Recomandări TV. Acţiunea defineşte săptămâna, în filmele micului ecran

de Gloria Sauciuc în 11 Sep 2017
Iată o serie de filme ce merită văzute pe micul ecran de luni, 11 septembrie, până duminică, 17 septembrie

Programul complet al posturilor TV poate fi consultat accesând rubrica TV de pe website-ul cinemagia.ro. Filmele şi serialele au fiecare secţiuni de sine stătătoare, pentru găsirea rapidă a producţiilor programate la fiecare oră, în fiecare zi, pe orice canal. Noi am selectat pentru fiecare zi a săptămânii câte o recomandare, însă oferta posturilor de la noi este pentru toate gusturile.

Serial. Fear the Walking Dead
Luni, 11 septembrie, 22:00, AMC

A doua jumătate a sezonului 3 din serialul american marca AMC „Fear the Walking Dead” are premiera pe 11 septembrie, de la ora 22:00. A doua jumătate a noii serii este compusă din 8 episoade. „Fear the Walking Dead” este al doilea cel mai urmărit serial dramatic de pe posturile de cablu din SUA. În acest sezon, familiile Clark și Otto reușesc să obțină o pace dificilă cu Națiunea. Foștii dușmani trebuie să găsească o modalitate de a supraviețui împreună. Tensiunea crește la Ferma Broke Jaw, unde miliția locală este decimată, resursele se împuținează, iar zombi strâng rândurile. La sud, Barajul Gonzalez este o sursă de viață neprețuită. Strand (Colman Domingo) este dărâmat și are nevoie de un partener pentru a folosi singura monedă de schimb care mai există în lumea post-apocaliptică. În paralel, Daniel (Rubén Blades) a devenit din nou el soldado și o slujește pe Lola (Lisandra Tena) și barajul, dar e încă cu gândul la fantoma Ofeliei (Mercedes Mason).

Thriller. Shifty
Marţi, 12 septembrie, ora 23:00, Sundance Channel

Thriller cu tot mai popularul Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story, serialul The Night Of) despre un bărbat respectabil revine în orașul său natal pentru a afla că cel mai bun prieten al său este dealer de cocaină, care duce un trai disperat.

Acţiune. Deepwater Horizon: Eroi în largul mării
Miercuri, 13 septembrie, 22:05, Digi Film

Deepwater Horizon: Eroi în largul mării este inspirat dintr-un caz real: catastrofa din 20 aprilie 2010 din Golful Mexic, soldată cu victime și urmată de o altă catastrofă, cea ecologică, atunci când - după stingerea incendiului - puțul de petrol nu a putut fi sigilat iar efectele asupra Golfului au fost devastatoare. Principalul vinovat, corporația British Petroleum, a fost pusă în situația să își asume vinovăția plătind daune într-un cuantum fără precedent (aproape 18 miliarde de dolari). Dincolo de subiectul non-fictiv, care face filmul emoționant, producția are prea puține noutăți față de rețeta genului, dar cazul în sine face Deepwater Horizon spectaculos: personaje care prefigurează viitoarea lor postură de eroi, un loc primejdios în care se conturează gradual premisele unei catastrofe (platforma de foraj), derularea incidentului care dă ocazia posibililor eroi să devină eroi, o reacție subțire din partea restului lumii (salvarea din exterior vine prea târziu) și finalul relativ „fericit” - 11 oameni și-au pierdut viața din cei peste 100 de pe platformă. Desigur că respectarea veridicității a jucat aici un rol important.

Doamne... ce măcel!/Carnage (2011)
Joi, 14 septembrie, 20:30, Paramount Channel

Carnage, în regia lui Roman Polanski, e o comedie despre aparenţele onorabile care ascund agresivitatea lipsită de scrupule a personajelor. După un incident la locul de joacă, părinţii unuia dintre copii vizitează cealaltă familie. Însă, de la politeţe la replici veninoase nu e decât un pas. Arătând de departe gestul lovirii copilului familiei Longstreet, de către Zachary, în vârstă de 11 ani, regizorul Roman Polanski aduce în prim plan agresivitatea părinţilor, într-un film-piesă de teatru, turnat în acelaşi decor, în care modul evoluării discuţiei, jocul puterii, pierderea măştilor, şi însăşi interpretarea te ţin în tensiune şi conectat 79 de minute. Întâlnire de curtoazie, incomodă cum este, va degenera; iar cele patru "fiare din cuşcă", animate de actori de primă mână - Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly, Christoph Waltz - se dezlănţuie într-un spectacol ridicol, care va smulge spectatorului explozii de râs, dar şi zâmbete amărui.

Crimă. Afaceri infernale III
Vineri, 15 septembrie, 20:50, AMC

Tony Leung conduce distribuţia în acest al treilea film din seria Infernal Affairs. Misiunea sa este aceea de a localiza spionii trimiși de Triadă în departamentul de poliție. Primul suspect este un nou venit pe nume Yeung. Investigațiile confirmă implicarea acestuia în afacerile ilegale ale Triadei și prezența iscoadelor în rândul polițiștilor. Astfel, o confruntare sângeroasă între poliția din Hong Kong și grupările mafiote care distrug orașul devine inevitabilă.

SF. Atlasul norilor/Cloud Atlas
Sâmbătă, 16 septembrie, 22:15, Pro Cinema

O poveste ambițioasă și uimitoare care se întinde pe parcursul a cinci secole, “Atlasul Norilor” explorează scopul vieții oamenilor pe Pământ, teme care au preocupat omenirea de la începutul vremurilor. Cu o serie caleidoscopică de acțiuni, emoții și conexiuni umane, filmul sugerează ideea că viețile individuale își continuă traiectoriile personale de-a lungul vremurilor. Sufletele renăscute își reiau legăturile unul cu celălalt, în epoci diferite. Greșelile pot fi reparate sau... repetate. Libertatea poate fi câștigată sau pierdută, fără ca oamenii să înceteze vreodată să o caute. Și, întotdeauna, dragostea supraviețuiește.

Acţiune. Salt
Duminică, 17 septembrie, 21:00, AXN

Scenaristul Kurt Wimmer concepuse rolul lui Salt ca pe un rol masculin. În film, Evelyn Salt este ofițer operativ al CIA ; ea este acuzată că ar fi un spion în conservare al Rusiei. Deși toată lumea se întoarce împotriva ei, Salt trebuie să își dovedească nevinovăția – dar faptul că ea fuge de urmăritori nu face decât să sporească îndoielile stârnite împotriva ei.

Exploreaza subiecte similare:

Shifty, Fear the Walking Dead, Lisandra Tena, Rubén Blades, Colman Domingo, Riz Ahmed, Deepwater Horizon, Carnage, Roman Polanski, Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly, Christoph Waltz, Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan, Cloud Atlas, Kurt Wimmer, Salt

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 13 septembrie 2017 17:06
Carnage e singuruk film bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells