Sam Worthington, din nou în acţiune!

de Ştefan Dobroiu în 26 Ian 2012
Sam Worthington, din nou în acţiune!

Amatorul de adrenalină are de ce să facă în weekend o vizită la cinema: se lansează Man on a Ledge/Dreptate la înălţime, cel mai recent film al australianului Sam Worthington, aşteptat anul acesta şi în Wrath of the Titans. Cu o premisă interesantă şi câteva momente foarte intense, plus niscaiva răsturnări de situaţie, action-ul are ce oferi mai ales spectatorului care nu stă prea mult să se gândească la ce se întâmplă pe ecran.

Pornim de la Nick Cassidy (Sam Worthington), un fost poliţist băgat la închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o. Pentru a-şi dovedi nevinovăţia, bărbatul evadează din închisoare şi, ceva vreme mai târziu, ameninţă că se aruncă din vârful unei înalte clădiri din New York. Haosul nu întârzie să se producă: clădirea este înconjurată de poliţişti, iar la etajul unde se află Nick este trimisă poliţista Lydia Mercer (Elizabeth Banks), specialistă în negocierea cu sinucigaşii. Doar că ceea ce poate părea la prima vedere actul disperat al unui om care nu mai are nimic de pierdut se dovedeşte a fi doar un plan ingenios pus la cale de Nick pentru a-şi dovedi nevinovăţia...

Amestec între dramă, action, film cu poliţişti şi film cu jafuri, Dreptate la înălţime suferă din cauza unor găurele din scenariu (prea multe coincidenţe şi prea puţine obstacole pentru "ăia bunii"), dar amatorul de popcorn şi răcoritoare în întunericul sălii de cinema nu se va plictisi pe durata celor 102 de minute ale filmului. Sunt câteva secvenţe când de-abia stai pe marginea scaunului, trăind inimă la inimă cu personajele, iar Sam Worthington reuşeşte să rămână starul acestui action, deşi îşi petrece imensa majoritate a timpului pe o lespede de piatră, suspendat la sute de metri deasupra solului.

Dacă Ed Harris este cât se poate neconvingător în rolul villain-ului, un mogul al pieţei imobiliare care îi înscenează lui Cassidy înfracţiunea ce-l bagă pe erou la închisoare, Dreptate la înălţime beneficiază de apariţia lui Ed Burns, prea rar văzut la cinema în ultima vreme (din nefericire), de aplombul lui Banks, care se descurcă de minune în câteva memente neconvingătoare ale scenariului, dar şi Jamie Bell, în rolul fratelui mai mic al lui Nick, Joey, hotărât să ajute în felul său. Genesis Rodriguez, frumoasa văzută în serialul Entourage, aduce şi sex-appeal în action-ul regizat de danezul Asger Leth, aflat la primul său lungmetraj.

Am fi fost mai fericiţi dacă filmul, după ce îmbină inspirat mai multe genuri diferite, nu şi-ar fi aflat deznodământul într-un mod atât de des bifat până acum. Cert este că până la ultimul sfert de oră Man on a Ledge reuşeşte să fie suficient de captivant ca să nu-ţi pară rău de banii pe bilet.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DARK333REM pe 26 ianuarie 2012 12:44
Bun Bun Bun
Bayard pe 26 ianuarie 2012 15:07
Parca am citit ieri un articol exact la fel :P
StefanDo pe 26 ianuarie 2012 15:25
daca ti se par la fel e evident ca nu le-ai citit. probabil te-ai uitat la poza, si nici la aia bine.
Bayard pe 26 ianuarie 2012 23:10
era un interviu
JohnnyAddams pe 26 ianuarie 2012 22:25
Worthington e un actor mediocru. E mult prea overrated, mi s-a parut cel mai slab element din Avatar.
Bayard pe 26 ianuarie 2012 23:11
nu cumva scenariul a fost mai rau? :)
ChristianCage00 pe 27 ianuarie 2012 23:17
nici ala n-a fost cine stie ce, desi povestea era interesanta.
xerses pe 26 ianuarie 2012 23:25
Oricum, voi vedea filmul.
margott pe 29 ianuarie 2012 14:45
Pana la Avatar nici n-auzisem de el. L-am mai vazut apoi doar in Last Night, nu mi se pare un actor exceptional, cred ca a avut mare noroc cu Avatar.
Awake. pe 1 februarie 2012 23:03
A reuşit să se facă cunoscut în filmul Avatar, până atunci puţini să fi auzit de el. În Avatar nu a reuşit să joace foarte bine, dar sa descurcat destul de okey. Să sperăm că în Dreptate la înalţime să joace ceva mai bine.
alex_il_fenomeno pe 4 februarie 2012 15:37
se vede ca actorul este in elementul sau !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells