„Nevastă la pachet”, din Rusia

11 Feb 2010
„Nevastă la pachet”, din Rusia

Din 15 februarie, Săptămâna Financiară vă oferă „Nevastă la pachet”, o comedie romantică cu accente de thriller, cu o distribuţie internaţională extraordinară: Nicole Kidman, Ben Chaplin, Matheiu Kassovitz şi Vincent Cassel.

„Nevastă la pachet” este povestea lui John Buckingham (Ben Chaplin), un timid funcţionar bancar şi a Nadiei, viitoarea sa soţie rusoaică, pe care o cumpără de pe Internet. Femeia care soseşte la John acasă nu vorbeşte deloc engleza şi fumează. Incapabil să o trimită pe Nadia acasă şi să îşi recupereze banii, John se lasă sedus de aceasta, cu atât mai mult cu cât Nadia este gata să îi îndeplinească orice dorinţă. "Ne-am dat seama că, de vreme ce doi oameni nu puteau comunica prin nici o cale tradiţională, îi puteam prezenta pe John si Nadia doar prin comportamentul lor (...) Ne-a plăcut ideea de a face o scenă de film mut în mijlocul unei situaţii contemporane", explică regizorul Jez Butterworth.  

Viaţa liniştită a celor doi este dată peste cap de sosirea neanunţată a celor doi „verişori” ai Nadiei, Yuri (Matheiu Kassovitz) si Alexei (Vincent Cassel), doi hoţi profesionişti care au o serie de planuri secrete pentru proaspătul soţ. Cei doi actori  francezi au luat lecţii de limba rusă înainte de filmări, iar faptul că mai lucraseră în trecut împreună a constituit un atu pentru personajelor lor. „|n mod normal ar fi fost dificil să creăm o relaţie veridică între Yuri şi Alexei într-un timp atât de scurt, dar am fost ajutaţi de faptul că ne cunoaşteam deja atât de bine”, a declarat Vincent Cassel.

Ben Chaplin, unul dintre actorii britanici care a avut succes la Hollywood, a avut prilejul să joace alături de unele dintre cele mai frumoase actriţe: Uma Thurman („Adevărul despre câini şi pisici”), Wynona Ryder (“Suflete pierdute”), Sandra Bullock (“Minţi periculoase”). Despre colaborarea sa cu Nicole Kidman, actorul spune că a fost minunată. “Este o profesionistă incredibilă, întotdeauna perfect pregătită. Accentul ei a fost perfect. Nu am simţit nici un moment că lucrez cu Nicole, ci direct cu Nadia”, a declarat actorul. Ben Chaplin a mărturisit însă că unele scene, cele în care trebuia să o lovească pe Nicole Kidman, au fost foarte dificile. La rândul ei, Kidman a apreciat colaborarea cu Chaplin. “Este un mare actor de comedie şi a fost o permanentă inspiraţie pentru mine. M-am simţit în siguranţă cu el, în special în ceea ce priveşte accentul rusesc, deoarece m-a convins că totul va fi ok”, a declarat actriţa.

Încasările totale ale filmului au depăşit 16 milioane dolari, bugetul peliculei fiind de 13 milioane.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
shogwon pe 3 septembrie 2010 14:40
super

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells