Articole You Don't Mess with the Zohan

(2008)

Nu te pune cu Zohan

Distributia

ADAM SANDLER (Zohan/scenariul/productia) se bucura de un imens succes în industria de entertainment, ca actor, scriitor, producator si muzician.
Printre ultimele sale roluri se numara cel din comedia de mare succes I Now Pronounce You Chuck & Larry, alaturi de Kevin James si Jessica Biel, comedie care este pe primul loc la încasari. Anterior, el a jucat în productia Columbia Pictures, Reign over Me, în regia lui Mike Binder, ca si în hiturile de box-office, Click si The Longest Yard. A mai detinut roluri principale în filmul lui James L. Brooks, Spanglish,; sau comediile romantice 50 First Dates, cu Drew Barrymore; Anger Management, cu Jack Nicholson; si filmul lui Paul Thomas Anderson, Punch-Drunk Love, pentru care a primit o nominalizare la Golden Globe. Sandler va aparea în viitor în productia Disney, Bedtime Stories.

Primul contact al lui Sandler cu comedia s-a petrecut la varsta de 17 ani, cand a jucat la unul dintre cluburile de comedie din Boston. De atunci s-a dedicat comediei, jucand în cluburile teatrale din tot statul, si desavarsindu-si studiile de arte frumoase la New York University.

Sandler si-a facut debutul în Coneheads, alaturi de Dan Aykroyd si Jane Curtin. El si-a creat un mini studio, care se ocupa de toate aspectele de productie. Happy Gilmore a fost unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 1996. Avand un buget de 12 milioane, el a avut încasari de 40 milioane la box office si 35 milioane pentru înregistrarea video. Filmele recente ale lui Sandler însumeaza peste 100 milioane dolari, iar printre ele se numara Big Daddy, Mr. Deeds, Anger Management si 50 First Dates.


Sandler a fost producator, alaturi de casa lui de productie Happy Madison Productions la filmele: Click, The Benchwarmers, Deuce Bigalow: European Gigolo si Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness si în cazul filmelor ce vor aparea în curand: The House Bunny si Paul Blart: Mall Cop.
În scurtele pauze pe care i le permite activitatea cinematografica intensa, Sandler îsi petrece timpul în studioul de înregistrari. Mai multe albume comice realizate de el la Warner Bros. Records au obtinut discul de platina. Pana acum multiplele sale înregistrari se ridica la peste sase milioane de exemplare. Cu mai multi ani în urma, Sandler si-a lansat site-ul propriu, AdamSandler.com. Site-ul este actualizat saptamanal cu filmulete care prezinta echipa de la Happy Madison în timpul activitatilor zilnice.

JOHN TURTURRO (Phantom) a studiat la Yale School of Drama.
Turturro a jucat în peste 60 de filme, inclusiv în filmul lui Martin Scorsese, The Color of Money, filmul lui Tony Bill, Five Corners, Do the Right Thing si Jungle Fever de Spike Lee, Quiz Show de Robert Redford, Fearless, de Peter Weir, Box of Moonlight, de Tom DiCillo, La Tregua de Francesco Rosi si în filmele lui Joel si Ethan Coen Miller’s Crossing, Barton Fink, The Big Lebowski si O Brother, Where Art Thou? Pentru rolul principal din Barton Fink, el a obtinut premiul pentru cel mai bun actor, la Festivalul de film de la Cannes si premiul David di Donatello.
În prezent el filmeaza la Columbia Pictures, The Taking of Pelham One Two Three, alaturi de Denzel Washington si John Travolta.

John Turturro a regizat trei filme. Debutul sau regizoral, Mac, a obtinut premiul Camera d’ Or la Festivalul de film de la Cannes. El a mai regizat Illuminata si filmul recent, Romance & Cigarettes .

Pana la varsta de sapte ani, EMMANUELLE CHRIQUI (Dalia) stia deja ca se va face actrita. Dupa ce a studiat arta teatrala la Unionville High School si si-a construit un portofoliu considerabil pe scena de teatru, si-a parasit tara natala pentru a-si continua cariera la Los Angeles.

Dupa ce a ajuns la LA, Chriqui si-a creat rapid un renume, jucand în productiile New Line Cinema, Detroit Rock City, Paramount/Nickelodeon, Snow Day si în filmul 100 Girls. Totusi, productia Miramax, On the Line, a fost prima în care Chriqui a interpretat un rol principal într-un film de Studio. A continuat cu cel de-al doilea rol principal, de data aceasta în thrillerul New Regency, Wrong Turn. Printre alte filme în care a jucat se pot numara: Rick, Waiting, The Crow: Wicked Prayer, filmul Lionsgate In The Mix, în care a jucat alaturi de Usher si Chazz Palminteri.

Actorul, scriitorul si comicul NICK SWARDSON (Michael) si-a lansat recent albumul de debut “Party” la Comedy Central. Albumul, produs de Adam Sandler, s-a vandut în 50.000 de exemplare numai în primele doua luni.

Swardson continua sa lucreze cu casa de productie Happy Madison. De curand a jucat si co-produs I Now Pronounce you Chuck & Larry. Printre alte realizari ale sale putem enumera:The Benchwarmers (actor/co-scenarist/co-producator), Grandma’s Boy (actor/scriitor/producator), Click, Blades of Glory, Malibu’s Most Wanted (actor/scenarist), si “Reno 911: Miami.”

ROB SCHNEIDER (Salem), a fost întai comic, apoi actor, iar în prezent este comic-actor-regizor-scenarist si producator.
Schneider si-a facut recent debutul în regie, odata cu comedia care se petrece în închisoare, Big Stan. Schneider a contribuit la scenariu si joaca în filmul The Chosen One, care va aparea în curand. El asigura si productia filmului, împreuna cu fratele sau, John Schneider.

Schneider l-a întalnit pe Sandler pe vremea cand încercau sa-si castige un nume prin cluburile teatrale sau cand au lucrat împreuna la “Saturday Night Live.” Schneider a colaborat la zece dintre productiile companiei, inclusiv la scenariu si chiar în distributia filmelor: Deuce Bigalow: European Gigolo, The Hot Chick, The Animal, si Deuce Bigalow: Male Gigolo, a fost povestitorul din comedia animata Eight Crazy Nights, a jucat alaturi de Sandler în The Waterboy, Big Daddy, Little Nicky, Mr. Deeds, si 50 First Dates, si a avut roluri episodice în multe altele.

Pe langa actorie, regie, scenaristica, Schneider a devenit foarte activ în sprijinirea tinerelor talente. El a fondat “The Rob Schneider Music Foundation,” pentru a-i încuraja si ajuta pe elevii de liceu sa dobandeasca cultura muzicala.

Principalii realizatori Productia
jinglebells