Încep filmările la Agon

de Cinemagia în 14 Nov 2011
Încep filmările la Agon

Luni, 14 noiembrie 2011, în Salonic (Grecia) încep filmările la Agon, o coproducţie internaţională între Albania, Grecia, România şi Franţa. Este debutul regizoral al lui Robert Budina - regizor albanez, imaginea acestui film fiind semnată de cunoscutul operator român Marius Panduru. Elefant Film este coproducatorul acestui film, post producţia fiind prevăzută a se realiza în studiourile Chainshaw din Bucureşti şi o parte din laborator la studiourile Kodak.

Timp de 4 săptămâni filmările se vor realiza la Salonic urmând ca ultima parte sa fie filmată în Albania. La filmări va asista şi producătorul Dan Burlac, împreună cu echipa venită din România pentru imagine şi grip.

Povestea Agonului

Acţiunea se desfăşoară în Salonic, Grecia. Saimir şi fratele său mai mic Vini, care a emigrat recent din Albania, încearcă să supravieţuiască în Grecia. Saimir urmează să se căsătorească cu Elektra, o tânără grecoaică; în acelaşi timp, încearcă să se ocupe şi de fratele său mai mic şi să-i găsească un loc de muncă, fapt care nu-l entuziasmează prea tare pe Vini. Vini încearcă să-i demonstreze lui Saimir că se poate descurca şi fără ajutorul lui, fără să se umilească în locuri de muncă penibile şi ingrate. Apariţia familiei unchiului albanez bolnav al lui Saimir, în casa unde acesta locuieşte cu Elektra, va pune în lumină diferenţele celor două culturi: greacă şi albaneză, şi mai ales va isca un conflict între Saimir şi socrul său Nikos, care se gândeşte că Saimir va putea să-şi uite rădăcinile şi să se gândească doar la noua lui familie. Saimir va căuta să găsească un echilibru între cele două familii, în timp ce Vini va sfârşi prins în mafia albaneză locală şi va descoperi ororile traficului clandestin al imigranţilor. Se va îndrăgosti de Majlinda, protejata lui Keno, capul mafiei.

Cu ingenuitatea şi curajul unui tânăr de 20 ani, el va încerca să o elibereze din mâinile lui Keno, antrenându-l şi pe fratele său în această lume a violenţei. Este povestea valorilor familiei, dragostei, dorinţei de a reuşi în viaţă, prin prisma celor doi fraţi care îşi caută locul lor, într-o ţară străină, o poveste de încercări şi metamorfoze provocate de iubire.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 noiembrie 2011 14:42
ma bucur ca si noi ne dam participarea in acest film .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells