Sezonul XII al serialului Crimele din Midsomer, în fiecare vineri

14 Oct 2009
Sezonul XII al serialului Crimele din Midsomer, în fiecare vineri

Sezonul XII din “Crimele din Midsomer”,  serialul numărul 1 în topul preferinţelor telespectatorilor români, începe la Hallmark Channel din 23 octombrie şi se difuzează în fiecare vineri, de la 20.00 şi în reluare duminica, de la 16.00.

În cele 70 de episoade filmate de la debutul serialului, inspectorul-şef Tom Barnaby (John Nettles) a reuşit  performanţa de a rezolva peste 200 de crime. Împreună cu asistentul său, detectivul sergent Ben Jones (Jason Hughes) cutreieră frumoasele sate englezeşti în încercarea de a rezolva misterul crimelor odioase. Nu vă lăsaţi păcăliţi de peisajele idilice şi calmul vieţii rurale englezeşti. În realitate, oricând, draperiile trase pot ascunde un criminal.

Însuşi protagonistul serialului, John Nettles comenta în cadrul unui interviu scenariul serialului: „Mă întreb câteodată dacă serialul nu este o oglindire ciudată a societăţii engleze. Suntem atât de neîmpăcaţi cu noi înşine încât ne-ar plăcea să ne omorâm unii pe ceilalţi, pentru că  asta ar fi o portiţă de scăpare. Oamenii pot să meargă la serviciu liniştiţi lumea dimineaţa după ce şi-a satisfăcut pofta de sânge privind CRIMELE DIN MIDSOMER!” De la începutul serialului, armele folosite la comiterea crimelor au fost neobişnuite şi sinistre, precum: crose de cricket, cleşti pentru cărbuni, tigăi, microfoane defecte, cablul unui fotometru de cameră, lumânări, cai drogaţi, furci, săbii celtice, nicotină lichidă, seringi, ciuperci otrăvite, cravate, video-proiectoare, broaşte otrăvitoare, săgeţi lungi, ghilotina franceză, cuţite din recuzita de teatru, tridentul lui Neptun, ac de pălărie înfipt în ureche.

Ştiaţi că:
Serialul CRIMELE DIN MIDSOMER şi-a făcut debutul în 1997 în Marea Britanie, când episodul pilot Crime la Badger’s Drift  a atras o audienţă de 13,5 milioane de persoane - cel mai mare rating pentru un serial în anul respectiv. Serialul atrage constant audienţe mari, chiar şi episoadele în reluare, câştigându-şi constant poziţia de lider.

În prezent se filmează seria XIII, iar în seria a 14-a îşi va face apariţia un nou detectiv inspector-şef, în locul lui Tom Barnaby.

Se zvoneşte că Sharon Stone, Sir Roger Moore, Holly Willoughby, şi chiar Johnny Depp doresc să apară într-un episod viitor din Midsomer, să joace rolul unei victime sau a unui criminal.
   
Pentru Crimele din Midsomer au fost angajaţi 900 de actori (din care 50 au fost folosiţi cel puţin de două ori!) şi aproximativ 21000 de figuranţi.
 
Echipa de producţie a folosit peste 1 milion de metri de film în  1698 de zile de filmare pentru 38637 de scene individuale.

Filmarea fiecărui episod durează cinci săptămâni şi poate include chiar şi 120 de persoane pe platoul de filmare.

Distribuţia şi echipa de filmare au mâncat aproximativ 207.720 de mese de mic-dejun şi prânz, în peste 70 de episoade.

Ceremonia nunţii din „Nuntă însângerată”, sezonul XI, a fost formată din 34 de jurnalişti din presa centrală, care au jucat rolul invitaţilor la nuntă. Toţi au apărut la patru ace. Episodul a fost transmis anul trecut în iulie.

Titlul original al serialului a fost Barnaby. CRIMELE DIN MIDSOMER a fost sugerat de scenaristul Anthony Horowitz.

Tema melodică obsedantă a serialului este înregistrată din nou pentru fiecare episod folosind un instrument neobişnuit, numit theremin, inventat în Rusia în 1919 de fizicianul Leon Theremin. Compozitorul Jim Parker creează muzica originală pentru fiecare film.

În lunile de iarnă, John şi Jason au învăţat că trebuie să topească în gură un cub de gheaţă înainte de orice dialog; astfel nu se poate vedea cât de frig este afară. Cubul de gheaţă se topeşte şi respiraţia lor devine transparentă, ceea ce funcţionează foarte bine, mai ales dacă scena episodului trebuie să fie un grătar pe timp de vară.

Chiar dacă episodul a fost filmat pe ploaie, în faza de editare, tehnicienii pot transforma scena într-una însorită, pentru a păstra întotdeauna atmosfera de Midsomer. Astfel, satele, bisericile şi peisajele care arată ca pictate pe o vedere sunt întotdeauna în anotimpul potrivit.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mihaela pe 4 noiembrie 2009 08:53
Imi place foate mult serialul Crimele din Midsomer pentru ca imi place de detectivul Tom Barnaby ca gaseste criminalul si il inchide .
george pe 9 noiembrie 2009 13:10
de cand am vazut acest serial prietenii si colegii imi spun detectiv george. Miar place s ajung detectiv ,dar cine stie mai e mult si felicitari celode la hallmark pentru kca difuzeza acest film
george pe 9 noiembrie 2009 13:12
daca vreti sa mai vorbim ma gasiti la id-ul ciocee_best2008.VA ASTEPT
Sonia pe 16 ianuarie 2010 11:53
Inspectorul Sef Barnaby este foarte bun i serialul Crimele din Midsomer
ana pe 23 februarie 2010 16:07
Un serial politist de exceptie; peisaje f. frumoase , lume civilizata , politisti competenti ( cind vom avea astfel de politisti) iar inspectorul Barnaby pe linga competenta este un tip rafinat si sarmant. Il urmaresc cu mare placere . Fara el serialul nu cred ca va mai fi la fel de interesant.
ana pe 7 martie 2010 15:52
Acum pe Hallmark se difuzeaza episoade din sezonul 11 , oare vom vedea si celelalte sezoane in care mai joaca insp sef Barnaby ?
Iulia pe 5 aprilie 2010 15:14
Am descoperit acum 3 ani acest serial si de atunci nu ratez niciun episod, desi pe unele dintre ele le-am vazut chiar de 3 ori..
Acum cateva luni ami vazut in librarie o carte despre crimele din Midsomer, dar din nefericire n-am cumparat-o atunci si nici nu mai stiu titlul exact...Stie cineva despre ce e vorba? Multumesc anticipat!

alex_il_fenomeno pe 26 noiembrie 2011 19:58
am urmarit si eu serialul , intrucat este interesant .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells