Premiile BAFTA 2010

de Gloria Sauciuc în 21 Feb 2010
Premiile BAFTA 2010

Premiile BAFTA au fost anunţate duminică seara. The Hurt Locker obţine premiul pentru cel mai bun film, deşi toată lumea se aştepta ca Avatar să câştige. BAFTA pentru regie merge tot la Kathryn Bigelow pentru THE HURT LOCKER. Categoria favorită a englezilor, Cel mai bun film britanic, a fost câştigată de Fish Tank, ceva surprinzător luând în calcul zvonurile legate de An Education.

Premiul Orange Rising Star, după voturile publicului (se pare fani Twilight), a fost luat de către mereu timida Kristen Stewart, care a mulţumit pasionaţilor de vampiri pentru "loialitatea şi atenţia" lor, conform Empire.

Nici categoria "Cel mai bun actor în rol secundar" nu a adus surprize: Christoph Waltz, în rolul colonelului Hans Landa din Inglourious Basterds, a adus mulţumiri la decernare regizorului Quentin Tarantino. În schimb, Mo'Nique a câstigat cel mai bun rol secundar pentru portretul izbitor şi brutal al mamei lui Precious. Carey Mulligan primeşte BAFTA pentru rolul principal din An Education.

Primul premiu al serii, BAFTA pentru Cel mai bun debut, a mers la Duncan Jones pentru Moon. Acesta a declarat "Mi-a luat mult până să văd ce să fac cu viaţa mea, însă în cele din urmă am descoperit ce iubesc cu adevărat". Anul trecut premiul a mers la Steve McQueen pentru Hunger, ca un gest de recunoştinţă tardivă.

BAFTA pentru rol principal - COLIN FIRTH, A Single Man
BAFTA pentru cel mai bun scenariu original a mers la THE HURT LOCKER (Mark Boal este autorul scenariului).
UP IN THE AIR, scris de  Jason Reitman, plus Sheldon Turner ia BAFTA pentru scenariu adaptat.
BAFTA pentru cel mai bun film de limbă străină - A PROPHET
Cel mai bun film de animaţie - UP, Pete Docter
Cea mai bună muzică - UP, Michael Giacchino
Imagine - THE HURT LOCKER
Montaj - THE HURT LOCKER
Design de producție - AVATAR
Costume - Bright Star
Sunet - The Hurt Locker
Efecte vizuale - Avatar
Machiaj & Coafura - The Young Victoria

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 22 februarie 2010 00:40
si cresc sansele ca The Hurt Locker sa ia oscarul
gabi pe 22 februarie 2010 09:28
sa speram ca asa va fi ! avatar merita doar ceea ce a cistigat la Bafta !....filmul si teatrul au nevoie de actori,talent si scenarii rupte din viata, nu de carcalaci albastri care brazdeaza planetele plazmuite !!!!!.......sa ii uram din suflet , BAFTA , filmului The HUrt Locker la premiile Oscar !
Alex pe 22 februarie 2010 10:13
frate terminati'va cu astea nu mai suferiti...cum adik carcalaci albastrii...filmul e super...daca vou nu va plac filmele sf stati deoparte.....thoamne:|:|:|
ufx pe 22 februarie 2010 10:27
ma asteptam, nici nu merita cine stie ce premii, si cam asa o sa fie is peste 2 sapt.
ufx pe 22 februarie 2010 10:32
p.s.
@ alex: super pt un film B, accepta ca nu e de premii oscar si alte premii importante,
pt amatori si oameni simpli care nu stiu prea mutle despre filme e super, mai ales ca iti ia okii cu tot felu de efecete si sunete inutile (fruomase de altfel da nu astea fac filmul) ca filmul are o poveste intalnita in inca 1000 de filme de zeci de ani incoace si extraterestrii de toate culorile mai is in nush cate filme.fara varianta 3d si fara publicitatea de atatia ani nu facea asa furori, asa cum deja se incepe pe acel prequel.

felixa pe 22 februarie 2010 10:57
Iata niste premii date cu cap (de critic)! Bravo englezilor!
victor_neo75 pe 22 februarie 2010 11:15
"The Hurt Locker" este un film bun despre drama genistilor din Irak, dar doar atat. Nu aduce nimica nou nici fata de "Apocalipsul Acum" (1979) al lui Francis Ford Coppola, nici fata de "Plutonul" (1986) lui Oliver Stone, si nici fata de "Salvati Soldatul Ryan" (1998) al lui Steven Spielberg.

Premiile Bafta la categoria cel mai bun film nu au corespuns decat de 3 ori in ultimii 10 ani cu Oscarul pt. cel mai bun film ("Gladiatorul" (2000), "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui" (2003) si recentul "Vagabondul Milionar" (2008); si sa nu mai spun ca in 1998 a castigat comedia "The Full Monty" in fata "Titanic"-ului).

Sincer, de "Avatar" se va vorbi si peste 10 ani de acum incolo, in timp ce mai nimeni nu va cunoaste despre ce era vorba in "The Hurt Locker".

Felicitari filmului "The Hurt Locker" pt. premiile Bafta, dar in mai putin de 2 saptamani vom afla la Oscaruri care film este cu adevarat cel mai bun din anul 2009.

larinho80 pe 22 februarie 2010 11:50
ce recunostinta tardiva pt steve mc queen?? regizorul steve mc queen nu are nicio treaba cu actorul steve mc queen!
J.C. pe 22 februarie 2010 12:31
Dreptate mare ai Victor, jumate de aici nici nu stiu despre ce este vorba in The Hurt Locker, iar daca nu ar fi fost Avatar ar fi spus de The Hurt Locker ca nu este decat o propaganda americana....dar asa cum ei au ceva cu Avatar(probbail invidia sau felu lor de a fi) au ales sa sustina orice film aflat in competitie cu Avatar.
Iar dintre toate filmele aparute anu asta, Avatar are poate cel mai puternic mesaj.
Ca e de oscar, ca nu e de oscar, Avatar ramane un film superb si care cu siguranta va ramane in istorie la fel cum au ramas si Terminator 2 si Titanic.
De publicitatea masiva a filmului despre care se tot vorbeste, nu stiu ce sa zic, eu petrec mult timp pe net datorita locului de munca si nu pot spune ca am auzit de Avatar de nu stiu cati ani, am auzit cu 2-3 luni inainte sa apara, la fel cum aud de orice film. in schim 2012 si New Moon au avut o publicitate mult mai agresiva, o vreme mai pe orice site intrai gaseai ceva de 2012.
Daca de film era doar publicitatea, lumea ar fi mers de curiozitate si ar fi spus ca este o porcarie si altii nu s-ar mai fi dus, filmu nu ar fi depasit sub nici o forma 1 miliard de $ oricata publicitate ar fi avut. Singuru regizor care a reusit sa doboare Titanic este acelasi care a facut titanic, deci omu asta chiar stie sa aduca lumea in cinematografe, ca e 3D ca nu e 3D, omu a stiut ce trebuie facut. In primu rand mergi la un film sa te simti bine pentru 2-3 ore, nu sa dai note pentru oscar, iar la Avatar chiar te simti bine pentru 2-3 ore, de aia te duci la film. Ca impresioneaza prin efecte speciale? Foarte bine, nu imi spuneti acuma ca nu va plac filmele cu efectele speciale. Daca nu va plac, mergeti la teatru domnilor. Uitati de exemplu aceasta stire, nu e despre Avatar dar are legatura cu Avatar, stire aparuta de cateva ore si deja sunt commenturi. Intrati la alte stiri care nu au legatura cu Avatar si nu o sa gasit atatea comentarii cum sunt la mai toate stirile despre Avatar, deci este un film care a prins si nu a prins datorita publicitatii.
Nu uitati ca restu filmelor facute de dupa Titanic nici nu au reusit sa se apropie ca incasari de Titanic iar Avatar la depasit in 6-7 saptamani de la premiera si repet, film facut de aceasi persoana caer a facut si Titanic. Daca va fi sa faca si Avatar 2, James Cameron probabil va ocupa locurile 1,2 si 3 la incasari.

The Hurt Locker ramane un film bun, insa nu un film memorabil care sa fie tinut minte in timp si cum a spus si victor, la anu nu stiu cine isi va mai adice aminte de The Hurt Locker, Up In The Air sau mai stiu eu ce film nominalizat la tot felu de premii de care nu a auzit nimeni.

Skatchy pe 22 februarie 2010 12:32
ba acuma sa fim seriosi....nu zic ca nu merita the hurt locker sa castige cel mai bun film si cel mai bun director, da sa ia si la sunet, imagine si montaj acuma sa fim seriosi...la categoriile astea ii mai bun avataru cu mult...nici la scenariu original nu trebuia sa castige, asta era categoria bastarzilor da no, sa speram ca la oscaruri nu se vor face aceleasi greseli desi vad ca nu prea este agreat de critici avataru la nici o categorie...pacat
RAMMSTEIN23 pe 22 februarie 2010 13:12
rusine, rusine , rusine, Avatar are nota 10, hurt locker are 7-8, rusine...rusine rusine.
Liviu pe 22 februarie 2010 13:31
Nu pricep cum a reusit Inglourious Basterds sa piarda la scenariu original in fata lui Hurt Locker, care chiar nu avea de ce sa castige nici la Sunet. Poate nici la montaj.

Toata lumea se ia de Avatar si "vai ce bine ca a pierdut", dar daca e sa o dam pe aia dreapta, Hurt Locker a fost mult mai pupat in fund de toata lumea inca de la inceput. E un film bun, dar de multe ori am impresia ca multa lume vrea sa castige Locker numai ca sa piarda Avatarul, "care e numai efecte si e facut pentru bani". Contrastul la box-office e paradoxal de partea Locker-ului, fiind stiut faptul ca filmele (chiar si cele bune) care scot multi bani atrag, in 90% din cazuri, o antipatie prosteasca, perceputa in spiritul gregar al celor care se molipsesc de ea, drept un fel de virtute care-i separa de prostime.

Bianca pe 22 februarie 2010 13:37
Felicitari pentru The hurt locker! Pentru pasionatii de filme de razboi este un succes.
ufx pe 22 februarie 2010 13:40
mai baieti, nu mai laudati avatarul asta atat, eu cel putin nu o fac pt care multe incasari sau din alte motive, eu is impotriva pt k isi bate joc de cinematografie, nu aduce nik nou (ca film ma refer, o poveste expirata si rasuflata) si da stie omul sa aduca lumea, 3d si multe efecete de tot felu iau ochiul si daca merge multa lume nu inseamna ca e bun, inseamna ca e comercial, si legat de ce filme nu se mai tin minte, cunoscatorii cel putin retin un film bun.
si pt cei ce nu isi aduc aminte, de mult au aparut vesti cum ca james cameron sa pus p munca dupa nush cati ani si k vrea sa scrie istorie si tot asa, si din cand in cand apareau tot felu de imagni ("inca o imagine/secventa" din avatar) si tot asa.
si pt cei care nu stiu ce inseamna un film de calitate, acela nu trebuie sa aiba efecte sa fie salvat, nu efectele fac un film, efectele vizuale si auditive doar slefuiesc un film, pt un cunoscator adevarat si pt un cinefil adevarat nu conteaza asa de mult asta, filmul trebuie sa fie bine realizat

Bianca pe 22 februarie 2010 13:45
Din cate am citit aici, parerile multora sunt impotriva la The hurt locker.Gusturile nu se discuta.Pentru mine Avatar este un film si atat.Un film cu multe efecte speciale si atat.In schimb ceea ce se intampla in The hurt locker este purul adevar.Mie chiar imi place.Intr-adevar nu se compara cu Apocalypse now,Plutonul si alte filme celebre.
omserios pe 22 februarie 2010 14:09
De acord cu ufx. Si nici nu am neaparat ceva impotriva oamenilor inculti din punct de vedere al artei cinematografice, dar ma deranjeaza cand acestia se cred cinefili cunoscatori si cand ei dicteaza trendul de realizare al filmelor. Ok, va plac filmele doar de relaxare, nu va intereseaza cine stie ce chestii artistice. Dar nu va mai raspanditi opiniile ca fiind pe acelasi nivel cu al unui om care se pricepe si a vazut multe filme la viata lui. Percepeti limita si opriti-va acolo (care este o limita data de bunul-simt la urma urmei). Repet, nu am ceva cu cineva, nici macar nu este neaparat o critica, ci mai mult un sfat.
J.C. pe 22 februarie 2010 14:36
@Liviu a explicat putin mai sus exact cum sta treaba cu cei care urasc Avatar si tin mortis sa o spuna de fiecare data cand au ocazia. Multe filme au fost mult prea pupate in cur doar pentru a lua cumva fata la Avatar, din fericire la Box Office nu au avut ce sa mai faca. Inteleg pe cei carora nu la plac SF urile de nici un fel insa acestia sunt prea putin in cazul celor care critica Avatar.
Multi de aici bagati comentari cel putin aiurea, vorbiti de barca efectele speciale si sunetul intr-un film nu au nimic de a face cu calitatea filmui. Avatar este un fim facut exact pentru aceste chesti, chesti pe care chiar le-a facut cum nu le-a mai facut nimei pana acuma si nu vad ce este rau intr-un film care te incanta din punct de vedere vizual si care impresioneaza prin multitudinea de culori.

dianagrigore pe 22 februarie 2010 15:01
J.C. - "chestii"
De cand sunteti voi atat de intelepti si cunoscatori de film incat sa va dati cu parerea cine 'trebuia' sa ia premiul pt montaj, premiul pt sunet, etc ?

Liviu pe 22 februarie 2010 15:12
@dianagrigore
pai...chiar formularul pentru comment la articol are titlul "Spune-ti parerea". Despre ce ai vrea sa-si spuna lumea parerea, despre vreme? si de unde stii ca nu suntem atat de intelepti si cunoscatori de film incat sa ne dam cu parerea? :D

Oare cine? pe 22 februarie 2010 15:36
Ma asteptam ca The Hurt Locker sa primeasca vreun premiu.
Ura! *3

J.C. pe 22 februarie 2010 16:01
dianagrigore , am mai gresit si la "de barca efectele speciale " ....am vrut sa scriu "de parca efectele speciale", ma mir ca nu ai observat.
Bogdan pe 22 februarie 2010 16:04
nah ce tare....ce a fost atata de spectaculos la filmul asta sau palpitant (hurt locker) nu stiu ce sa zic de oscar, poate sa fie invers...oricum a fost mai frumos Avatar.
Marin10 pe 22 februarie 2010 16:33
La fel ca la globuri, ve-ti ramane cu gurile cascate cand Avatar va lua oscarul desi toate predictiile arata contrariul.
HappyKid pe 22 februarie 2010 17:17
uuuu,,ce dragutz 'mereu timida kristen' :)))))
iacob pe 22 februarie 2010 17:48
daca avatar ia 8 oscaruri,un iepuras nevinovat va muri
alecssu pe 22 februarie 2010 18:30
ahahahaahahaha=)))))))) carcalaci albastrii ahahahahahahahaaha =))))))))))))
peterpanrmx pe 22 februarie 2010 18:56
..."va muri"....de" ciuda"...."iacob"- e........
piticot89 pe 22 februarie 2010 19:42
sa ia toate oscarurile daca se poate...e mai bun k avatarul.....
razvan pe 22 februarie 2010 20:28
IO observ ca cei care critica avatarul,nu au vazut hurt locker.ce am obx in hurt locker ca unu suferea de el ca stia sa desfaca toate bomble care cred ca erau 3 in tot filmu..ala zici ca e facut la noi pe camp..low budget...Avatarul e baza,uitativa cu gagika la el si sa vb dupaia..
Bogdan pe 22 februarie 2010 21:45
8 nu ia sigur..dar va lua destule..asta in caz ca nu au 'ciuda' pe el cum au avut la berliniana asta. nu stiu ce au vazut atat de interesant la 'the hurt locker', in fine poate mi-a placut mie prea mult Avatar :D
dumi777 pe 22 februarie 2010 21:55
BAFTA-urile nu sunt un foarte bun indicator pentru Oscar-uri, unde eu zic ca situatia va fi pe dos... Sa spunem ca lupta dintre Avatar si The Hurt Locker e justificata la cap. regie si cel mai bun film, dar 1. la sunet, editing, imagine Avatar cred ca merita mai degraba sa castige 2. la best original screenplay nu stiu ce plaseaza scenariul THL peste scenariul genial al lui Tarantino. E un film foarte bun, da, dar mie mi se pare un pic cam overrated. Eh, membrii academiei britanice de film si-au spus cuvantul (si se cam vede, Colin Firth si Carrey Mulligan sunt amandoi britanici) - ramane de vazut ce surprize (sau nu) ne vor oferi Oscar-urile.
kalamity pe 22 februarie 2010 22:01
nu inteleg ce ziceti toti AVATAR ass lickers peaici ca toti avem cv cu el...bineinteles ca avem ceva cu el fratilor...mie nu mi se pare deloc normal ca un film care are doar efecte speciale si in rest e 0 sa ia Oscarul si alte premii la categoria cel mai bun film in fata altor filme cum ar fi Inglorious Basterds,District 9 si The Hurt Locker care ii dau clasa acestui joc video (pardon-film),care repet nu impresioneaza cu nimic inafara de efecte...o sa ziceti probabil ca Avatar transmite un mesaj puternic si nu mai stiu ce...iar eu va spun ca mesajul pe care il transmite Avatar apare in zeci de alte filme...asa ca sa fim seriosi inafara de efecte si sunet Avatar dupa parerea mea nu ar trebui sa ia alte Oscaruri...pace
djufx88 pe 22 februarie 2010 22:03
normal k isi va aminiti multa lume dupa mult timp de avatar, a batatut multe recorduri si da e facut probabil pt efecte si sunet, si atat, in rest nu mai stie nik. putea lua pt makiaj poate premiu, sau sunet sau efecte da nu alte premii.
cu multi bani scoti multi bani si faci multe kestii, a avut filme bune si memorabile james cameron, nimica de zis, dar punel la un low budget sa vedem daca mai scoate ceva memorabil sau daca mai bare vreun record. ce e drept, la terminator nu a avut cine stie cati bani si a scos ceva memorabil ,dar doar la asta avut putini bani

Dusty pe 22 februarie 2010 23:17
De ce sa faca low buget? meseriasii nu fac low buget, fac filme pe masura valorii. Daca faci un film cu 1.82 miliarde dolari incasari, de ce sa mai faci low buget? Multi ar vrea sa aibe bugetele lui insa mai au de mancat pana ajung acolo. The golden compas - 180 mil $ buget, esec la box office, primu care mi-a venit in minte...final fantasy, alt esec cu buget de 100 mil $, bugetu nu iti garanteaza succesu....documenteaza te putin inainte sa vorbesti. Acuma dupa Avatar, toti producatorii trag de Cameron, daca vrea 300 mil buget pentru un film, nu cred ca ii va comenta cineva. Despre cati regizori poti spune acelasi lucru?
Alta prostie pe care ai spus-o, nu are ce sa ia la machiaj din moment ce efectele sun GCI.

dusty pe 22 februarie 2010 23:19
Spune draga kalamity , macar ai habar despre ce este vorba in THL? Sau spui si tu asa numa ca sa te aflii in treaba?
angesa pe 22 februarie 2010 23:25
@Alex m-ai facut sa rad in hohote cu denumirea "carcalacii albastrii" , desi mie mi-a placut filmul Avatar. Asta nu ma impiedica sa am simtul umorului.
Oricum ceea ce este cert si recunoscut in unanimitate, la toate premiile, este jocul bun al lui Cristoph Waltz.
Cand ceva este f valoros toata lumea este unanima!
Restul ....nu mai conteaza.....fiecare cu parerea si criterrile lui, care difera mult:si situarea geografica a unei tari poate schimba criteriile in apreciereri , ma refer la decernarea premiilor la diverse gale.
Si filmul care va lua Oscar nu inseamna ca este cel mai bun absolut, este cel mai bun in viziunea academiei americane de Film.

omserios pe 22 februarie 2010 23:29
http://dexonline.ro/search.php?cuv=unanim

Stiu, sunt rau.

marylin01 pe 23 februarie 2010 00:06
Sincer ma surprinde cum de nu a luat si la efecte vizuale :)) Nu zic ca nu ar fi meritat pt. regie si pt. cel mai bun film dar la scenariu, montaj si sunet cu siguranta nu merita.
angelo_gabriello pe 23 februarie 2010 00:50
parerea mea e ca filmul PRINCE OF PERSIA (am vazut trailerul) o sa bata Avatar-ul. Sau CLASH OF THE TITANS... e superb...
catajedi pe 23 februarie 2010 17:27
Eu zic ca Hurt Locker asta nu merita sase BAFTA sau cate a luat nici daca statea toata echipa care a facut filmul in cap pe toata perioada productiei. Hai sa zicem ca la regizor si la categoria cel mai bun film mai merita, dar celelalte in nici un caz la sunet, montaj, imagine. Avatar e mult peste la aceste categorii. Sper sa ia macar 6 din cele 9 nominalizari la Oscar, chiar daca nu ia cel mai bun film sau cel mai bun regizor. Avatar merita din plin. Hai sa zicem ca cei juriul de Academy Awards nu prea ia in seama filme cu buget si incasari mari la categoriile cel mai bun film si cel mai regizor. Dar cum poti sa-i dai lui Hurt Locker premiul pentru montaj, sunet si imagine. Bine ca nu a fost nominalizat si nu a castigat si pentru efecte speciale. O sa vina pe Pro TV "marele film" Hurt Locker si o sa ma uit si eu sa vad de ce atata lume ridica in slavi un film bazat pe razboiul din Iraq.
mata'n gat pe 23 februarie 2010 18:54
avatar e cel mai bun sf de pana acum si nu cred ca 1-2 prosti pot sa-si dea parerea pt toata lumea. mai deschide-ti ochii aia urdurosi si acceptati un film de calitate cum trebuie nu mai comentati aiurea. oricum avatar va lua oscarul garantat. in rest bafta mie
kalamity pe 23 februarie 2010 19:55
@dusty n-am inteles care e problema ?am vazut hurt locker daca asat era intrebarea...ce legatura are cu comentul meu nu stiu...eu ma documentez inainte sa dau cu parerea despre cv ,spre deosebire de unii oameni ca si @catajedi care binevoieste sa ne zica ca Hurt Locker nu merita 6 premii BAFTA fara macar sa fi vizionat un minut din film...imi pare rau sa-ti zic omule dar esti praf de lasi asemenea comenturi
giuliano pe 23 februarie 2010 19:58
Am avut privilegiul sa vizionez The hurt locker,,pe linga faptul ca americanii au intrat abuziv in Iraq,,sa si faca ordine si lege,,filmul ne ilustreaza inca o data, curajul nepretuit al armatei americane,,care isi etaleaza armamentul de ultima ora,,intr o lupta cu talibanii ,,si binenteles ,cu mari eforturi,,izbandesc sa invinga in fiecare misiune,,,deci aici e problema critica,,,daca americanii nu ies invingatori in filme,,sau cel putin nu au un erou in film,,nici o sansa,,,cum sa dai premii ,,unui film superb ca "AVATAR",,atata timp ,cat alte planete i trimit acasa cu suturi in fund pe americanii,,:)
oricum Avatar e peste hurt locker,,nici macar nu va obositi sa le comparati,,va pierdeti vremea ,,,sa va iubiti mult ,,:)

kalamity pe 23 februarie 2010 20:00
@mata'n gat - doar pt ca Avatar are cele mai mari incasari din toate timpurile nu-l face sub nici cea mai mica forma cel mai bun film sf de pana acum...cel mai bun film SF este Lord of The Rings si nu spun numai eu asta ci si multitudinea de premii pe care le-a luat printre care 11 oscare...acum as vrea sa vad un contra argument ca vad ca la insulte de pricepi ft bn dar fara argumente u esti cel prost nu noi.
Colby pe 24 februarie 2010 09:52
kalmity - daca LOTR este SF, tuesti cel care nu sa documentat si a picat de prost. Toti frustrati au ce au cu Avatar pentru ca le-a depasit pretiosul film la incasai...nu ca la depasit dar a facut aproape cat toate 3 la un loc.
LOTR este incadrat la categoria Action | Adventure | Fantasy, asa ca draga kalamity fa tu ceva cercetari inainte sa postezi prostii si sa te dai mare cinefil. LOTR nu are nici o treaba cu SF ul.
Iar giuliano cam ar dreptate in cea ce priveste THL....oricum si THL ramane un film bun dar atat, in nici un caz de categoria Avatar sau la fel de memorabil ca si Avatar.
Film prost nu are cum sa fie, daca era prost nu crea fenomenu de sa creat in jurul acestui film, plus verifica top 10 filme la incasari, oricum spune tu un film prost si care a depasit 1 miliard de $ la nivel mondial. Cand vorbim de peste 1 miliard $ nu mai tine faza "incasarile nu dovedesc neaparat ca filmu este bun". Din contra, cei care afirmati ca Avatar nu e nu stiu ce, nu va pricepeti la filme, sau cel putin nu ganditi obiectiv. Intelg ca nu iti place tie un film, dar asta nu dovedeste ca filmu este prost, trebuie analizat din mai multe puncte de vedere. Iar daca o dati la faza cu pocahantas si dansand cu lupii, ar trebuii sa cautati pe cinemagia interviuri cu James Camreon la 6-7 luni inaintea de aparitia Avatar in care afirma ca sa inspirat din pocahantas si dansand cu lupii doar si multe alte SF uri ca plasat actiunea pe
alta planeta.
Acuma nu zic ca Avatar e tata filmelor insa est in prime 10-20 filme facute pana acuma, iar din punct de vedere vizual nu cred ca mai are rost as comentam.

djufx88 pe 24 februarie 2010 21:28
pai ba dusty, tu ziceai k nu conteaza sa ai multi bani, dar acolo e maiestria, scu putini sa faci treaba, cu multi bani multi au dai kix. si banii din incasari sau facut si prin faptul k e 3d si imax unde biletele is cu mult mai scumpe, cum era si faza cu Gone with wind, care ar trebui sa aiba vreo 6 miliarde(recalculat si la preturile de azi) conteaa mai mult ca biletele (cum multe is 3d si imax sau la multiplexuri care is mai scumpe) numarul de spectatori, si gandesc obiectiv cand zic ca e un film mediocru avatar, si nu conteaza incasarile, e un film extrem de comercial care a creat o psihoza, o isterie, de multe filme de 1000 de ori mai bune nici nu s-a auzit paote, dar asta pentru ca nu au recalama respectiva.
nu se poate zice ca e un film bun de loc, poate pt cei care is mai amatori in privinta asta, si la capitol imagine nu e nimica iesit din comun, efectele is frumusele asa, nu zik, dar nu incat sa faca filmul si sunetul la fel. daca ai doar efecte si sunet, ala nu e film.
si sa nu uitam...gusturile se discuta, dar cu premisa sa stii ce inseamna a discuta.

agresiv pe 25 februarie 2010 01:29
Ce copii tristi pe'aici. Le-a dat mamica bani sa mearga la cinema si au vazut cel mai tare film frate. Sau cel mai adevarat, cum zicea o minte luminata de'aici. Iar daca nu sunteti copii cei care ridicati atata in slavi avataru, atunci chiar sunteti tristi si mai bine ati incerca sa faceti ceva cu viata voastra. Si ca o curiozitate, sa posteze 2-3 sustinatori infocati ai avatrului de pe-aici o listuta cu ultimele 5 filme vazute si un top 5 personal al filmelor favorite. Sa aveti speranta si credinta, ca de mai mult nu va vad in stare.
peterpanrmx pe 25 februarie 2010 02:21
bai "agresiv"....:D....acuma fara suparare.....: te ai bagat si tu exact ca musca n ****a vacii sau ca tantarul in ***a calului!...:D....si ce "top 5 filme" sa ti zic eu acuma?.....daca tu dai nota 1....la doi dintre cei mai mari regizori si scenaristi care ii avem in viata!...si pe deasupra...mai esti si prieten cu ..."omdestept":D...:))))...#-o
de acasa pe 25 februarie 2010 13:18
Auzi, seful tau stie ce risipa de munca faci? Hai, lasa site-urile, la treaba, sa creasca productivitatea, ca dup-aia plangi ca ai ramas somer. :(
De la munca:) pe 25 februarie 2010 13:34
bag de seama ca somer esti tu din moment ce scrii de acasa...asa vezi de grija ta si nu iti fa probleme pentru locu meu de munca....si de unde sti ca nu sunt eu sefu'?
selena_ili pe 7 martie 2010 19:01
Imi pare rau ca Avatar nu a luat atat de multe premii:(:(:(....dar oricum Avatar e cel mai tare.....Stiu ca nu are legatura cu subiectul dar merita vazut si filmul 2012:):):)
Radu1711 pe 28 aprilie 2010 19:55
foarte tare
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2010 08:36
Avatarul merita sa castige , nu porcaria aia de Hurt Locker!
shogwon pe 1 septembrie 2010 18:21
up cel mai bun film de animatie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells