Articole Cendres et sang

(2009)

Cenușă și sânge

Despre film

După 10 ani de absență, Judith (Ronit Elkabetz) decide să se întoarcă împreună cu cei trei copii în țara natală, cu ocazia unei nunți în familie. Dar revenirea lor redeschide răni vechi și redeșteaptă ura dintre două familii rivale. Conflictul izbucnește inevitabil, iar sângele vărsat își cere răzbunarea.

Cenușă și sânge, coproducție româno-franceză, este produs de către Alfama Films (Franța) în coproducție cu Libra Film (România) și sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei, Canal Plus, CineCinema, RTP.

Pelicula marchează debutul regizoral al celebrei actrițe Fanny Ardant și a fost unul din cele 4 titluri prezentate în afara competiției din cadrul Selecției Oficiale a Festivalului Internațional de Film de la Cannes din 2009. Filmul a fost prezentat și la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania

Filmările au avut loc în toamna anului trecut în zona orasului Sf. Gheorghe. Scenariul a fost scris de Fanny Ardant.

Distribuția internațională (Ronit Elkabetz, Marc Ruchmann, Claire Bouanich, etc.) include o importantă prezență românească: Olga Tudorache, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, Tudor Aaron Istodor, Mădălina Constantin, Andrei Aradits și Andrei Finți.

O poveste despre ură și secrete ( Liberation)

Atmosferă fascinantă, actori care sunt adevărate revelații. ( Paris Match)

Sinopsis Despre echipă
Film - Cendres et sang

Cendres et sang

(2009)
Cenușă și sânge
6.8 21 voturi 2 păreri
jinglebells