Articole How Do You Know

(2010)

Cum știi dacă ai noroc?

Distribuția

Laureata premiului Academiei, actrița REESE WITHERSPOON (Lisa) este una dintre actrițele cele mai căutate și apreciate de la Hollywood. Witherspoon a copilărit în Tennessee, acolo unde a revenit pentru a interpreta rolul lui June Carter Cash din muzicalul biografic, Walk the Line. Performanța ei actoricească i-a adus în 2005 premiul Academiei, la categoria cea mai bună actriță, premiul BAFTA, Globul de aur, premiul Screen Actors Guild, premiul New York Film Critics și multe alte distincții.

La vârsta de 14 ani, Witherspoon spera să obțină un rol minor sau de figurație în drama lui Robert Mulligan, The Man in the Moon, și în mod neașteptat s-a trezit în rolul principal. A urmat apoi aventura dramatică, A Far Off Place, și cunoscutul film Wildflower, pe care Diane Keaton l-a realizat pentru televiziunea Lifetime.

În 1999, Witherspoon a jucat în comedia satirică a lui Alexander Payne, Election, care i-a adus premiul de interpretare din partea National Society of Film Critics și o nominalizare la Golden Globe. Apoi a urmat Legally Blonde, un film care a înregistrat încasări de 100 de milioane dolari la box office-ul intern, transformând-o pe tânăra actriță într-un nume și un star internațional.

Witherspoon a jucat apoi în Sweet Home Alabama, care a fost una dintre cele mai bune comedii romantice din toate timpurile. Ulterior, ea și-a început și cariera de producător odată cu Legally Blonde 2: Red, White and Blonde. Cu ajutorul companiei sale de producție, Type A Films, Witherspoon a produs filmul Penelope, având acum pe agenda de lucru numeroase alte proiecte.

În afara ecranului, Witherspoon se implică permanent în opere de caritate. Ea a activat în Centrul de tratament pentru violuri de la Santa Monica-UCLA Medical Center și în organizația Save the Children, iar în prezent se regăsește în Consiliul de conducere al Children’s Defense Fund, împreună cu care a lucrat în campanii de colectare de fonduri și de popularizare a numeroaselor sale programe. Anul trecut, ea s-a deplasat, împreună cu un grup de activiste, la New Orleans pentru a inaugura prima “Freedom School” după care au mai deschis încă alte 13 astfel de școli în comunitățile din zonă.

Unul dintre cei mai apreciați actori de cinema contemporani, OWEN WILSON (Matty) și-a obținut notorietatea prin rolurile memorabile pe care le-a jucat în filme comerciale sau independente. De curând el a încheiat filmările pentru comedia fraților Farrelly, Hall Pass și a jucat în The Big Year și Midnight in Paris, în regia lui Woody Allen.

În șirul de succese pe care Wilson le-a înregistrat la box office se află filmele Night at the Museum și urmarea sa Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian , comedia de mare succes Wedding Crashers sau comedia romantică You, Me and DuPree.

De curând, Wilson a interpretat rolul principal din filmul apreciat de critică în regia lui Wes Anderson, The Darjeeling Limited. Acesta a reprezentat cea de-a cincea colaborare a actorului cu regizorul Wes Anderson. Printre celelalte realizări ale celor doi se numără peliculele The Life Aquatic with Steve Zissou și The Royal Tenenbaums, pentru care Wilson și Anderson au fost nominalizați la premiul Academiei, la categoria cel mai bun scenariu original. Wilson a participat la scenariul și producția executivă a celui de-al doilea film al lui Anderson, Rushmore. Cei doi au mai fost apreciați de critică și de public și pentru primul film al lui Anderson, Bottle Rocket, în care Wilson a jucat rolul principal, participând totodată și la scenariu.

Printre alte roluri importante ale actorului se numără și cele din filmele Starsky and Hutch, Zoolander, Drillbit Taylor, Wendell Baker Story, Shanghai Noon, Behind Enemy Lines, I Spy, Shanghai Knights, Armageddon, The Minus Man și The Cable Guy. De asemenea, el a îndeplinit funcția de producător asociat al filmului As Good As it Gets, care a obținut premiul Oscar.

PAUL RUDD (George) se află în prezent pe platourile de filmare cu producția filmului Wanderlust, în regia lui David Wain, având-o în rolul principal pe Jennifer Aniston ; el se numără și printre producătorii filmului, alături de Judd Apatow, David Wain și Ken Marino.
Recent, Rudd a jucat în filmul lui Jay Roach, Dinner for Schmucks, iar anterior a jucat în filmul lui John Hamburg, I Love You, Man. De asemenea, el a jucat și a colaborat la scenariul filmelor Role Models , în regia lui David Wain, Knocked Up, de Judd Apatow’s, acesta din urmă obținând premiul People's Choice pentru cea mai îndrăgită comedie.

Printre alte roluri interpretate de Rudd se numără și Monsters vs. Aliens, Forgetting Sarah Marshall, The 40 Year Old Virgin, Anchorman, The Ten – film căruia i-a asigurat și producția, Night at the Museum, Diggers, Reno 911, The Cider House Rules, The Object of My Affection, Wet Hot American Summer, The Chateau, Clueless și William Shakespeare's Romeo + Juliet, printre altele.

JACK NICHOLSON (Charles Madison), unul dintre cei mai apreciați actori ai tuturor timpurilor, a lucrat cu mulți dintre cei mai buni regizori din industria cinematografică în îndelungata sa carieră, care cuprinde cinci decenii și peste 60 de filme. Cel mai recent film al său este comedia de succes a Warner Bros., The Bucket List , cu Morgan Freeman și drama premiată cu premiul Academiei,The Departed, în regia lui Martin Scorsese.

În 2002, Nicholson a primit cea de-a douăsprezecea nominalizare la premiul Academiei pentru interpretarea rolului principal din filmul lui Alexander Payne, About Schmidt, care i-a adus totodată și titlul de cel mai nominalizat actor la premiul Oscar®. El a obținut premiul Academiei de trei ori, de două ori pentru interpretare masculină, pentru filmul lui Milos Forman, One Flew Over the Cuckoo’s Nest și filmul lui James L. Brooks, As Good As It Gets, și o dată pentru cel mai bun rol secundar pentru filmul lui Brooks, Terms of Endearment. Nicholson a mai fost nominalizat la premiul Oscar® pentru interpretarea din filmele A Few Good Men, de Rob Reiner, Ironweed, de Hector Babenco, Prizzi’s Honor, de John Huston, Reds, de Warren Beatty, Chinatown, de Roman Polanski, The Last Detail, de Hal Ashby, Five Easy Pieces de Bob Rafelson și Easy Rider, în regia lui Dennis Hopper.

De asemenea, Nicholson a obținut mai multe Globuri de aur pentru filmele: About Schmidt, As Good as It Gets, Prizzi’s Honor, Terms of Endearment, One Flew Over the Cuckoo’s Nest și Chinatown. Totodată el a fost nominalizat de mai multe ori la Golden Globe pentru rolurile din: Something’s Gotta Give, A Few Good Men, Hoffa, de Danny DeVito, Batman, de Tim Burton, Ironweed, Reds, The Last Detail, Five Easy Pieces și Easy Rider.

Prodigioasa activitate artistică pe care a desfășurat-o i-a adus lui Nicholson mii de premii și distincții din partea asociațiilor criticilor de film. În plus, el a fost distins de către American Film Institute cu Premiul pentru întreaga activitate artistică și cu premiul Cecil B. DeMille, de către Hollywood Foreign Press Association.

Pe lunga listă a filmelor în care a jucat se numără și comedia de succes Anger Management; filmele lui Sean Penn The Pledge și The Crossing Guard; pelicula lui Tim Burton, Mars Attacks!; filmele lui Mike Nichols, Wolf și Carnal Knowledge; Broadcast News de James L. Brooks; The Witches of Eastwick de George Miller; The Postman Always Rings Twice, de Bob Rafelson; The Shining, de Stanley Kubrick; filmul lui Elia Kazan, The Last Tycoon; și realizarea lui Michelangelo Antonioni, The Passenger.

Nicholson și-a făcut debutul în regie în 1971, odată cu Drive, He Said, film pentru care a asigurat atât scenariul cât și producția. El a continuat cu regia filmului Goin’ South, și cu regia și producția filmului The Two Jakes, care a fost urmarea peliculei Chinatown.

Despre film Realizatorii
jinglebells