El laberinto del fauno

(2006)

Labirintul lui Pan

Poster El laberinto del fauno Postere El laberinto del fauno

Sinopsis El laberinto del fauno

Mai mult
El laberinto del fauno HD

Una dintre cele mai negre parti ale naturii umane este capacitatea de a porni un razboi, si nimic nu e mai pervers sau destructiv decat Razboiul Civil. Acesta separa prieteni si vecini, si invrajbeste frate cu frate. Razboiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatura a lui Franco, a fost teribil pentru Spania... "Labirintul faunului" povesteste urmarile razboiului, depasind drama istorica si aducand la viata ororile Spaniei fasciste. Este un thriller cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro.

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2
3 premii şi 3 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Pan's Labyrinth

Produs de

Telecinco

Distribuitorul international

Warner Bros. Pictures

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Spania, Mexic, SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office El laberinto del fauno

Weekend premieră (19.03.2007)
  • Loc 7
  • Spectatori 1.323
  • Încasări (RON) 15.652,00
Total
  • Spectatori 4.015
  • Încasări (RON) 33.683,00
  • Încasări (USD) 13.458,02

Părerea criticului

Pitbull pe 06 Decembrie 2007 00:41
Un castel regal, pe temelia unui conac princiar
Un castel regal, pe temelia unui conac princiar - El laberinto del fauno

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
martie 2007

Să fie clar: regimul lui Francesco Franco nu a fost "fascist". Îl numesc astfel numai comuniştii (spanioli şi de aiurea) care nici chiar azi nu-i pot ierta Generalului faptul că n-a lăsat Iberia pe mâna bolşevicilor, tocmai când Stalin îşi freca palmele de bucurie că va prinde Europa ca-ntr-un cleşte. Orice spaniol de bunăcredinţă, chiar şi cu vederi politice de stânga, recunoaşte că franchismul a fost o dictatură pe cât de autoritară şi crudă, pe atât de necesară, pentru ca ţara distrusă de Războiul Civil să parcurgă cele trei decenii ale refacerii. Norocul lor că nu i-a căşunat vreunui deştept ca, imediat după război, să instaureze vreun regim "cu faţă umană", postulând a priori moda "democraţiilor… citeşte

16 7
robertsandu pe 22 iulie 2012 21:49
În umila mea opinie, Pan's Labyrinth e cel mai bun film al anului 2006.
vladutz76 pe 10 decembrie 2012 09:39
Sa nu uitam ca Franco ia oferit azil regelui bulgariei Simeon si a altor personalitati prigonite de comunism.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cristi Weed pe 09 Iunie 2008 09:13
In primul rand as vrea sa laud spaniolii pt aceasta capodopera ... cred ca e singurul lucru bun pe care l-au facut vreodata !

In al doilea rand as vrea sa laud prestatia actorilor care este de-a dreptul fenomenala.

Si nu in ultimul rand as dori sa spun ca : Pan's labyrinth merita pe deplin cele 3 oscaruri ! Acest film reuseste sa uneasca lumea fantastica unde se traieste in fericire pana la adanci batraneti cu cea reala unde din cauza unui om tot poporul o poate lua pe cai gresite !

Vizionare placuta !

39 8
Medicate pe 21 iulie 2010 21:21
Dumnezeule ... elaborat mai esti ! :)) ai un mic bonus din partea mea !
Oana pe 04 Decembrie 2007 22:35
Daca cineva vrea sa constientizeze sau sa simta ce a insemnat poate pentru sute de copii fascismul,ar trebui sa vada acest film. Cuvintele sint inutile. Nu este o poveste, ci o experienta care merita traita
18 5
Teo pe 05 Octombrie 2007 15:57
Dupa ce am vazut un trailer, prima mea impresie despre "El laberinto del fauno" a fost ca urma sa vad un fel de "Narnia". In general imi plac filmele fantasy - nu pentru mesaje, care au obiceiul de a fi banale; ci pentru ca sunt "entertaining"... Am fost socata sa vad CAT DE BUN este, de fapt, filmul asta!!! Nici nu incape comparatie cu mai-sus amintitul "Narnia"!

Trist, putin cam dur, dar, in final, de-a dreptul superb! Este absolut genial, prin cat de realist este - in ciuda elementelor de fantasy... Muzica este si ea perfecta atat pentru poveste cat si pentru atmosfera.

O pledoarie pentru inocenta. Un film care trebuie vazut (pana la capat).

13 2
Dan pe 06 Decembrie 2007 12:22
Asta e un basm adevarat. Care spune, la fel ca un basm vechi, ca faptele bune nu duc la rasplati si la prajituri, ci adesea sa platesc cu viata. O poveste cu martiri si cu dileme, despre cat de greu e sa iei decizia dreapta, nu o traznaie cu maturi si vrajitori...
13 4
into_the_labyrinth pe 06 Decembrie 2009 19:47
speechless
Spre rusinea mea, nu cunosteam nimic din opera lui Guillermo del Toro cand am vazut filmul El Laberinto del Fauno. Acum pot sa spun ca mai vechiul El Espinazo del Diablo nu a facut decat sa prefigureze capodopera. Este cea mai emotionanta poveste pe care am vazut-o vreodata, cu un mesaj unic: nu pozitia noastra sociala sau de alta natura de pe Pamant conteaza, ci interiorul sufletului si alegerile pe care le facem. Ca realizare cinematografica, totul este la superlativ!!!! Atat in lumea fantastica, cat si in cea reala
12 2
a_anywhere pe 21 septembrie 2013 23:55
"(...) chiar dacã D-zeu ne trimite un mesaj este de datoria noastrã sã-l descifrãm. Pentru cã atunci când ne incrucisãm bratele pãmântul înghite numai un vesmânt gol. Departe este sufletul acum, în gloria eternã Pentru cã în durere regãsim sensul vietii si starea de gratie pe care o pierdem atunci când de nastem. Pentru cã D-zeu, în întelepciunea-I infinitã, ne pune rezolvarea în fatã. si pentru cã în absenta Lui fizicã locul pe care îl ocupã în sufletele noastre se reafirmã. (...)"
Theodor2011 pe 23 aprilie 2016 00:23
a_anywhere, carnea si oasele sunt doar hainele sufletului.
Lucian* pe 19 Ianuarie 2007 16:19
Filmul este superb!
Poti vedea o fetita ce inca mai incearca sa ramana in lumea copilariei in ciuda nebuniei lumii adultilor din jurul ei in perioada imediata de dupa terminarea razboiului civil din Spania.
Istoria se impleteste frumos si te face sa vrei sa vezi mai mult din toate planurile actiunii din film, imaginatia copilului, relatia dintre mama si noul sot, sora ce-si ajuta fratele din rezistenta, etc.
Cine a hotarat ca titlul trebuie sa fie tradus aproximativ? In traducere libera ar fi Labirintul Faunului.

9 2
zarin petru pavel pe 22 Aprilie 2008 00:24
e genial as vrea sa-l vad ba ca e adevarat ce se intampla in realitate . eu unu nu m-as uita la prostia de narnia pun pariu ca iti mananca nervi de la misterul alb .dar pan's labirinth il ridic in slavi filmul. pt. ca are un mister a la lemony sniket, cred si are ceva a la courage the cowarly dog.
9 7
Mbi pe 31 August 2009 17:32
ayy che ricco!
GE-NI-AL!
Guillermo del Toro continua sa ne invete sa traim in imaginatia lui bogata cu ecranizarea sa 'Pan`s labyrinth'.

8 4
voly pe 29 Iulie 2009 00:35
pur si simplu magnific.............................
8 4
michael_mike pe 13 Martie 2007 01:54
scenariul prezinta viata k o serie de alegeri morale , un film f. bun
6 2
Marius Tiu pe 09 Aprilie 2007 19:55
Nu sunt un fan al genului fantasy dar acest film este EXTRAORDINAR . Poti cugeta ore in sir la el si parca nu epuizezi toate aspectele . Cine nu are rabdare sa-l urmareasca atent de la un cap la celalalt pierde cel mai bun film al anului ! Aplauze scenaristului, regizorului si actorilor...
6 4
Mary Maraya pe 01 Aprilie 2007 21:09
Imi place la nebunie filmul. Lam vazut prima oara in cinematgraf. Mam cam speriat da e frumos oricum abia astpt sal vad shi la TV:D :D :D
6 4
lucian9a pe 09 Septembrie 2009 21:18
Prin acest film s-a demonstrat, ca nu numai americanii pot face filme de exceptie..
Felicitarii pentru echipa din Spania care i-au intrecut pe americani in ceea ce priveste meseria de make up artist.

6 6
sotha17 pe 26 Martie 2010 15:41
Ce imaginație! De la prima scena pana la final, povestea se prezintă asa de bine structurata, asa de armonios, surprinzător, incat sunt sigur ca putini au clipit la acest film. Jocul actorilor e fantastic, imaginea de asemenea, dar ce rămâne in minte tuturor (trademark Guillermo del Torro) este fantasticul creaturilor, al decorurilor, care pur si simplu sunt greu de egalat...Astept cu nerabdare si The hobbit
5 3
viktor27oct pe 30 noiembrie 2010 20:56
altii au adormit...
mitza4 pe 23 ianuarie 2011 03:11
viktor,tu logic adormi.la ce comenturi am mai vazut de la tine de departe iti poti da seama ca ai o minte cam ingusta ;)
thursday pe 23 August 2009 00:15
El laberinto del Fauno
Uite,contrar multor comm-uri,mie imi plac regizorii spanioli si intamplator asta mi se pare foarte bun.Si da ,filmul nu e genul care sa placa oricarei persoane care il vede;e putin goth,are urme de psihologie,nu o sa razi cu gura pana la urechi si nici nu o sa stii cum sa-l recomanzi prietenilor.Dar e unul dintre cele mai tari filme pe care le-am vazut din genul asta si nu pica tocmai cu vise frumoase daca il vezi la 2-3 noaptea...Pentru mine e fara dubii masterpiece.
4 0

Spune-ţi părerea despre El laberinto del fauno

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu El laberinto del fauno
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells