Articole Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

(2009)

Circul ororilor: Asistentul vampirului

Note de producție

Mr. Crepsley m-a ajutat să-mi înscenez moartea. Am fost îngropat de viu, și apoi, în moartea nopții, când nu mai era nimeni prin preajmă, m-a dezgropat și am plecat amândoi.
Zilele mele de om se sfârșiseră. Nopțile mele de asistent al vampirului începuseră
.” - Darren Shan în „Cique Du Freak: The Vampire’s Assistant”

Faceți cunoștință cu Darren. Are 16 ani și merge spre nemurire.

Circul ororilor: asistentul vampirului este bazat pe seria de cărți a lui Darren Shan, o fantezie plină de aventuri despre un adolescent de 16 ani care, fără să-și dea seama încalcă un armistițiu vechi de 200 ani între două facțiuni rivale de vampiri. Împins spre o existență fantastică, neînțeleasă, în care viețuiesc creaturile grotești ale întunericului, adolescentul dispare din viața plicticoasă de zi cu zi și urmează să-și împlineacă destinul într-un loc desprins din cel mai negru coșmar.

Darren Shan (CHRIS MASSOGLIA din The Hole) era un puști cum sunt toți cei care cresc în suburbii. Hoinărea cât e ziua de lungă cu un amic, Steve (JOSH HUTCHERSON din „The Journey to the Center of the Earth”), avea note decente la școală și, de regulă, reușea să stea departe de buclucuri. Într-o zi, el și prietenul Steve dau peste un circ ambulant, iar lucrurile încep să se schimbe pentru Darren. Este tocmai momentul în care un vampir, Larten Crepsley( actorul nominalizat la Oscar JOHN C. REILLY din „Chicago”, „Step Brothers”) îi propune să îl transforme în ceva, mă rog, într-o creatură însetată de sânge.

Proaspătul mort-viu se alătură trupei de la Circul Monștrilor, care face turneu cu creaturi monstruoase precum Snake Boy (PATRICK FUGIT din Saved), Omul-Lup (Wolfman), femeia cu barbă Madame Truska (actrița nominalizată la Oscar Selma Hayek din Frida) și un gigant, cel care cheamă lumea la atracția circului numit Mr. Tall (actorul nominalizat la Oscar KEN WATANABE din „Memoirs of a Geisha”).

Pe măsură ce Darren își pune la încercare noile puteri dobândite în lumea întunericului, devine un gaj foarte prețios între vampiri și dușmanii lor de moarte, vampanezii. În timp ce se zbate el însuși să supraviețuiască, băiatul încearcă să salveze ce a mai rămas neatins din omenire de setea letală a creaturilor întunericului.

Alături de Massoglia, în distribuția „Circul ororilor: asistentul vampirului” se află un grup de actori talentați, printre care ORLANDO JONES („Drumline”), în rolul slăbănogului Alexander Ribs; JANE KRAKOWSKI ( serialul „30 Rock”) în rolul Cormei Limbs, care își regenerează membrele; FRANKIE FAISON („Meet the Browns”) în rolul gurmandului Rhamus Twobellies; JESSICA CARLSON („The Life Before Her Eyes”) în rolul Rebeccăi, și KRISTEN SCHAAL („The Flight of the Conchords”) în Gertha Teeth.

Pe picior de război cu vampirii sunt RAY STEVENSON (Rome) în rolul teribilului soldat vampanez Murlaugh și actorul distins cu premiul Tony MICHAEL CERVERIS („Fringe”), în rolul liderului vampanez manipulator, dar și corpolent Mr. Tiny. Cel care încearcă să medieze între cele două tabere este actorul WILLEM DAFOE (seria Spider-Man), de două ori nominalizat la Oscar, în rolul vampirului Gavner Purl.

Aventura-fantezie este regizată de PAUL WEITZ (nominalizat la Oscar, „About A Boy”) care a scris scenariul în colaborare cu BRIAN HELGELAND (L.A. Confidential) și este totodată producător al filmului împreună cu LAUREN SHULER DONNER (X-Men) EWAN LESLIE („Hotel for Dogs”) și ANDREW MIANO („Nick and Norah’s Infinite Playlist”).

Filmul beneficiază de o echipă de realizatori foarte talentați, printre care regizorul de imagine JAMES MUNRO (Crash), scenograful WILLIAM ARNOLD (In Good Company), editorul nominalizat la Oscar LESLIE JONES (The Thin Red Line) și costume designerul nominalizat la Oscar JUDIANNA MAKOVSKY (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone).
Coloana sonoră originală este semnată de STEPHEN TASK („In Good Company”).

„Circul ororilor: asistentul vampirului” are ca producători executivi pe COURTNEY PLEDGER („A Killing In A Small Town”), SARAH RADCLYFFE („The Edge of Love”), DAN KOLSRUD („Role Models”) și KERRY KOHANSKY („Nick and Norah’s Infinite Playlist”).


Darren Shan a renăscut
Începe spectacolul


În anul 2000, scriitorul Darren Shan lansează primul său roman din seria „Cirque Du Freak”, intitulat „The Saga of Darren Shan”. Scris la persoana I, cartea redă zbuciumul unui adolescent care se trezește cufundat într-o lume de monștri și vampiri, după ce salvează viața prietenului lui acceptând în schimb să devină o creatură a nopții.

Romanul a avut un succes instantaneu și a dobândit legiuni întregi de fani.

Cunoscut pentru umorul lui șiret și stilul dătător de fiori, autorul a fost publicat în 37 de țări în 30 de limbi și celebrat de autorii și publicul care aveau un numitor comun cu el.
Un succes asemănător cu cel al lui Harry Potter a ridicat în slăvi și personajul Darren Shan. Poveștile cu întorsături neașteptate îi lăsau pe cititori în suspans, așteptând cu înfrigurare o nouă carte.

Laura Shuler Donner a declarat că ceea ce a atras-o la poveste este prietenia neconvențională între Larten Crepsley, un vampir de 200 de ani, care îmbătrânește de zece ori mai încet decât oamenii, și modul în care se transformă Darren. „Am simțit că această carte are multe de spus despre loialitate și familie” observă Donner. „Autorul explorează întrebarea „Care este prețul loialității?”și am aflat că Darren plătește scump pentru a rămâne loial prietenilor și familiei, pe care îi pierde. Circul devine familia lui Darren, iar Crepsley un tată surogat.”

Shuler Donner dezvăluie câteva amănunte din lumea monștrilor. „Personajele sunt sălbăticiuni” spune ea. „Avem o frumoasă Madame Truska, interpretată de Salma Hayek, căreia îi crește barbă, și pe Alexander Ribs (Urlando Jones) care este unul dintre cei mai slabi oameni din lume. Mai avem o Corma Limbs (Jane Krakowski) care-și taie câte un braț și îi crește la loc. O cunoaștem pe Gertha Teeth (Kristen Schaal) care se poate ține atârnată cu puterea dinților și îl vedem pe Rhamus Twobellies (Frankie Faison) care poate mânca absolut orice. Preferatul meu este Evra the Snake Boy (Patrick Fugit) care este exact așa cum îi e numele.”


Una dintre scenele cu rol crucial este lupta din cimitir dintre Crepsley și Murlaugh, care își disputau posesia asupra „celui ales”, adică Darren Shan. Filmată la Baton Rouge, în timpul nopții, scena a fost trasă într-adevăr în cimitir. O altă secvență a fost turnată pe platou. Când Crepsley și Murlaugh intră în mormânt, Darren încearcă să iasă cât poate de repede. În momentul când Crepsley îl salvează pe Darren aruncându-l în aer la o înălțime de 5 m, Massoglia a fost de fapt ridicat de un aparat și „azvârlit” în altă parte a cimitirului.

Lupta crâncenă dintre Darren și Steve are loc în același loc în care adolescenții au văzut prima dată spectacolul Cirque Du Freak. Cei doi foști buni prieteni se măsoară corp la corp într-o încleștare teribilă. După ce a trăit această experiență,
Massoglia râde: „Am fost ridicat în aer și trântit de o groază de ori. De fapt, am fost un fel de unealtă care se bate, pe toată durata filmului. Am fost tipul care mănâncă bătaie zdravănă și e aruncat de pe clădiri. Dar a fost foarte distractiv”.

Sinopsis Despre distribuție și echipa de producție
jinglebells