Inglourious Basterds

(2009)

Ticăloși fără glorie

Poster Inglourious Basterds Postere Inglourious Basterds

Sinopsis Inglourious Basterds

Mai mult
Inglourious Basterds International Trailer

În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de "The Basterds" (adică…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.4
Vezi pe NetflixVezi pe Hbo MaxVezi pe Sky Showtime
Un premiu şi 7 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 5 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Brad Pitt Brad Pitt Aldo Raine Diane Kruger Diane Kruger Bridget von Hammersmark Christoph Waltz Christoph Waltz Hans Landa
Mélanie Laurent Mélanie Laurent Shosanna Samuel L. Jackson Samuel L. Jackson narator (voce) Quentin Tarantino Quentin Tarantino
Michael Fassbender Michael Fassbender Lt. Archie Hicox Léa Seydoux Léa Seydoux Charlotte LaPadite Til Schweiger Til Schweiger Sgt. Hugo Stiglitz
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Inglorious Bastards

Produs de

Lawrence Bender Productions

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA, Germania

Site oficial

Inglourious Basterds
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Inglourious Basterds

Weekend premieră (31.08.2009)
  • Loc 1
  • Spectatori 18.713
  • Încasări (RON) 373.279,77
Total
  • Spectatori 94.478
  • Încasări (RON) 1.637.286,32
  • Încasări (USD) 561.109,28

Părerea criticului

Gloria pe 03 Septembrie 2009 18:18
Filmul anului?!
Gory, excitant, crispant, tensionant, violent, trepidant sunt doar câteva dintre atributele pe care le-a bifat Tarantino în noul său film, Inglourious Basterds/Ticăloși fără glorie, un film care pulsează prin toți porii forța și vitalitatea regizorului său. Care ia un grup de americani evrei, vânători de naziști (înțelegem că este o referire la momentul ulterior intrării în Franța a armatei SUA pentru a-i înfrânge pe naziști, în ceea ce s-a numit debarcarea din Normandia) și-i face gata de orice. Iar acești criminali de război, conduși de Aldo Raine (Brad Pitt), acești asasini (nu doar soldați) încep cu luarea de scalpuri. Secvențele scalpării au, din punct de vedere vizual, un impact similar celui produs în Hannibal (2001) de momentul decupării scalpului nefericitului Paul Krendler (Ray Liotta) de către Lecter. Măcar Krendler era sub sedative...
citeşte

61 26
ral0ca pe 28 septembrie 2009 00:50
genial.
Ovidiu239 pe 10 martie 2013 21:53
Asta da review Gloria! bv!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
EnervatLaCulme pe 27 August 2009 20:39
Ok. Mi-am facut si eu cont Cinemagia cu gandul de a face lumina in cazul intoarcerii unuia dintre cei mai mari maestri din cinematografia contemporana, Quentin Tarantino. Va pot da o idee despre cum este filmul. Am urmarit fiecare detaliu din secunda 1 de cand am auzit de el si am citit scenariul.

1. Filmul este, istoric, o porcarie. Nu este bazat pe fapte reale si nu inveti nici un gram de istorie, decat ca nazisti au ocupat Franta, undeva candva. Filmul este pur fictiv. Dar asta nu va distruge nimic din esenta filmului.

2. Acest film nu este insultator. Poate doar in cazul Neo-Nazistilor.

3.In niciun caz NU VA LUATI DUPA TRAILER! Trailerul promite doar un film cu Brad Pitt si mult sange. Filmul este unul mult mai inteligent decat baia de sange oferita de trailer.

4.Nu va duceti sa vedeti filmu doar pentru ca e Brad Pitt in el. Brad… citeşte

84 34
marius_em pe 28 august 2009 12:25
ma astept la senzatii Pulp Fiction. Abia astept sa-l vad!!!.
So.aLone pe 6 septembrie 2013 03:58
Theodor,ce comic esti =))))
Mavone pe 29 August 2009 01:57
Quentin Tarantino
Niciodată nu am reuşit să scriu multe despre o un film care mi-a plăcut. Ca majoritatea, îmi e greu să scot în evidenţă părţile pozitive ale unui film însă când vine vorba de cele negative e cu totul altceva.

"Ticăloşi Fără Glorie" este un film făcut de Tarantino. Asta înseamnă mai multe lucruri printre care enumerăm: dialogul, referinţa la alte filme, privirea aparte asupra subiectului, cadrele specifice, editarea, alegerea coloanei sonore sau violenţa filmului. Pentru unii filmele lui Tarantino sunt doar nişte copii ale unor filme vechi, pentru alţii sunt omagii unui gen sau al altuia, iar pentru alţii sunt nişte filme violente, proaste şi fără rost. Ţinând cont de acest lucru, simt nevoia să subliniez că dacă te duci la un film, ar fi "de bun simţ" să ştii la ce să te aştepţi.

Inglorious Basterds nu este deloc diferit… citeşte

39 16
tibirk pe 24 septembrie 2009 00:53
Pe langa faptul ca filmul este o mare porcarie, am mai stat si langa una care a ras tot timpu' de zici ca era drogata (ori eu sunt tampit ori lumea s-a intors cu curu' in sus.....voua vi se pare amuzanta belirea unui scalp fara nici o perdea?...cred ca s'auzea pana in patele salii rasul aleia).Trecand peste toate astea, toti actorii si-au jucat rolurile de nota 10. Tarantino trebuie sa se mai gandeasca....regia in felul asta nu cred sa mai prinda....
truesensation pe 17 octombrie 2012 13:20
un film bun si doar atat
timi pe 19 Octombrie 2009 02:47
Mediocru
In afara faptului ca actorul Christoph Waltz face un rol exceptional,interpretand genial pe colonelul nazist Hans Landa,filmul mi se pare destul de slab,sub asteptari.
29 54
ice_eyes pe 14 septembrie 2010 18:53
apucate tu de facut filme
lapidarium pe 6 martie 2020 08:01
Si ticalos ca tine nu-i nimeni,blackshit! Bah da ce spurcaciune de om. Pupatorul de funduri bolsevice si naziste.
julius pe 24 August 2009 10:16
poate ca acest tip de filme nu ar mai trebui produse NEVER....suntem intr-o perioada nu prea roz si mai mereu am senzatia ca mocneste ceva....lupt si optez pt PACE....NU MERGETI LA ACEST GEN DE FILME....reveniti-va....ce aveti de ivatat din asta?sunt destule filme ce au prezentat regimul nazist..............
28 138
Wonka pe 24 august 2009 13:14
Si de aceia ii monument de prostie , mi'a placut discursul tau, esti amuzant , PACE 8-|
lapidarium pe 6 martie 2020 08:10
Blackmore esti asa de prost incat la DEX-ul ilustrat al Lb romane la cuvantul prost este mutra ta. Esti asa de cretin incat nici ceasul nu ticaie in preajma ta. Esti asa de prost incat reetardatii par savanti pe langa toti.Bai cretinule, cine te pune sa te uiti la filme daca ulterior te enervezi si iti versi dejectiile pe aici. Nu vezi bah ca pute. esti cumva agent FSB si nu stim noi, cazatura bolsevica? Bai oameni buni, nu-i mai dati replay acestei mizerii numita Blackmoreshit. este un instigator. Mergeti pe toate commenturile lui si vedeti ca jegul preamareste maritul popor sovietic si "binefacerile" pe care acesta le-a adus tuturor. Daca nu stam ca-i stalin mort, juram ca-i ticalosul asta. O sa te urmaresc jegule pretutindeni pe unde apari. Avorton nascut in colhoz .
Dragomara pe 03 Septembrie 2009 13:47
totală pierdere de vreme!
nici autentic film de război, nici parodie. o totală lipsă de sens în scene a căror violenţă ar trebui să şocheze, dar care ori te adorm, ori te jenează şi te fac să zâmbeşti din cauza penibilului şi-a stângăciei...
recomandarea mea: de evitat!

26 63
TI pe 21 februarie 2010 14:40
subscriu !
White1 pe 26 octombrie 2010 00:38
De cand e Tarantino expert in filme care prezinta evenimente istorice "autentice"?Parodii nici atat...sens exista peste tot,depinde doar de capacitatile fiecaruia dintre noi sa il descoperim...nu filmul e limitat,tu esti.
angesa pe 06 Septembrie 2009 17:58
OK_Inglorious Basterds
Quentin Tarantino nu cred ca a vrut sa respecte "fidel" istoria!!! Important este ca nazistii au fost terminati iar el a avut o interpretare "proprie" , poate asa ar fi vrut el sa se intimple si in realtatea de atunci!
Asa ca mie mi-a placut tocmai ca a folostit actori din alte zari si tocmai ca nu se vb 100% la 100% engleza, si ca dialogul se poarta si in alte limbi, si cum filmele lui QT se bazaeaza mult pe conversatii, e cu atat mai bine ca subtilitatea lor trece si la alte limbi!

20 18
georgeta_l pe 03 Septembrie 2009 13:38
La pomul laudat...
Am asteptat cu nerabdare sa vad filmul, incitat de faptul ca regia e semnata de Q.T. Dar..., cum spune proverbul, la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. In afara de scena din carciuma-pivnita, filmul nu are nimic notabil. Am citit ca Tarantino a schimbat scenariul original de cateva ori si a ezitat mult pana sa se hotarasca sa-l transpuna pe pelicula. Mai bine il lasa in sertar pe veci.
In ceea ce priveste jocul actorilor, singurul care se remarca este Christoph Waltz in rolul colonelului nazist Landa. Apreciez ca isi merita premiul ce i s-a acordat la Cannes. Fara sa fiu acuzat de grandomanie, cred ca in locul lui Brad Pitt as fi putut juca si eu, cu acelasi "succes".
Asa cum o spun si stelutele acordate de mine, filmul are momente bune, dar doar atat.

19 41
klaudya_e pe 9 ianuarie 2010 09:42
"Fara sa fiu acuzat de grandomanie, cred ca in locul lui Brad Pitt as fi putut juca si eu, cu acelasi "succes"."..foarte amuzant :)))
sebyelton pe 10 iulie 2011 14:12
As adauga si eu: pacat ca sunteti fete, si in rol era nevoie de un barbat, in rest va descurcati perfect... Oricum rolul lui Brad nu este dificil, dar faptul in sine, ca este el cel din rol si nu altul, ii da impotanta mai mare, il face mai carismatic. Pe deasupra, este cel mai comic dintre toti, mai ales cand vorbeste italiana. :))
ciucuras pe 21 August 2010 19:32
Felicitari Christoph Waltz !
Actorul Christoph Waltz realizeaza un rol magnific!
Filmul, este o tampenie. Merita vazuta partitura actoriceasca a "Col. Hans Landa".

17 14
mariuZ pe 6 decembrie 2010 23:33
Intradevar face un rol mare iar dialogul dintre el si Denis Menochet (LaPaddite) ,de la inceputul filmului, e demential.
s_aint pe 13 Septembrie 2009 02:15
Tarantino sez: Go blow your dog!
Exact asta ar spune atit Tarantino cat si fanii si criticii care ar ajunge si ar citi aceste comentarii de toata jena de pe aceasta pagina. Deci transformersi, spidermani si alti nauci nu mergeti la acest film pentru ca o sa va plictisiti ingrozitor pentru ca nu o sa intelegeti absolut nimic si o sa incepeti sa vorbiti la telefoane sau sa spuneti poante de doi lei vecinilor. E un film superb, excelent regizat si cu un scenariu foarte bine scris, cu niste interpretari de zile mari de la PITT pana la (mai ales, jos palaria!!!) WALTZ. DECI NO PITZI OR COCALARUS MOVIE! Mergeti la Hai ne batem!
17 17
cezarikdaniel pe 24 octombrie 2009 00:15
ciuperca aparuta dupa ploaie...pana una alta, asta e o tara libera, in care fiecare are voie sa-si exprime parerea...daca tu esti fan, asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa vada sau sa le placa astfel de "capodopere" care iti provoaca dezgust, si oripilare... probabil daca iti cere careva sa spui alfabetul te pierzi dupa litera "C"...pe langa asta, sunt multi care vad un film fara acel "ochi critic" care probabil te caracterizeaza pe tine sau cei de teapa ta, si pe langa mesajele ascunse pe care le produce o pelicula a lui Tarantino, mai doresti sa traiesti si niste sentimente pozitive precum mandrie, voie buna sau altele, si nu doar confuzie... lasa critica fata de ceilalti pentru tine, si spune si tu ceva interesant daca tot deschizi gura...
veronica210 pe 5 martie 2010 21:48
"astfel de "capodopere" care iti provoaca dezgust, si oripilare.."...cum dracu sa ti provoace un asemenea film asa ceva? vorba ta : spune si tu ceva interesant daca tot deschizi gura...
C_999 pe 28 Octombrie 2009 22:12
Impecabil rolul lui Hans Landa, in rest ... parodie .
17 25
iul pe 01 Iunie 2010 23:20
pfff
acum sincer, nu inteleg de ce asta e catalogat film istoric. nu are nici cea mai mica legatura cu ceea ce s-a intamplat cu hitler. nu vad nicio urma de istorie in filmul asta. mie sincer mi se pare un esec
15 20
bovoro pe 22 noiembrie 2010 22:26
e catalogat film istoric numai in capul tau
monu pe 12 august 2013 00:59
De acord cu 'bovoro'!!
g3.giani pe 23 Noiembrie 2009 13:14
Prost film, incepe bine dar se termina prost! Mai bine uitati-va la altceva dar nu la asta!
14 37
danucu pe 21 mai 2010 14:58
oricum e mai bun decat Avatar (dupa poza observ ca esti fan)...
saftalin pe 12 martie 2012 00:45
muult sub Avatar
Zuza pe 09 Octombrie 2009 20:10
Valori secventiale intr-un plictis generalizat care aproape le anuleaza.Pacat...
13 26
serghei_romanu pe 28 mai 2010 17:17
Apreciez comment-ul. Ai ceva dreptate, cred ca este corect sa afirmam ca Inglorious Basterds este un film mai slab decat suma partilor sale, sau, ma rog, anumitor parti. . .
donpedro pe 30 Octombrie 2009 18:14
DonPedro
L a cata reclama a avut parte filmu asta sincer ma asteptam la mai mult , este foarte plictisitor , esec total parerea mea !
13 36
tigrul pe 05 Octombrie 2009 16:38
apoi
un film cam najpa numai butii fac asa filme X( va zik sincer daca vreti sa va perdeti timpul uitativa la acest film
11 93
andreyuzzu pe 24 decembrie 2009 10:52
esti prea prost pt filmul asta.
Shadow_Master pe 24 iunie 2015 22:40
Vroiam sa spun sa vad.

Spune-ţi părerea despre Inglourious Basterds

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Inglourious Basterds
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells