Saptamana 4-10 iulie

de Stefan Dobroiu în 4 Iul 2008
Saptamana 4-10 iulie

Saptamana cu scantei: supraponderalul urs panda Po isi face de cap in Valea Pacii, distrugand cam tot ce-i iese in cale in timp ce invata kung fu, iar nabadaiosul Hancock face harcea-parcea Los Angeles-ul cu traiectoriile sale super-sonice serios afectate de alcool.

La o prima vedere, Po si Hancock sunt foarte diferiti. La a doua se aseamana foarte mult, iar la a treia... ei, dar va lasam pe voi sa vedeti, pentru ca ambele filme merita un drum pana la cinema.

Animatia Dreamworks Kung Fu Panda, chiar daca foloseste o reteta foarte veche, cea a personajului nepotrivit la locul potrivit (in acest caz, un urs panda grasuliu intr-o echipa de arte martiale), arata extrem de bine si este foarte amuzant. Pentru picii nedusi inca la scoala, exista si o varianta dublata in limba romana si mai ca nici adultii n-ar trebui sa fuga de ea: vocile lui Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman si Lucy Liu nu sunt cine stie, iar dublarea in limba romana permite macar sa nu pierdem vreun amanunt din coloratele acrobatii ale lui Po, ursul Panda, si-ale "celor cinci furiosi", o echipa kung fu ce trebuie sa protejeze mirifica Vale a Pacii de razbunatorul tigru al zapezii Tai Lung. Rotofeiul Po da cu stangul in dreptul de suficiente ori ca sa ne doara burta de ras la sfarsitul celor 95 de minute, iar principala lui obsesie (mancarea, desigur) il indeparteaza de nenumarate ori de statutul de Razboinic Dragon, singurul in stare sa-i tina piept lui Tai Lung. Cu mult suflet si mult umor, Kung Fu Panda incearca sa ne convinga (si reuseste) ca "trebuie doar sa crezi". Si sa vezi, am adauga noi...

Pentru cronica filmului click aici.

Din colorata China antica, mergem in la fel de coloratul Los Angeles. Valea ingerilor are o alta problema: salvatorul ei ii e si distrugatorul. Hancock (Will Smith), un supererou extrem de atipic (e de culoare, alcoolic, rau de gura si irascibil cat cuprinde) scapa orasul de raufacatori, dar neglijenta lui duce la pagube de milioane de dolari. Privit mai degraba ca o napasta decat ca un salvator de catre locuitorii orasului, Hancock n-are nicio problema sa le raspunda acestora cu un super-sarcasm, prilej pentru mare parte din gagurile filmului. Hancock se schimba cand ii salveaza viata specialistului in PR Ray (Jason Bateman), care incearca sa-l rasplateasca readucandu-l in atentia si aprecierea publicului. Ca sa puna si mai multe paie pe foc, Peter Berg, regizorul filmului, il face pe Hancock sa simta o inexplicabila atractie pentru glaciala Mary (Charlize Theron), sotia lui Ray. Stricat putin de gagurile exagerate si de un scenariu de prea multe ori modificat in ultimii zece ani, Hancock a trebuit sa suporte si cateva scurtari pentru a obtine un rating "profitabil" in Statele Unite. Daca treci cu vederea multele scapari si twist-urile neverosimile (da, chiar si pentru un film de gen), Hancock ar putea candida cu succes la titlul de "cel mai cool super-erou al anului".

Pentru cronica filmului click aici.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells