Articole How Do You Know

(2010)

Cum știi dacă ai noroc?

Despre film

Cum știi dacă ai noroc? Este o comedie despre patru oameni aflați în derută și tranziție. Witherspoon o interpretează pe Lisa Jorgenson, o tânără care simte că viața pe care o adora îi fuge de sub picioare. Acest rol a fost scris special pentru Witherspoon. “Jim m-a sunat și mi-a spus că se gândea să facă un film în care eu să joc rolul principal,” relatează actrița. “M-am simțit onorată și emoționată, pentru că sunt un mare fan al realizărilor lui artistice– credeam că mă invită să luăm prânzul împreună, dar el îmi spune că vrea să scrie un film special pentru mine. Mi s-a părut incredibil ca el să mă considere demnă de asta”.

Brooks spune că proiectul a început foarte simplu. “Treceam adesea pe lângă niște terenuri de sport, chiar și de fotbal, și vedeam că ele sunt pline de femei și fete de toate vârstele, așa că m-am gândit că n-am mai văzut de mult o sportivă pe marile ecrane, într-un rol principal. Și pentru că sunt ahtiat după munca de cercetare, mi-a acordat un an ca să vorbesc cu un număr cât mai mare de atlete.”

Mi-am dat seama că nu exista decât o femeie care putea interpreta un asemenea rol. “Tocmai văzusem Walk the Line, și-i cunoșteam abilitățile pentru comedie. Reese era chiar personajul pe care-l căutam,” spune Brooks. “Am vorbit cu ea, și apoi, am dispărut timp de un an și jumătate.”

Brooks spune. “Iar când am început să lucrez la personajul interpretat de Owen Wilson, m-am distrat mai mult decât îmi imaginasem – așa că l-am făcut să devină unul dintre personajele centrale ale povestirii.” “Cel mai bun cuvânt care-l definește pe Matty este: ușuratic. El nu vrea să aibă parte de lucruri complicate,” spune Wilson. “La început, Lisa este doar o altă fată pe care a întâlnit-o – iese cu ea ca să se distreze. Dar lucrurile încep să se schimbe când o cunoaște mai bine.”

Ultimul lucru de care ar avea nevoie Lisa ar fi o relație complicată – dar treaba se complică atunci când ea merge la o întâlnire aranjată cu George Madison (Rudd), un bărbat care trece la rândul său prin probleme grave. “El primise următoarea citație: ‘Guvernul Statelor Unite îl cheamă în judecată pe George Madison’ – și deodată el se trezește târât în necaz pentru o faptă pe care nu știe să o fi comis,” spune Rudd. “Lucrurile iau amploare, iar atunci când o întâlnește pe Lisa, el se simte chiar la pământ. Dar ea are acel ceva – felul în care-i vorbește și felul în care abordează situația – care-l face să se îndrăgostească fulgerător. Când am citit asta, m-am gândit că acest lucru ar da într-adevăr un impuls extraordinar povestirii – ce s-ar întâmpla dacă doi oameni s-ar întâlni în cea mai proastă zi a vieții lor?” Pentru Brooks, acest element a fost cea din urmă piesă care mai lipsea din puzzle,… după care s-a apucat să scrie.

Jack Nicholson îl interpretează pe tatăl lui George, Charles. Un magnat al afacerilor, care muncise toată viața pentru două lucruri: succesul companiei și bunăstarea fiului său. De fapt, el își plasase fiul în fruntea imperiului (chiar dacă Charles rămânea forța din spatele scaunului directorial).

“Datorită cooperării îndelungate dintre ei, Jim și Jack vroiau să se asigure că rolul îi va permite lui Jack să-și arate fațete pe care nu le-a mai dezvăluit până acum,” explică producătorul Laurence Mark. Este de necrezut, dar Nicholson n-a mai interpretat până acum rolul unui tată de adult. “Astfel că, implicarea lui Jack a influențat rolul într-un mod pozitiv, dându-i mai multă profunzime.”

Sinopsis Distribuția
jinglebells