Editura Egmont va invita sa petreceti <i>Cinci saptamani in balon</i>

25 Mar 2005
Editura Egmont va invita sa petreceti <i>Cinci saptamani in balon</i>
La Editura Egmont Romania a aparut in premiera mondiala albumul de benzi desenate, bazat pe romanul lui Jules Verne Cinci saptamani in balon. Textul si banda desenata ii apartin renumitului caricaturist roman Vali Ivan.
Societatea Regala de Geografie din Londra intampina cu entuziasm propunerea Dr. Ferguson de a explora Africa cu balonul. Misterele ramase ascunse oamenilor de stiinta in ultimele sase milenii trebuiau dezvaluite!
Pornind din estul Africii, de pe insula Sansibar, Fergusson vrea sa profite de curentii de aer si sa strabata Continentul Negru de la est la vest. Il insotesc prietenul sau, scotianul Dick Kennedy, si slujitorul Joe.
Dar aceasta nu este o simpla traversare – aventurile se tin lant, iar cititorul afla cu aceasta ocazie o serie intreaga de lucruri despre flora, fauna si locuitorii Africii. Prin fata lui se perinda desertul Sahara, jungla, bastinasi, animale fioroase...
 
Iata cateva aprecieri la adresa excelentei realizari desenate a lui Vali Ivan:
 
Excelenta ideea lui Vali Ivan de a transpune prima „Calatorie extraordinara” in registrul artistic atat de popular astazi al benzii desenate! Si a facut-o nu numai cu har si indemanare, ci si cu un umor de buna calitate, intalnit de altfel, in multe din operele lui Jules Verne. Este si acesta un omagiu adus memoriei marelui scriitor care a trecut in lumea personajelor sale in urma cu un secol.
Ion Hobana
 
Cu ocazia centenarului lui Jules Verne, (...) Vali Ivan a realizat, in premiera nu doar romaneasca, ci chiar mondiala, adaptarea in benzi desenate a primului roman scris de Jules Verne, „Cinci saptamani in balon”.
Albumul pe care il tineti in mana este o fericita combinatie intre un desen amuzant, dar minutios si un scenariu riguros, respectand intocmai textul lui Jules Verne, el constituind o lectura captivanta o lectura captivanta pentru toti cititorii intre 8 si 88 de ani!
Dodo Nita
 
Despre Vali Ivan
Autorul albumului, renumitul caricaturist si editorialist Vali Ivan, lucreaza in presa cu statut de caricaturist profesionist din anul 1994.
Creatiile sale au fost publicate in cele mai  importante cotidiane din Romania - Evenimentul Zilei, Romania Libera, Adevarul –  cat si in diverse publicatii saptamanale - Expres Magazin, TVmania, Adevarul economic etc.
In prezent, Vali Ivan este caricaturist si editorialist la cotidianul Jurnalul National.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells