Articole Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

(2009)

Circul ororilor: Asistentul vampirului

Despre distribuție și echipa de producție

JOHN C. REILLY (Larten Crepsley) este un actor nominalizat la Oscar și la câteva premii Globul de Aur, care a jucat în drame de calitate, dar și în comedii. A fost nominalizat la premiul Oscar și la Globul de Aur pentru performanța din „Chicago”, unde a interpretat rolul lui Amos Hart.
În 2002, Reilly a apărut în alte două filme distinse cu Oscar „Gangs of New York” de Martin Scorsese și „The Hours” de Stephen Daldry.

Primul rol într-un film al actorului a fost în „Casualties of War” în regia lui Brian De Palma, realizat în 1989. A jucat apoi în „Days of Thunder”, „Shadows and Fog”, „We’re No Angels”, „What’s Eating Gilbert Grape”, „Hoffa”, „The River Wild”.
Născut la Chicago, al cincilea copil al unei familii irlandezo-lituaniene cu șase copii, Reilly a studiat la Goodman School Of Drama la DePaul University.

KEN WATANABE (Mr. Tall) filmează în prezent la o producție Warner Bros „Inception” în regia lui Christopher Nolan, un SF contemporan despre arhitectura minții, în care mai joacă și Leonardo Di Caprio, Marion Cotillard și Cillian Murphy. După „Batman Begins”, „Inception” este cea de a doua colaborare a actorului cu Nolan.
Pe 24 octombrie Watanabe a apărut în producția japoneză „Shizumanu Taiyo” care se traduce prin „Soarele care nu apune”, o poveste adevărată despre lucrătorii de la liniile aeriene japoneze.

Anul următor va apărea în „Shanghai”, în regia lui Michael Hafstrom cu Gong Li, John Cusack și Chow Yun-Fat. Este povestea unui expatraiat american care se întoarce la Shanghai, acum un oraș corupt, ocupat de japonezi, cu patru luni înainte de atacul de la Pearl Harbor.
Watanabe a dobândit recunoaștere internațională cu rolul lui Katsumoto din „The Last Samurai” în regia lui Edward Zwick, rol care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

SALMA HAYEK (Madame Truska) este o actriță prolifică și versatilă, care a primit nominalizări la Oscar, Globul de Aur, SAG Award și BAFTA pentru cea mai bună actriță pentru rolul principal din „Frida” de Julie Taymor.
Anul trecut a fost văzută în „Grown Ups” o comedie Columbia Pictures despre cinci buni prieteni care se reîntâlnesc la 30 de ani după absolvirea liceului. În film apar Adam Sandler, Kevin James și Chris Rock.

PATRICK FUGIT (Evra the Snake Boy) a făcut pasul cel mare în cinematografie cu rolul lui William Miller din „Almost Famous” de Cameron Crowe.
Născut și crescut în Utah, la Salt Lake City, Fugit a debutat în cariera de actor pe când era un copil în clasa a 7-a. A avut ulterior câte un rol episodic în „Promised Land” și „Touched By an Angel”. În 1998 a apărut în filmul de televiziune FOX „Legion of Fire: Killer Ants” iar în 2000 în filmul CBS „Beyond the Prairie: The True Story of Laura Ingalls Wilder”
Fugit a jucat în „White Oleander”, „Dead Birds”, „The Amateurs”, „Wristcutters: A Love Story”, „Horsemen”.



PAUL WEITZ (regizor / scenariu/ producător) a scris recent, a regizat și a produs filmele „American Dream” și „In Good Company”. Împreună cu fratele său, Chris Weitz a regizat „American Pie”și „About A Boy”.
Compania fraților Weitz, „Depht of Field” a produs „Nick and Norah’s Infinite Playlist”
În calitate de dramaturg Weitz a fost jucat off-Broadway. Piesa sa nouă „Trust”
va avea premiera în 2010. A publicat piesele „Roulette”, „Privilege” și „Show People”.

BRIAN HELGELAND (scenariu) este scenaristul unui film în fază de producție, intitulat „Green Zone”.

DARREN SHAN (scriitorul seriei de cărți „Cirque Du Frak”) pe numele lui adevărat Darren O’Shaughnessy. Este un irlandez născut pe 2 iulie 1972 la Spitalul St. Thomas din Londra, chiar vizavi de Camera Comunelor în Westminster, ceea ce spune el, i-a dat fascinația pentru „băutorii de sânge malefici”! A locuit în South East London, lângă Elephant & Castle. Când avea șase ani, s-a mutat cu familia la Limerick, în Irlanda, și de atunci, acolo locuiește. Școala primară a făcut-o Askeaton, unde mama lui era învățătoare. După ce a absolvit sociologia la Roehampton University a lucrat la o companie de cablu din Limerick, până la 23 de ani, când a devenit scriitor.

STEPHEN TRASK (coloană sonoră originală) este compozitorul și libretistul muzicalului distins cu o mulțime de premii „Hedwig and the Angry Inch” care a fost ulterior dezvoltat într-un film lansat de Fine Line Features. Coloana sonoră a fiolmului a marcat debutul lui Trask în cinematografie, iar albumul cu coloana sonoră a făcut din Trask un producător de înregistrări.
Trask l-a cooptat pe Alex Sateyermark pentru a compune cântece pentru „Prey for Rock’n Roll” cu Gina Gershon,.
Tom McCarthy i-a cerut lui Trask să compună muzica din „The Station Agent” (Miramax), după care Paul Weitz i-a urmat exemplul și l-a angajat pentru coloana sonoră din „In Good Company”.

Note de producție
jinglebells