Un pas în urma serafimilor

(2017)

Un pas în urma serafimilor

Poster Un pas în urma serafimilor Postere Un pas în urma serafimilor

Sinopsis Un pas în urma serafimilor

Mai mult
Un pas în urma serafimilor trl final

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • One Step Behind the Seraphim

Produs de

HiFilm Productions

Distribuit in Romania de

microMULTILATERAL

Țara

Romania

Box office Un pas în urma serafimilor

Weekend premieră (18.09.2017)
  • Loc 10
  • Spectatori 8.060
  • Încasări (RON) 81.698,30
Total
  • Spectatori 39.672
  • Încasări (RON) 438.866,41
  • Încasări (USD) 112.572,78

Părerea criticului

StefanDo pe 19 Septembrie 2017 12:13
Mulţi români reproşează cinema-ului autohton că este anost: ei bine iată că Un pas în urma serafimilor, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu, nu este anost deloc şi explorează o lume nefamiliară, cea a unui seminar teologic ortodox, unde adolescenţi de-abia ieşiţi de pe băncile gimnaziului studiază să devină preoţi. Doar că nu prea le stă lor gândul la cele sfinte...

În centrul atenţiei este Gabriel (Ştefan Iancu), un adolescent adus de părinţi la seminar. Suntem în anii '90, iar presiunea preoţirii devine curând evidentă: într-un deceniu cu o realitate economică mai mult decât sumbră, a fi preot este echivalentul bunăstării. Instantaneu este pusă în discuţie vocaţia: câţi dintre zecile de copii (pentru că, până la urmă, protagoniştii sunt nişte copii mai mari) vor să fie preoţi şi câţi sunt convinşi de… citeşte

15 5
Sylvester77 pe 2 aprilie 2020 11:48
Catastrofe actorii romani de astazi ! Joaca de parca i-ar filma cineva ! :)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ancota pe 24 Septembrie 2017 00:34
Un film foarte bun
Am sa adaug in continuarea titlului de mai sus - care sufera doar pentru ca nu este un film american. Spun asta pentru ca are tote ingredientele unei super productii.
L-am vazut astazi (23 septembrie 2017) si recunosc am avut ceva emotii. Mai ales ca am reusit s-o conving si pe sotia si pe fiica mea sa ma insoteasca. La final m-am linistit. Ie-a placut. Asta inseamna ca e un super film. Va rog sa ma credeti. Nu suporta filmele romanesti si se uita la mine ca la un ciudat cand aud ca vreau sa vad un film romanesc. Nu ne-am plictisit, nu ne-am uitat la ceas, nu ne-a furat somnul. Cred ca e cel mai bun film romanesc din ultimul timp. Foarte bine primit de catre public. Cu reactii foarte bune in sala. Cu minute intregi in care ne-am amuzat copios. Cu comentarii din public. Cu empatie pentru personaje. Ce mai, o atmosfera deosebita.
Actorii sunt foarte buni si foarte bine alesi… citeşte

17 6
Nyghty pe 20 octombrie 2017 15:46
Chiar daca la Sieranevada n-am putut sa fiu de-acord cu comentariul tau, aici sunt in asentiment :) un film care nu doar ca e foarte bun, dar anunta o noua linie de actori tineri la orizont, cu un potential imens. Ma bucura sa vad ca mai exista familii care merg la cinema impreuna, mai ales la un film romanesc. Numai de bine!
ancota pe 20 octombrie 2017 22:29
Sa stii ca mi-e foarte greu sa le conving sa ma insoteasca la filmele pe care vreau eu sa le vad. Si mai ales la filmele romanesti. De obicei mergem impreuna la filmele alese de ele. Atunci e randul lor sa se mire ca mi-au placut. (de exemplu Everything, Everything - care chiar mi-a placut) Si ca veni vorba de asta, am convins-o acum cativa ani pe sotia mea sa mearga la cinemateca. Am vazut Winter Sleep, al lui Nuri Bilge Ceylan. Un film extraordinar. Asa cum am spus in com. de pe pagina filmului-superb ca un roman. In fine, filmul dureaza 3 ore si 15 min. N-a vorbit cu mine 3 zile, dar cand am intrebat-o daca i-a placut a recunoscut ca da. Cat despre Sieranevada... Ce sa zic? Probabil e o chestiune de gust. Mie imi place filmul, dar mai mult imi place teatrul, asa ca apreciez actorii care joaca si regizorii care ofera actorilor partituri pe care sa le poata juca. Toate bune si tie!
Tudor-Cristian pe 25 Septembrie 2017 12:14
O surpriză plăcută
Înainte să apreciezi un film, trebuie să ţii cont de coordonatele în care te afli. Este un film de debut pentru regizor, iar asta are importanţă. În plus, vorbim de întâmplări reale, iar asta dă filmului un spor de credibilitate şi interes.
Acțiunea se putea petrece foarte bine într-o scoală militară, într-un internat, undeva, oriunde într-un mediu semi-cazon, cum este acela de la un seminar teologic. Filmul nu e despre religie, despre credință, despre biserică. Da, Vlad Ivanov nu dă foarte bine în haine preoțești, dar face un rol mare, foarte credibil, dacă ne referim la ceea ce relevă spectatorului, la ceea ce transmite. Toată echipa, în frunte cu regizorul, cred că au făcut o treabă grozavă, se simte freamătul, energia, creativitatea din spatele fiecărui detaliu de pe peliculă.
Tentațiile vârstei nu ţin cont de rigorile mediului… citeşte

11 7
Tudor-Cristian pe 21 noiembrie 2017 20:08
E doar o emanație, clocită în săptămâni de furie şi fierbere de către un preot ce s-a simțit cu musca pe căciulă. Este o înșiruire de termeni care mai de care mai pretențioși, însă irelevanți, un concurs de expresii şi sintagme pompoase ce n-au ce căuta într-o recenzie la film, care se adresează marelui public, cu care autorul acestei farse vrea să creeze imaginea de veridic. Această refulare urâtă nu face decât să confirme adevărul strigat, urlat de film.
emil_dumitru pe 18 ianuarie 2018 01:46
exceptional am retrait clipe din seminar
CamiCamely pe 22 Septembrie 2017 20:39
Merita vazut
Mie mi-a placut. Subiectul, jocul actorilor, coloana sonora.
8 6
GabrielDanielSandu pe 22 Septembrie 2017 22:24
Cand apare filmul online?
Un film minunat dupa parerea mea,o capodomera a lumii cinematografice!
8 9
Mihai_Moise pe 29 Septembrie 2017 17:01
"...si adevarul va va face liberi." (Ioan 8:32) Oare???
Imaginati-va o cruce!...
Nu, mai bine o busola! Si acum inlocuiti punctele cardinale, in orice ordine doriti, cu urmatoarele: Ipocrizie, Pervertire, Santaj si Coruptie. Iar acum puneti-va in centrul busolei, cu dilema sau mai bine exprimat, cu intentia de a gasi o rezolvare ecuatiei Adevar - Minciuna si incercati sa alegeti directia in care doriti sa va indreptati.
Cam greu. nu-i asa? Mai ales atunci cand ai doar 15 ani si intri intr-un micro-univers concentrationar, unde se presupune ca trebuie sa te formezi pentru a-i ajuta pe altii... Sa-l gaseasca pe Dumnezeu...
Ati reusit sa rezolvati ecuatia? Ei, ia ganditi-va ca, pe undeva pe acolo, printre punctele cardinale exista si Puterea. Ati fi tentati sa credeti ca cel mai putin letal binom ar fi Adevar - Putere, doar ca va inselati amarnic! Puterea corupe in mod iremediabil... Inutil sa intreb directia daca solutia… citeşte

7 4
Andreiun pe 20 noiembrie 2017 21:36
https://www.antena3.ro/actualitate/cultura/reactia-unui-preot-ortodox-atunci-cand-a-vazut-filmul-romanesc-un-pas-in-urma-serafimilor-439878.html
Tudor-Cristian pe 21 noiembrie 2017 20:13
Amice, nu mai pune linkul ăla peste tot, că filmul NU E despre credință! Ai văzut filmul înainte să iei de bună revărsarea de ură şi neputință din link?
borisvultur pe 26 Septembrie 2017 11:22
Inedit
Un film inedit prin temă, care cucerește publicul, sălile sunt pline, empatia maximă. Unii se pot amuza, alții întrista, deoarece subtextul e complex. Un film iconoclast, mai ales prin personajul lui Vlad Ivanov : un părinte onctuos, ipocrit, șantajist, alunecos. care adună mereu informații adesea măsluite. El ar trebui să fie...modelul pentru elevi. Toți interpreții sunt dezinvolți, naturali. Nicio notă falsă.
7 4
Phantom_sub pe 16 Septembrie 2017 10:01
hmmm
Cred că e primul film românesc ce mă tentează să-l văd la cinema.
6 4
cristi_giambasu pe 6 noiembrie 2017 22:50
Du-te cat inca mai este... Maine am sa-l revad a 3-a oara pe marele ecran.
Andreiun pe 20 noiembrie 2017 21:36
https://www.antena3.ro/actualitate/cultura/reactia-unui-preot-ortodox-atunci-cand-a-vazut-filmul-romanesc-un-pas-in-urma-serafimilor-439878.html
mirodoni pe 15 Octombrie 2017 08:17
„Un pas în urma serafimilor” – sau „Aproape îngeri” -regia Daniel Sandu
„Un pas în urma serafimilor” – sau „Aproape îngeri”
-regia Daniel Sandu
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102675

După câte știu eu, scenariul lui Daniel Sandu a fost respins de vreo 5 ori la CNC. Văzând filmul, nu mă mai mir decât că, în sfârșit, acesta a apărut, judecând după subiect! Dacă-mi aduc aminte spusele unui vașnic membru în comisiile de selecție, cum că nu valoarea unui scenariu contează, ci conjunctura în care este evaluat, nu mă mai miră chiar nimic!
E suficient să spun că „acțiunea” se petrece într-un seminar teologic creștin ortodox, ceea ce, trebuie să recunoaștem, așa ceva n-am mai văzut. Acesta cred că este și motivul pentru care sala de cinema era aproape plină. Și totuși, trebuie să mai spun că în sinopsisul oficial se exagerează mult, voluntar sau involuntar. Nici pe… citeşte

5 2
Sandro_botticelli pe 18 Aprilie 2018 23:50
Chiar m-a impresionat filmul.
1.Preotul Ivan prin atitudinea sa pare a fi personaj negativ dar nu este de fapt.
2.Printre putinele filme in care personajul pozitiv(preotul Ivan) pierde in final si isi porta singur in spate crucea parasind seminarul in urma destituirii.
3.Felul cum preotul "dur" rezista presiunilor din partea conducerii seminarului in a deveni corupt, LUPTA SINGUR in numele ordinii,dreptatii si eticii, m-a impresionat.
4.Tot in numele eticii tine piept adolescentilor din seminar care nici macar rebeli nu sunt ci mai de graba "bagabonti".
5.Filme asemanatoare in care "eroul" nu se lasa influientat, lupta cu sistemul, nesustinut de nimeni si rezista greu ar fi: Serpico(1973), Mere rosii(1976).

4 3
lizzy_tunc pe 29 Octombrie 2017 12:46
cabina telefonica
m-a amuzat teribil filmul... mi-a adus aminte de tinerete.... fix asa se comportau baietii de la seminar. Noi le ziceam "dracusorii"... si trageau niste betii mostru.... cum e vorba aia "stapanul face sluga hoatza"..... si da, rezultatul educatiei de atunci se vede la preotii maturi de azi, ramasi in sistem, ce-s invatati "sa nu spuna", ghioceiii....
Si cunosc cativa si din categ celor exmatriculati... mai oameni decat multi, pentru ca Domnezeu e in inima fiecaruia, acolo nu-i decat o cabina telefonica.....

4 3
Nyghty pe 20 Octombrie 2017 16:09
Cum să ții pasul cu serafimii
”Un pas în urma serafimilor” sau ”Vorbești de bani, bani, și tu, și eu vreau”...sistemul de formare al viitorilor mai mari ai bisericilor din România nu e putred de ieri sau de azi, nu excelează în arta complotului și a manipulării de prea mult sau prea puțin timp. Dar cert e că știe cum să controleze în detaliu, de la cel mai mic la cel mai mare, tot ce are de-a face cu puterea de decizie a fiecăruia. Pentru că nu răspunsurile sunt problema, ci întrebările care te-au adus până acolo :)

Plusuri și minusuri:

+ dialoguri smart, poate la același nivel pe care l-a ridicat Jude în ultimii ani
+ no more puli aruncate când nu e locul, super echilibru la nivel de argou
+ no more secvențe de la o masă tipică
+ accent pe inepția de a-ți pune copilul să-și aleagă o carieră pentru tot restul vieții de la o… citeşte

4 3
zdraveius pe 15 Iunie 2018 21:36
Va sa zica "sfintii parinti" incep scolarizarea de tineri, in regim de internat, cu sarcini precise, cu program, cu indoctrinare, cu prosteala. Multi dintre ei sunt niste golani crescuti si educati pe maidan, violenti, prosti, incuiati la minte, care folosesc un limbaj vulgar si care nu se sfiesc sa jigneasca sau sa loveasca cu pumnul, care cred ca la seminar este ceva asemanator cu liceul de mecanica fina, la seral, dar care au impresia ca preotia inseamna o viata simpla, plina de huzur, cu bani multi, post bun, casa de serviciu, pensie sigura.
Iar cei care si termina studiile se si cred zei, intangibili, se cred supraoameni, ne privesc de sus, aroganti, ingamfati, si se comporta ca atare. Ei, care au devenit niste prefacuti, niste ipocriti, niste instrumente de manipulare si minciuna, niste roboti.
Evident, exista si multe exceptii. Si culmea, am intalnit preoti fara… citeşte

3 1
raftulcufilmero pe 23 Septembrie 2017 18:50
Vlad Ivanov face, fără doar și poate, unul dintre cele mai bune roluri ale sale, cu toate că nici prestația din „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2004) nu este de ignorat, iar Ștefan Ivanov, de care nu auzisem până acum, s-a dovedit a fi o surpriză plăcută venită din partea cinematografiei românești. Așa cum a spus și Daniel Sandu, la casting s-au căutat actori cât mai necunoscuți și mai tineri. Iar asta s-a reușit, pe marile ecrane jucând nume precum Ilie Dumitrescu Junior, Ștefan Mihai, Ali Amir și Cristian Bota.
3 2
sabinalin pe 05 Mai 2018 17:55
Mai rar in ultima vreme un film romanesc care sa starneasca atatea reactii pozitive asa ca imi voi asuma riscul de a inota contra curentului... Nu, domnul Daniel Sandu nu a descoperit apa calda si mersul pe jos, s-au mai facut filme care critica virulent biserica, e adevarat, nu pe cea ortodoxa, ultimul exemplu imi vine in minte este fabulosul serial "The young pope", capodopera marelui regizor italian Paolo Sorrentino. Din pacate, in ciuda avalansei de premii Gopo, "Un pas in urma serafimilor" e departe de a fi o capodopera, ba mai mult, mi s-a parut a fi un film foarte putin credibil. Cea mai trasa de par dintre toate mi s-a parut scena spovedaniei, la ce biserica din Romania o fi vazut domnul Sandu ca se aude in microfon ce spune preotul atunci cand cineva se spovedeste? Nu neg ca sunt probleme foarte mari in ceea ce priveste Biserica Ortodoxa Romana care e supusa unor atacuri tot mai… citeşte
3 5
SYNDJ pe 04 Decembrie 2017 23:07
Chiar mi-a placut. Nu m-am plictisit nicio clipa. Actorii au jucat minunat; si-au intrat toti foarte bine in rol - Vlad Ivanov e senzational, iar lui Toto Dumitrescu si Stefan Iancu le prevad un viitor actoricesc stralucit. Coloana sonora remarcabila, un pic de actiune, replici bune, scene comice, nu lipseste nici erotismul. Una peste alta, un lung metraj romanesc care chiar merita vazut si nu e de mirare ca a avut atat de bune incasari.

O sa-i dau o nota foarte mare: 9 cu felicitari. Deci, se poate!

2 1

Spune-ţi părerea despre Un pas în urma serafimilor

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Un pas în urma serafimilor
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells