11 Ianuarie 2017 15:43
“Cine are parinti pe pamant nu in gand mai aude si-n somn glasul lumii plangand…” Exceptionalele versuri ale lui Adrian Paunescu nu rezoneaza nicicum cu lumea in care traim, o lumea tot mai grabita care alearga dinspre niciunde spre nicaieri, o lume in care toti sunt preocupati doar sa ii dea Cezarului ce este al Cezarului si aproape deloc sa ii dea lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. O lume a eficientei cu orice prêt, fabuloasa replica personajului lui Florin Zamfirescu in “Ultimul stinge lumina” : “Mi-au luat tot ca sa fie ei eficienti. Acum mai ramane sa mai si mor ca sa fie ei eficienti”. O lume a feminismului agresiv in care fiicele nu mai au timp pentru tatii lor singuri si “lipsiti de ambitii” ajunsi la varsta a treia. Filmul regizat de Mario Ade ar trebui sa puna pe ganduri dar e greu de crezut ca o va face mai ales ca se cere multa rabdare pentru vizionare… citeşte
5 2
sabinutza2008 pe 3 martie 2017 10:21
Multumesc pt comentariu. Spre deosebire de cel al lui Kul care m-a umplut de sila si m-a facut sa ma gandesc la un Margelatu care scuipa cuvinte in loc de seminte.
ancota pe 25 Decembrie 2017 22:48
Pierdere de timp. Mult timp.
Desi e un film foarte bine facut din punct de vedere tehnic, cu actori foarte bine alesi si care joaca destul de bine, mie mi s-a parut o maaaare pierdere de timp. (asa cum am spus si in titlu). Incadrarea ca gen la comedie e complet fortata. Ori poate ca mi-am pierdut eu simtul umorului? Se poate, pentru ca va jur ca nu mi s-a parut nimic, dar absolut nimic amuzant. Un batran care se pune pe el si pe cei din jur in situatii stanjenitoare nu poate fi amuzant. Deloc. Poate fi mai de graba dramatic, dar nici macar la drama nu as incadra acest film, sau... poate, hai sa zicem. Dar de la ce se vede pe ecran si ce se transmite spectatorului pana la drama e cale lunga. Desi, probabil ca actiunile tatalui ar trebui sa provoace o reactie mai evidenta asupra fiicei aceasta se limiteaza la a observa oarecum detasata aiurelile pe care le face acesta si situatiile prostesti in care este pusa. Pe de… citeşte
4 0
borisvultur pe 31 Octombrie 2016 23:35
Robotizare
Mesajul filmului e clar : putem deveni roboți, cu alt limbaj de lemn, fără simțul umorului.
Toni are rolul celui ce te trage de mânecă, să nu-ți uiți umanitatea și sensul adevărat al vieții. Secvența aniversării cu obligativitatea nudității bate tot acolo: să ne dezbrăcăm de formalism și de jalnica poleială, de masca socială perversă.

4 3
gh_music pe 22 Octombrie 2016 13:29
Inedit, sensibil, umor oportun dozat, must-watch .
3 4
Dragos.Andrei pe 21 Iunie 2018 11:05
Am vizionat fimul și concluzia a fost că mai bine aș fi văzut alceva în locul său.
Este adevărat că această productie este diferită de filmele cu care suntem obișnuiți si nici mesajul pe care a incercat să il transmită nu a fost rău (purtarea unei măști pentru a ne integra intr-un colectiv dublat de pierderea propriei identități și a poftei de viață) dar toate acestea nu sunt indeajuns sa scuze plictiseala enormaaa pe care am trait-o de-a lungul filmului. Eu cred ca se putea renunța lejer la o ora din film și nu s-ar fi văzut diferența . Plus ca această așa numită "comedie" de abia dacă a reușit sa mă facă sa schițez o tentativă de zâmbet.
Asdar sunt milione de filme pe această lume nu va pierdeți timpul cu ăsta.
P.S un inlocuitor pentru acest film este "Trainspoting"

1 0
Ghemot pe 31 Ianuarie 2017 22:56
Da, este prima producție(parțial) românească intrată în cursa pentru premiile Oscar. Merită toată cinstea, însă este un film care îi pot acorda cel mult nota 7.
1 0
victoria_breia pe 20 Februarie 2017 13:13
Trairi diverse. Nu te lasa indiferent. Cert
Multe clisee. Si de partea "romaneasca" si de aia "nemteasca".
Abordare originala a unor teme ante-abordate si ras-abordate. Ma refer la cea a relatiei dintre parinti si copii si la cea a dezumanizarii in epoca post-industriala, a tehnologiei, a zborului pe luna si catre alte corpuri ceresti, a satisfactiei instant, a domniei depresiei.
Usor desuet din punctul meu de vedere. Cred ca s-au schimbat unele lucruri in ultimii 15 ani in relatiile dintre nemti si romani, atunci cand vin nemtii la noi sa faca afaceri. Sper.
Nu m-am plictisit, dar am avut deseori senzatia ca se zabovea prea mult pe unele cadre, fara ca asta sa ma ajute in vreun fel sa inteleg mai bine "actul artistic".
Absolut de neinteles faptul ca realizatorii au optat pentru o replica-explicatie "in a nutshell" "mura-n gura" a intregului film. Daca m-as intalni cu ei i-as intreba de ce. Deprimant,… citeşte

1 2
xerses pe 02 Februarie 2017 21:52
Foarte ciudat, dar ceva originalitate care fascineaza....
1 2
Spikos pe 03 Mai 2017 00:31
Interesant ; relatia , nu tocmai calda dintre un tata , care nu stim cat timp a avut de-a lungul anilor pentru cresterea fiicei sale , si aceasta din urma , ajunsa la o varsta medie , singura , extrem de ocupata intr-o firma privata din Bucuresti (locatie sugestiva?) , ajunge afectiv aproape de punctul zero ; vietile lor sunt incolore , nesemnificative , jenante si mediocre , si nu se pot schimba ; tentativa in acest sens a tatalui folosind metode comic necizelate , unele de-a dreptul penibile , esueaza , fara a trezi fiorul sublim al placerii de a trai , de a fi tu insuti , de a scapa de mastile false cu care traim si care totusi ne strang ; tatal insusi nu reuseste sa-si smulga masca in final decat cu mare chin si cu ajutor ; fiica lui nici ea n-a putut scapa de masca ei , poate nici n-a vrut suficient , pentru ca sub ea se ascunde , constienta , o goliciune comuna , impersonala , fara… citeşte
0 0
kasmyn pe 19 Mai 2018 14:29
am vazut juma-TE DE ORA DIN EL SI NU MA IMPRESIONAT DELOC1!
0 1
lili22 pe 28 Septembrie 2017 10:16
Un film bun, foarte original, special, cum nu am mai vazut de ceva timp, dar nu e pentru publicul larg
0 1
ValentinaV pe 13 Noiembrie 2016 01:13
nu am vazut inca filmul, doar trailerul, si pare, ca toate filmele nemtesti a fi sec, fara sens, greu de digerat si urmarit, o porcarie mai exact. actorii interpreteaza foarte prost, totul arata ca nemtii sunt antitalent la a realiza filme.

de aceea nici nu am de gand sa imi pierd timpul sa il vad.

0 7
vladutt_ke pe 21 noiembrie 2016 15:21
habar n-ai pe ce planeta traiesti esti prima persoana ce a spus asa ceva despre nemti si talentele lor incredibil
cotzofica pe 15 ianuarie 2017 13:22
Dacă deja nu le-ai văzut, vizionează Der Untergang, Der Himmel uber Berlin, Das Leben der Anderen. Ar mai fi clasicele M şi Metropolis. Poate după aceea îţi vei schimba părerea despre filmele germane.

Spune-ţi părerea despre Toni Erdmann

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Toni Erdmann
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells