Articole Charlie's Angels

(2011)

Îngerii lui Charlie

Artie Malesci ne detaliază cascadoriile

Artie Malesci - Coordonator cascadorii

Câte din cascadorii sunt făcute chiar de actrițe?
O mulțime. Le place la nebunie și, uneori, trebuie să le interzic anumite cascadorii pentru că sunt periculoase. În general însă, fac în așa fel încât să fie suficient de sigure pentru ele. Folosesc dubluri dacă trebuie să se izbească de pământ, dacă e o cascadorie complicată cu mașina sau o scenă lungă de luptă. În orice caz, fetele sunt rezistente.

Dacă trebuie să alunece pe ceva, să sară și să atace pe cineva, nu le pot lăsa să o facă. Știu că le-ar plăcea, dar nu le las.

Au voie să sară peste un zid sau să filmeze scene de luptă. Minka e un șofer bun, așa că am lăsat-o să facă unele cascadorii auto, dar dacă este vorba de o tamponare de un perete sau de o învârtire pe loc printre alte vehicule, evident că voi folosi un cascador. Treaba mea este să le protejez pe actrițe pentru că trebuie să protejez serialul. Așa că-mi asum rolul negativ și le interzic să facă anumite lucruri. Trebuie să am grijă de ele.

Bosley și Minka au de filmat o scenă subacvatică. Toate fetele au certificate de scufundători subacvatici. Avem câteva scene de urmăriri cu bărci de mare viteză. Se șofează mult și se trage cu arma. În Miami nu ai cum să filmezi ceva ce și să nu implice apa...

Ce forme specifice de arte marțiale sunt folosite în lupte?
Fiecare are propriul stil. Bosley luptă în stil Krav-Maga.

Eva (Minka Kelly) vine de pe stradă, așa că dă cu pumnul și lovește cu piciorul, un amestec de stiluri de luptă.

Kate (Annie Ilonzeh) e la fel. Știe și ceva karate, un pic de Krav-Maga.

Abby (Rachel Taylor) folosește tot ce poate. Ea e cea mai inteligentă –nu folosește mîini și picioare, ci obiecte. Depinde de scenariu.

Pentru tacticile de dezarmare a inamicilor folosesc un sistem creat de prietenul meu Jeff Moldovan, numit sistemul de șanse egale în luptă. Este folosit pentru a-i dezarma pe băieții răi de arme și cuțite.

Cum e pentru un cascador să fie bătut de femei?
E amuzant, deoarece cascadorii cred că nu pot fi bătuți de fete. Dar dacă fetele fac ceea ce trebuie, îi pot bate cu ușurință. De aceea trebuie să le antrenezi. Oricum sunt prieteni cu toții, așa că se amuză des pe tema asta.

Atunci când trebuie să se lupte cu fetele, toată lumea e foarte concentrată. Fetele trebuie să fie credibile, să te facă să crezi că-i pot bate pe băieți. Încercăm să scurtăm scenele cu lupte. Avem o luptă bună cu Minka și un tip, o luptă care are loc într-o creșă...

Note generale
Primul episod (de după episodul pilot) este foarte incitant. Spectatorii vor fi luați prin surprindere.

Tema reală a serialului este orasul Miami cu tot ce înseamnă el: zgârie-nori, apă, hoteluri, viață de noapte, South Beach și toate celelalte lucruri bune. Singurul lucru pe care nu l-am făcut încă e să ieșim în Everglades, o zonă spectaculoasă de la marginea orașului. Vom ajunge și acolo mai devreme sau mai târziu...

Despre Artie Malesci
Regizează o mare parte din scenele echipei secunde.

A lucrat la un număr impresionant de filme – Men in Black, Transformers, o parte din filmele cu James Bond, Rock of Ages cu Tom Cruise. A colaborat la serialele Burn Notice și Magic City, un nou serial Starz.

De vorbă cu designerul de costume Despre actori
jinglebells