Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

(2023)

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Poster Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii Poster Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Sinopsis Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Mai mult
Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii (titlul citează un aforism de Stanislaw Jerzy Lec) e un film de gen (jumătate comedie, jumătate road-movie) despre muncă, exploatare, oboseală și moarte. În egală măsură, e și despre complicata problemă a construcției imaginilor în epoca noastră. Toate astea se află la un prim nivel, la suprafață, cum se spune - iar filmul nu are un al doilea nivel, e complet lipsit de profunzime. Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss și Dorina Lazăr joacă în rolurile…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
În cinema - Bucuresti

Caseta tehnică

AKA

  • Do Not Expect Too Much From the End of the World

Produs de

4 Proof Films, Paul Thiltges Distributions, Les Films d'ici, Kinorama, microFILM

Distribuit in Romania de

Domestic Film

Box office Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Weekend premieră (23.10.2023)
  • Loc 15
  • Spectatori 4.900
  • Încasări (RON) 29.466,61
Total
  • Spectatori 5.165
  • Încasări (RON) 41.670,94
  • Încasări (USD) 8.878,55

Program cinema Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii în Bucuresti

Următoarea difuzare este sâmbătă, 27 iulie. Vezi programul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-663bca90b454e pe 08 Mai 2024 22:10
Filmul regizat si cu scenografia lui Radu Jude face o paralela intre Romania din prezent si Romania din perioada comunista si manipuleaza pentru tragerea concluziei ca:
“Inainte era mai bine”
Contrastul intre vulgaritatea bolnava a personajului principal Angela Raducanu si personajul principal al filmului Angela merge mai departe - facut pe vremea comunistilor este evidenta si in favoarea personajului din filmul mai vechi.
Totul este prezentat astfel incat mesajul subliminal sa fie ca: inainte era evident mai mai bine.
Un film vulgar, un film urat care pare sa fie finantat de catre securistii din Romania care vaslesc barca cu tara noastra catre vremurile comuniste cand ei erau aparat represiv pentru populatie.

1 0
lili22 pe 12 Decembrie 2023 16:59
Greu de urmarit filmul lui Jude.Durata de aproape trei ore limbaj vulgar, milioane de injuraturi care te traumatizeaza psihic.Are si parti bune si interpretari de tinut minte.Da, coada la alimente de pe vremea lui Ceausescu.Acum nu stiu cati au vazut filmul lui Bratu, personajele din film apar din nou si sunt o incantare.Dorina Lazar si Laszlo Miske nu au nevoie de o recomandare.
A fost buna si actrita din rolul principal, cred ca e greu sa conduci ca o taximetrista in haosul din capitala, sa injuri si sa mesteci guma si...altele.
Ideea de a trimite acest film sa ia premiul Oscar e cel putin bizara.

1 2
sol_faur pe 14 Mai 2024 10:45
Devalorizările secolului XXI
Filmul lui Radu Jude reușește să ia cu acuratețe temperatura socială a țărișoarei noastre. Filmul are la bază un alt film din 1982, „Angela merge mai departe”. Eroina acestui film din 2023, tot Angela, trăiește (sau retrăiește) aceleași experiențe ca Angela din 1982, doar puțin alterate, că na, azi nu mai e taxi, că e Ubăr! În esență, întreg filmul este un joc intertextual cu numeroase trimiteri din sfera cinematografiei locale și străine, cît și către alte opere de artă: de la cărți, la muzică și la pictură.
Dacă s-ar trage o paralelă, este vorba de ciclicitatea istoriei, filmul este oarecum un Ulise al lui Joyce pus într-o peliculă romînească. Se vede cum „așchia” istoriei nu sare departe de „trunchiul” timpului, că există o ciclicitate, că doar micile valențe și modernizări tehnologice ne-ar da impresia că nu e așa.
citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells