Diabolicul Saruman, in carne si oase, la Karlovy Vary

de Gloria Sauciuc în 4 Iul 2008
Diabolicul Saruman, in carne si oase, la Karlovy Vary

... nu ca sa-l caute pe Frodo, nici ca sa-l infrunte pe Gandalf.

Christopher Lee, Saruman in seria "Stapanul inelelor", va tine un master-class de actorie la Festivalul de film de la Karlovy Vary, pe 10 iulie, si va primi Premiul presedintelui festivalului pentru contributia sa la dezvoltarea filmului universal. Lee isi va prezenta activitatea de-o viata in fata publicului, alcatuit din profesionisti ai filmului, cinefili si jurnalisti.

Cariera in film si televiziune a lui Cristopher Lee a cuprins peste 250 de generice, de la filme clasice britanice, horroruri, coproductii internationale sau roluri in mari hituri de box-office, de fictiune sau SF, precum Star Wars si Stapanul Inelelor. Singurul actor care l-a jucat si pe Sherlock Holmes si pe fratele sau, a adus la viata monstrul lui Frankenstein, Mumia, Fu Manchu, sau personaje istorice precum Rasputin sau Jinnah. Insa adevarata lui dragoste e opera, si intr-un dialog cu omul de televiziune britanic Phillip Bergson, Cristopher Lee va vorbi despre importanta muzicii in pregatirea unui actor - o discutie importanta pentru toti studentii de film sau toti cei care se gandesc la o cariera in domeniul filmului.

Ca un povestitor stralucit, va raspunde si intrebarilor despre munca sa alaturi de regizori ca Spielberg ori Tim Burton, precum si de cel mai recent proiect al sau, in care a jucat alaturi de Colin Farrell: filmul Triage, de Danis Tanovic.

Taguri:  karlovyvary 2008

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells