"Bathory" prezinta povestea femeii-vampir

de Razvan Boboc în 11 Iul 2008
"Bathory" prezinta povestea femeii-vampir

"Bathory", un thriller istorico-fantastic, a avut parte de cel mai mare buget din toate timpurile pentru o productie central-europeana. Este inspirat din legenda contesei Elizabeth Bathory. "Este un film baroc, un film care vorbeste despre dragoste, istorie, de abuzul de putere politica", a declarat regizorul peliculei, slovacul Juraj Jakubisko, in cadrul unei conferinte de presa ce a urmat premierei internationale de la Festivalul Karlovy Vary, din Cehia.

O coproductie Cehia/ Slovacia/ Ungaria/ Marea Britanie, filmul a avut un buget de 12 milioane de euro. Prezinta destinul contesei Erzebeth Bathory (1560-1614), personaj misterios cu reputatie de femeie-vampir. Contesa maghiara, pasionata de magia neagra, se pare ca isi mentinea tineretea vesnicã cu sangele tinerelor virgine. Filmul prezinta si sangerosul razboi al ungurilor impotriva turcilor, rivalitatile domnitorilor din Transilvania si ascensiunea casei de Habsburg.

Rolul principal este interpretat de actrita britanica Anna Friel, alaturi de care apar italianul Franco Nero, scotianul Hans Matheson si cehul Karel Roden.

Filmul a fost lansat joi in cinematografele din Praga.

Taguri:  karlovyvary 2008

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells