Articole Cendres et sang

(2009)

Cenușă și sânge

Despre echipă

Fanny Ardant - regizor

Născută pe 22 martie 1949, Fanny Marguerite Judith Ardant este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe ale ecranului francez. Frumusețea și talentul său au convins unii dintre cei mai mari regizori (Lelouch, Truffaut, Sorrentino) să o distribuie în filmele lor.
Fanny își indreaptă atenția spre actorie după ce studiază științele politice la Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence.

Recunoașterea talentului său actoricesc vine în 1982 o dată cu rolul lui Mathilde Bauchard din La Femme D’à Côté (R. Francois Truffaut), pentru care obține o nominalizare la Premiile Cesar la categoria Cea mai bună actriță.
În 1984, este din nou nominalizată la Cesar pentru Vivement dimanche! (R. Francois Truffaut), iar în 1996 interpretarea din Pédale Douce (R. G. Aghion) îi aduce un binemeritat trofeu Cesar pentru Cea mai bună actriță.

În 2001, Fanny este distribuită, alături de alte nume mari ale cinematografiei franceze, precum Catherine Deneuve și Danielle Darrieux, în 8 Femmes, o comedie în regia lui François Ozon. Producția s-a bucurat de un mare succes, cele 8 actrițe din rolurile principale obținând Ursul de Argint pentru contribuție artistică și European Film Award.
În 2002, Ardant joacă și în producția Callas Forever a lui Franco Zeffirelli, film în care portretizează viața cântareței de operă Maria Callas.

Ronit Elkabetz - Judith

Născută în Beershaba, Israel, Ronit Elkabetz debutează ca actriță la începutul anilor 90, remarcându-se rapid prin rolurile avute în producții precum Sh'Chur (R. Shmuel Hasfari), Alila (R. Amos Gitai) sau Or (Keren Yedaya). În 2004 este regizor, scenarist și actor în pelicula Prendre femme, film distins cu 6 trofee, printre care: Premiul criticii, din cadrul Festivalului Internațional de la Hamburg, Premiul Publicului și Premiul Isvema obținute la Festivalul de la Veneția și Premiul pentru cea mai bună actriță, respectiv pentru cel mai bun actor, acordate la Festivalul Internațional al Filmelor de dragoste de la Mons.

În 2007, Ronit interpretează rolul lui Dina în comedia A Band’s Visit, rol care îi aduce Premiul Pentru Cea mai Bună Actriță la Premiile Academiei de Film Israeliene, Mențiunea Specială la Festivalul de Film de la Flanders și Premiul Pentru cea Mai Bună Actriță la Festivalul de Film de la Ierusalim.

Olga Tudorache - Venera

Personalitate marcantă a teatrului și filmului românesc, Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în județul Bacău iar în 1951 a absolvit Institutul de Teatru din București. Cariera sa include roluri de succes atât în piese de teatru, precum Cadavrul viu, De n-ar fi iubirile, Nebuna din Chaillot, Cântăreața cheală, Richard al II-lea, Bătrânele și marea, Baltagul, Fata care a făcut o minune, Antigona, După cădere, Premiera, Cu cărțile pe față, Efectul razelor GAMA asupra anemonelor, Richard al III-lea cât și în filme: Drumul câinilor, Mihai Viteazul, Bietul Ioanide, Balanța, O vară de neuitat, Salata, Tudor, Răzbunarea haiducilor, Profetul, aurul și ardelenii.

Interpretările sale au fost recompensate de-a lungul timpului cu numeroase distincții.
Pe 11 octombrie, 2009, Olga Tudorache a aniversat împlinirea a 80 de ani de existență pe scena Teatrului Metropolis, jucând într-o piesă a cărei regie o semnează: Pește cu mazăre.

Tudor Aaron Istodor

Născut pe 24 mai 1984, Tudor Aaron Istodor este absolvent al Facultății de Teatru și Film U.N.A.T.C. - secția Actorie, clasa prof. Ion Cojar (2006-2007).
Cariera sa include roluri în filme precum Re@l ( premiul CinemaIubit, Cel mai bun film - secțiunea 16mm), Băieți buni (TV – 2004-2005), Hârtia va fi albastră (2006 , R. Radu Muntean), Lombarzilor 8 (TV-2006), Week-end cu mama (2008, R. Stere Gulea), Luna verde (2008, R. Alexa Visarion), Aurora (2009, R. Cristi Puiu).

În teatru, Tudor a jucat în piesele Doi și cu profesoara, șase - regie proprie (Premiul pentru cel mai bun actor - festivalul Licart 2003, Premiul pentru plurivalență - festivalul Jos pălăria 2003), Un Spectacol de teatru (2004, R. Chris Simion), Red light & Hot line” (2004, R. Marcel Țop), Șase personaje în căutarea unui autor (2005, R. Liviu Ciulei), O noapte cu-adevărat pe dos (2006, R.Chris Simion), Bella și cavalerul fără nume (2007, R. Vladimir Anton), Visul unei nopți de vară ( 2008, R. Dragos Galgotiu), Epopeea lui Ghilgamesh (2009, R. Dragos Galgoțiu), Jacques și stăpânul său, (2009, R. Marcel Țop).

Despre film Interviu cu Fanny Ardant
Film - Cendres et sang

Cendres et sang

(2009)
Cenușă și sânge
6.8 21 voturi 2 păreri
jinglebells