Articole You Don't Mess with the Zohan

(2008)

Nu te pune cu Zohan

Productia

Nu te pune cu Zohan a reunit pe platouri multi specialisti consacrati de productie. Filmul reprezinta cea de-a zecea cooperare a scenografului Perry Andelin Blake cu casa de film Happy Madison si cea de-a noua cooperare a creatoarei de costume Ellen Lutter cu aceeasi echipa de productie. Monteurul Tom Costain a fost secund de montaj pentru majoritatea productiilor lui Sandler. Directorul de imagine Michael Barrett lucreaza cu aceasta echipa pentru prima data.

Desi majoritatea scenelor filmului s-au filmat la New York si Los Angeles, Dugan impreuna cu o mica echipa s-au deplasat la Tel Aviv, unde au filmat cateva secvente pe plaja. "Inceputul filmului se petrece la Tel Aviv, vara, astfel ca m-am dus acolo si am filmat impreuna cu o echipa israeliana cateva secvente pe o plaja aglomerata din Tel Aviv. Pentru alte secvente de plaja am filmat pe o plaja din Mexic. in Israel, au niste umbrelute portocalii pe toate plajele, umbrele ale unei companii de inghetata - umbrelele astea sunt elementul distinctiv al plajelor israeliene. De aceea am comandat vreo suta de astfel de umbrele si le-am trimis in Mexic."

Una dintre partile neobisnuite pentru o productie Happy Madison a fost partea de cascadorie, pe care a trebuit sa o facem pentru a da viata celebrului luptator anti-terorist israelian. "Exact ca si in Bourne sau Spider-Man, trebuia sa executam cascadoriile pe viu, in Zohan," spune Rogers. "Am incercat sa-i dam lui Sandler o trambulina care sa-l propulseze: Zohan este mai puternic, mai rapid si mai apt fizic decat orice alt om, dar nu e chiar un super-erou."

"Zohan poate face orice - el nu se limiteaza la alergari, arte martiale sau inot, el face, practic, orice," exclama Rogers.
E foarte important ca spectatorii sa-l vada pe Sandler, care in rolul lui Zohan executa toate cascadoriile de care e in stare. De exemplu, New York-ezii l-au vazut pe Adam Sandler pe capota unui taxi, gonind in jos, pe Park Avenue. "Noi l-am dus prin New York City, cu 20-25 mile pe ora, intr-o secventa in care zboara peste o masina cu placa de surf. Era important sa aratam publicului ca Adam poate face toate aceste cascadorii singur - spectatorii de azi sunt foarte sofisticati si faptul ca vad cu proprii lor ochi actorul si cascadoria, le spulbera neincrederea; daca insa le dai prea multe motive sa se indoiasca, atunci nu faci decat sa-i scoti din starea si lumea senzationala pe care ai creat-o. Adam s-a priceput foarte bine sa le dea spectatorilor senzatia ca lumea ciudata in care traieste Zohan este reala."

Distributia Israelienii alaturi de arabi, asta da gluma
jinglebells