Moon

(2009)

Luna

Poster Moon Postere Moon

Sinopsis Moon

Mai mult
Moon

Sam Bell lucrează de trei ani la baza Selene pentru compania privată Lunar Industries, extrăgând Helium 3, prețiosul gaz despre care se crede că ar putea soluționa criza energetică de pe Pământ. După ce și-a petrecut zilele în singurătate, neputând comunica cu soția lui, Tess, și cu fiica lui în vârstă de trei ani pe nume Eve decât prin intermediul unor înregistrări din pricina unui satelit defect, astronautul așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă și să se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
O nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Lunar Industries

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Țara

SUA

Site oficial

Moon

Pe forum despre Moon

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Moon"
cris26
16 sep 2018, 12:05
de carmen_angelus_romila
17 19305

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nobody pe 17 August 2009 19:28
God Is An Astronaut
tinand cont si de faptul ca soundtrack-ul este de Clint Mansell se anunta un film foarte bun pentru un public restrans.. si un film plictisitor pentru marea masa a consumatorilor de cinema de mall.
12 5
Sergiu.Lobont pe 10 Ianuarie 2011 20:14
Revigorant de original. Chiar aveam nevoie de un film care sa ma mai scoata din rutina filmelor de zi cu zi. Sam Rockwell a facut un rol de Oscar, robotul, spre deosebire de cel din 2001: A Space Odissey este unul mult mai life-friendly... iar daca tot am adus vorba cele doua filme sunt asemanatoare, insa Moon mi s-a parut mult mai entertaining.
11 3
Radu47hitman pe 27 Decembrie 2009 19:04
Verso-ul viitorului
Ştiaţi că ...
* Filmul a fost realizat timp de 33 de zile.
* Potrivit regizorului Duncan Jones, filmul a fost prezentat unor experţi de la NASA, care au vrut să ştie de ce producţia de gaze H3 (heliu-3) a fost efectuat pe partea din spate a lunii, când atât partea vizibilă, H3 este, în număr tot mai mare. Această alegerea a fost explicată că i-a fost teamă să facă rău faunei sălbatice.
* Scenele de pe suprafaţa Lunii au fost realiyate, cu utilizarea modelelor mininaturale. Filmările au luat mai mult de trei zile.
* Titlul 사랑 (Sarang), tradus din coreeană înseamnă - "Dragoste".
Desigur că aceasta nu-i o capodoperă a cinematografiei, dar, pentru vremurile noastre biblice, pare destul de interesant, filmat chiar mai mult în spiritul anilor '80.
Povestea pare foarte reală, actorul Sam Rockwell şi robotul, au jucat perfect… citeşte

10 5
yoman92 pe 08 Noiembrie 2009 21:50
L-am vizionat nu o data ci de 5 ori ( apropos de rewiew-ul lui Matheo25 ). Fara monstri balosi, lasere, vulcanieni sau romulani. Basca o coloana sonora excelenta. Obligatoriu de vazut pentru amatorii genului.
9 6
sylverflav pe 04 Martie 2010 23:19
senzational
Sam Rockwell si Gerty adica Kevin Spacy au jucat senzational. Un film cu adevarat sublim care surprinde perfect psihologia identitatii. Nu este un SF tranditional dar cred ca tocmai asta il face sa mearga un pic mai departe.
6 2
silv_xd_tweety pe 1 iunie 2010 01:06
totusi nu e de oscar;):)))
Edbah pe 12 Februarie 2010 08:25
Un film recomandat celor care s-au saturat ca inteligenta lor sa fie sfidata iar imaginatia amortita de filmele sf de 2 lei aparute in ultima vreme.
Cum a zis si un antepostant NU ESTE UN FILM PENTRU ORICINE!

6 2
liniuta pe 23 August 2009 18:31
rezumat
Sam Bell lucreaza de trei ani la baza Selene pentru compania privata Lunar Industries, extragand Helium 3, pretiosul gaz despre care se crede ca ar putea solutiona criza energetica de pe Pamant. Dupa ce si-a petrecut zilele in singuratate, neputand comunica cu sotia lui Tess si cu fiica lui in varsta de trei ani pe nume Eve decat prin intermediul unor inregistrari din pricina unui satelit defect, astronautul asteapta cu nerabdare sa se intoarca acasa si sa se revanseze fata de familie pentru indelungata absenta. Cu doua saptamani inainte de expirarea contractului, Sam Bell incepe sa sufere de dureri de cap cumplite, halucinatii si lipsa de concentrare, auzind sunete bizare si avand viziuni inexplicabile. Dupa ce intalneste o clona a lui, care pare a fi noul recrut ce il va inlocui la baza Selene, Sam Bell intelege ca face parte dintr-un plan diabolic al companiei pe care a servit-o cu… citeşte
5 2
sickboyto pe 27 Octombrie 2009 23:46
Boon
Mi-a placut. Un film in timpul caruia nu te uiti la ceas ca sa vezi cat mai e pana se termina. Este imprevizibil, iti capteaza atentia, are un impact vizual amplificat de efectele speciale (care nu contin monstri, lasere si alte chestii).
5 4
voldenuit pe 24 decembrie 2009 19:44
ba eu m-am uitat din 10 în 10 minute la ceas...nu mi-a prea plăcut.cam booooooooooooooooooooooooooooring!
julesverne pe 9 ianuarie 2010 15:36
Poate ca daca te uitai la film in loc sa te uiti la ceas ai fi inteles filmul si chiar ti-ar fi placut
FlorinMovieFreak pe 01 Aprilie 2011 15:53
Minimalist si la obiect .. super drama .. super thrill .. si un ending cu twist pe masura :)
4 2
Gallagher pe 24 Octombrie 2009 02:10
Semnati si voi petitia pentru a veni in ajutorul acestui film si a lui Sam Rockwell!

http://www.thepetitionsite.com/petition/957845687

4 2
claudiu-daniel-lugoj pe 02 Iunie 2009 12:14
claudiu-daniel lugoj
pare un film interesant dupa cum vad eu acum astept sa apara sal pot vedea.
4 8
silv_xd_tweety pe 1 iunie 2010 01:05
il recomand .. un sf nemaipomenit si o drama superba .. gerty e mai dragut ca wall-e iar vocea lui Kevin Spacey este senzationala .. ce sa zic sa-l vezi .. e un fel de 2001:A Space Odyssey impletit cu putin mai multa actiune .. oricum este o adevaraciune de film .. te plictisesti un pic dar finalul este pe cinste ..
andreisri pe 05 Ianuarie 2010 13:18
Andrei S.R.I
voldenuit BA TE CONTRAZIC A FOST UN FILM BUN CU O IDEE INTERESANTA ACUM DACA TE AI UITAT DEGEABA LA FILM SAU CU FUNDU NUSH CE SA ZIC :d
3 2
hardcorepunkrocker pe 09 Decembrie 2010 17:18
awesome
cel mai tare film...va pis in freza pe toti care ziceti ca nu e genial
3 4
omserios pe 13 Octombrie 2010 18:48
Sam Rockwell face poate rolul vietii lui, iar genul SF este revitalizat printre cinefilii pretentiosi, care vor mai mult decat puf-puf, pac-pac si lasere. Duncan Jones a debutat cum nu se putea mai bine si ne mai pregateste un SF, sa speram macar pe jumatate cat Moon din punct de vedere calitativ.
Moon nu o fi genial sau revolutionar, insa chiar imi este greu sa gasesc ceva palpabil de reprosat la el. Este un film curat, bine realizat din toate punctele de vedere (scenariu, acting, elemente tehnice...pana si durata e tocmai buna :) ). Unul dintre filmele lui 2009 care este un must-see pentru un pasionat de cinematografie.
Regret ca l-am vazut abia acum, insa am tot asteptat sa-l bage si la noi in cinematografe. Pana la urma nu s-a intamplat asa. Pacat, pacat ca astfel de filme nu prea isi gasesc loc in salile de la noi si chiar daca isi gasesc, sunt scoase repede.

2 0
psihologu pe 17 August 2010 23:49
Prefer sa nu dau mai multe detalii, pentru a nu va strica placerea de a-l urmari. Insa cu siguranta nu se va dovedi acel film comercial pe care l-ati astepta (nu dam de extraterestrii sau de alte entitati necunoscute, asta pentru a nu ma acuza ulterior ca nu v-am avertizat). E doar povestea unei lupte oarbe pentru un scop nobil, dorinta de a trai si a experimenta si altceva decat viata solitara departe de Pamant. Pe de alta parte de neinteles proiectul companiei angajatoare care a realizat o serie de clone pentru a evita, vezi Doamne, costuri mai mari, in conditiile in care ultimile replici ale filmului ne arata ca solutia respectiva nu era una raspandita. Asta a fost doar asa, sa se integreze in film si sa ne faca sa spunem “da, sigur, si marmota…”.
2 1

Spune-ţi părerea despre Moon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Moon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells