Frumoasa Gemma Arterton, pe... vaci mari

de Ştefan Dobroiu în 30 Mar 2009
Frumoasa Gemma Arterton, pe... vaci mari

Doar ce-am văzut-o în ultimul Bond şi iată ca Gemma Arterton ajunge în topul actorilor de la Hollywood: englezoaica tocmai a anunţat că va juca unul din rolurile principale din remake-ul la celebrul Clash of the Titans din 1981. De la prinţesa Tamina din Prinţul Persiei, unde-l va ajuta pe Jake Gyllenhaal să dea timpul înainte şi înapoi, Arterton va fi frumoasa Io în Ciocnirea titanilor. Dacă n-am uitat "Legendele Olimpului" a lui Alexandru Mitu, Io a avut o viaţă dintre cele mai aventuroase: preoteasă a Herei, superba creatură i-a atras atenţia pofticiosului Zeus, care a transformat-o într-o... junincă (o vacă, adică) pentru a nu fi prins de suspicioasa lui soţie. Numai că Hera, văzându-şi soţul alături de blajina rumegătoare, n-a avut deloc încredere în aceasta (şi cine ar fi avut, având în vedere antecedentele lui Zeus) şi a dat-o pe mâna monstruosului Argus, cel cu o mie de ochi, s-o chinuiască. Aici îşi bagă şi Hermes coada, dar şi o streche trimisă de Hera, drept pentru care sărmana Io aleargă şi aleargă şi aleargă până în Egipt. Ce mai, un destin de invidiat...

Unul din succesele de box-office ale anului 1981, Ciocnirea Titanilor se află de multă vreme pe lista remake-urilor de la Hollywood. Dacă în 1981 Perseu, protagonistul, era interpretat de Harry Hamlin, în remake-ul regizat de Louis Leterrier (The Incredible Hulk), el va fi interpretat de Sam Worthington, un actor tot mai în vogă. După ce-l vom vedea în ultimul Terminator, Worthington va veni pe ecranele din România în decembrie în probabil cel mai aşteptat film al anului: Avatar-ul lui James Cameron.

Dacă remake-ul la The Clash of the Titans va respecta originalul, povestea suna cam aşa: Pentru că, mândră de frumuseţea fiicei ei, Cassiopeea a îndrăznit să o compare pe Andromeda cu Hera, zeiţa şi-a atras mânia teribilei regine a Olimpului, care a hotărat pentru Andromeda un destin mai rău decât moartea: căsătoria cu monstruosul Calibos. Sedus de frumuseţea uluitoare a Andromedei, Perseus, fiul lui Zeus, se decide să înfrunte zeii şi să schimbe destinul frumoasei fiice a Casiopeei. Înarmat cu un scut magic şi călare pe un armăsar înaripat, eroul trebuie să înfrunte o mulţime de inamici, de la ucigătoarea Medusa până la monstrul cu o mie de tentacule Kraken.

În peregrinările lui, Perseu se va întâlni şi cu juninca Io, dacă ar fi să o credem pe Arterton, care a dezvăluit că rolul ei în noul blockbuster este foarte consistent.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ria pe 30 martie 2009 13:10
Interesant.............

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells