Articole You Don't Mess with the Zohan

(2008)

Nu te pune cu Zohan

Principalii realizatori

DENNIS DUGAN (regia) este un realizator talentat de film, a carui cariera în comedie dureaza de peste doua decenii. Dugan este considerat a fi unul dintre cei mai buni regizori de comedie, castigandu-si reputatia odata cu realizarea hiturilor Big Daddy si Happy Gilmore, în care a jucat Adam Sandler. Recent, el a regizat I Now Pronounce You Chuck & Larry, cu Adam Sandler, Kevin James si Jessica Biel. Printre alte filme regizate de el se numara The Benchwarmers, , si National Security.

Pentru micul ecran, Dugan a regizat zeci de proiecte de televiziune, cum ar fi: “NYPD Blue,” “Moonlighting,” si “Ally McBeal,” ca si filmele de televiziune “Columbo: Butterfly Shades of Gray” si “The Shaggy Dog.”

JUDD APATOW (Scenariul) si-a facut debutul în regie cu succesul de box-office din vara anului 2005, The 40-Year-Old Virgin, cu Steve Carell, urmat apoi de productia Universal, Knocked Up, în care au jucat Katherine Heigl, Seth Rogen, Leslie Mann, si Paul Rudd, fiind scrisa, regizata si produsa de Apatow.
El a colaborat si la scenariul pentru remake-ul Fun With Dick and Jane. Debutul în filmul artistic si l-a facut în calitate de co-scenarist si producator executiv al comediei Heavyweights. A fost producator si pentru comedia neagra The Cable Guy, rezizata de Ben Stiller, cu Jim Carrey si Matthew Broderick.

Printre productiile lui Apatow care vor aparea anul acesta se numara si Pineapple Express, cu Seth Rogen si James Franco în regia lui David Gordon Green; Step Brothers, cu Will Ferrell si John C. Reilly, în rezia lui Adam McKay; iar printre cele de anul viitor: Year One, cu Jack Black si Michael Cera, în regia lui Harold Ramis.

MICHAEL BARRETT (imaginea) a studiat pictura si arta tipografica la UCLA, iar cinematografia la Columbia University din New York. El a obtinut trei nominalizari la premiul ASC pentru primele patru serii ale serialului CBS, “CSI: Crime Scene Investigation” si a castigat un premiu ASC pentru episodul pilot al “CSI: Miami.” De curand a terminat filmarile la The Mysteries of Pittsburgh în regia lui Rawson Marshall Thurber. Printre ale filme realizate de el se numara Kiss Kiss, Bang Bang în regia lui Shane Black, si pelicula nominalizata la Golden Globe la categoria cel mai bun film, Bobby , în regia lui Emilio Estevez.

TOM COSTAIN (montajul) a realizat de curand imaginea pentru episodul pilot al filmului HBO, “EastBound & Down,” si pentru documentarul “The Last Saturday in May.” El a contribuit si la montajul filmului lui Steve Carell, Get Smart. Celelalte filme ale sale includ titluri cum ar fi: Strange Wilderness si Grandma’s Boy. Ca secund de montaj a lucrat si pentru filmele The Longest Yard, White Chicks, 50 First Dates, Anger Management, Mr. Deeds, si The Animal.

RUPERT GREGSON-WILLIAMS (Muzica) a compus muzica pentru multe filme sau spectacole de televiziune. Recent, el a compus muzica pentru comedia romantica, produsa de Columbia, Made of Honor. Printre alte filme la care a lucrat se numara Bee Movie, filmele lui Adam Sandler, I Now Pronounce You Chuck & Larry si Click ca si filmul animat Over the Hedge. În 2004, el a colaborat cu Andrea Guerra, împreuna cu care a compus muzica pentru drama realista de succes, Hotel Rwanda, pentru care cei doi compozitori au obtinut premiul European Film Award. Mai recent, el a contribuit si la muzica pentru filmul animat premiat cu Oscar, Wallace & Gromit in the Curse of the Were-Rabbit si pentru filmul epic al lui Antoine Fuqua, King Arthur.

Sinopsis Distributia
jinglebells