Poziţia copilului, în preproducţie

de Ştefan Dobroiu în 26 Ian 2012
Poziţia copilului, în preproducţie

Poziţia copilului, cel de-al treilea lungmetraj al lui Peter Călin Netzer, va începe filmările la sfârşitul lui feburarie, a declarat regizorul pentru Cinemagia. Proiectul scris de Netzer în colaborare cu Răzvan Rădulescu este o dramă psihologică despre relaţia aproape patologică dintre o mamă şi fiul ei, interpretaţi de Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache.

Iată sinopsisul oficial: "Poziţia Copilului vorbeşte într-o manieră foarte personală, cu emoţie dar şi cu umor despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia Copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţa şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii –poliţie/justiţie – şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi."

Filmările vor dura cinci săptămâni şi vor avea loc în Bucureşti şi în preajma capitalei. Bugetul se ridică la aproximativ 700.000 de euro, iar compania de producţie este Parada Film. Proiectul a primit un sprijin în valoare de 250.000 de euro în urma concursului de scenarii susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei în 2011.

O dată terminat, Poziţia copilului ar putea participa la un festival important de film de anul acesta, o premieră românească în 2012 fiind improbabilă. Sunt mari şanse să vedem lungmetrajul de-abia în 2013.

Poziţia copilului este al treilea lungmetraj al lui Netzer după Maria, premiat în 2003 la Locarno pentru interpretarea Dianei Dumbravă, şi Medalia de onoare, lansat în 2009 şi premiat la mai multe festivaluri importante, precum cel de la Salonic, unde a câştigat nu mai puţin de cinci trofee. Medalia de onoare a primit şi trofeele Gopo pentru Cel mai bun actor principal - Victor Rebengiuc şi Cel mai bun scenariu - Tudor Voican.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu47hit pe 26 ianuarie 2012 20:35
Asteptam ceva bun!
alex_il_fenomeno pe 7 februarie 2012 17:42
sa vedem ce va mai fi si de acest proiect .
xerses pe 18 februarie 2012 12:35
Interesant.Si eu abia astept sa vad despre ce este vorba.
Champion pe 31 martie 2012 04:43
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells