Phantom Thread

(2018)

Firul fantomă

Poster Phantom Thread Postere Phantom Thread

Sinopsis Phantom Thread

Mai mult
Phantom Thread

Amplasat în Londra elegantă a anilor '50, Firul fantomă este povestea celebrului designer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), și a surorii sale, Cyril (Lesley Manville), care domină lumea modei britanice, îmbrăcând familia regală, staruri de cinema, moștenitoare bogate, aristocrate, debutante și doamne din lumea bună în stilul distinct al casei de modă Woodcock. Prin viața lui Reynolds Woodcock, burlac convins, se perindă femei care îi aduc inspirație și îi oferă companie, asta, până în ziua când acesta o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Vezi pe Sky ShowtimeVezi pe Hbo Max
Un premiu şi 5 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 3 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
HBO
Vineri, 22 Mar 03:50
HBO HD
Vineri, 22 Mar 03:50

Caseta tehnică

AKA

  • Der seidene Faden

Produs de

Focus Features

Distribuitorul international

Focus Features

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA

Box office Phantom Thread

Weekend premieră (12.02.2018)
  • Loc 4
  • Spectatori 7.644
  • Încasări (RON) 159.823,14
Total
  • Spectatori 17.539
  • Încasări (RON) 352.493,64
  • Încasări (USD) 93.748,52

Părerea criticului

StefanDo pe 15 Februarie 2018 13:44
Cu şase nominalizări la Oscar şi o bizară poveste de dragoste în centrul atenţiei, Firul fantomă/Phantom Thread are toate şansele să ajungă pe radarul cinematografic al iubitorilor de film din România, recomandat şi de regia unuia dintre cei mai constanţi regizori remarcabili ai Hollywood-ului, Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, The Master, Boogie Nights). Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la această dramă din lumea modei londoneze a anilor '50.

Daniel Day-Lewis (în ultimul rol din carieră, zice-se) este Reynolds Woodstock, creator al casei Woodstock, nume de prim rang în moda londoneză. Tipicar şi egoist, irascibil şi nevrotic, Woodstock creează, înconjurat de o armată de croitorese şi cusătorese, rochii pentru celebrităţile şi aristocraţia Angliei. În reşedinţa somptuoasă se poartă ca un rege şi, celibatar convins, acceptă… citeşte

6 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 18 Februarie 2018 13:23
Geniul și masochista
Un film care curge cu o aură de mister, poate și grație muzicii nelipsite, deloc pleonastice, ci cu o contapondere premeditată. Esența suspansului rezidă în încordarea spectatorului : cât de egoist și inegal poate fi un geniu și cât de răbdătoare și masochistă poate fi o soție. Două portrete impecabile, jucate fără cusur.
6 5
Haures pe 8 martie 2019 08:16
Confuzi definitia cuvantului masochist.
borisvultur pe 8 martie 2019 10:47
Eu cred că ea găsește o anumită plăcere în propria suferință (masochistă).
sabinalin pe 28 Februarie 2018 11:26
O poveste de dragoste cu nabadai intre doua suflete tari in Londra anilor 1950, intr-o lume mult mai putin smucita decat aceea in care ne ducem existenta, o lume in care oamenii inca aveau timp pentru sentimente adanci. Pana unde poti merge atunci cand iubesti pe cineva, pana unde poti ierta? Filmul il lasa pe privitor sa raspunda unor intrebari complicate, nu e didactic, finalul e deschis, " si au trait fericiti pana la adanci batraneti" nu exista decat in povesti... Execelenta reconstituirea british propusa de americanul Paul Thomas Anderson, oricum mult mai apropiat de englezi decat Ang Lee, asiaticul autor al lui "Sense and sensibility", un alt remarcabil film british pana in maduva oaselor. Daniel Day Lewis e remarcabil ca de obicei, nici de asta data nu da gres, si acum a stiut sa aleaga un rol care il pune in valoare. Revelatia e insa Vicky Kreaps, "Phantom thread" e pentru...… citeşte
5 3
woodstar pe 19 Februarie 2018 20:06
O capodopera construita elegant
Phantom Thread, in regia lui Paul Thomas Anderson, este o poveste inselatoare despre putere, obsesie si iubire. Este cu siguranta printre cele mai bune filme ale anului trecut, dar totusi este usor de inteles de ce unele persoane s-ar putea sa-l gaseasca pretentios, plictisitor sau chiar prost. Nu este un film tipic de moda, chiar daca rochiile sunt un festin pentru ochi, si nu este nici o poveste de dragoste obisnuita. Multi o sa-l gaseasca ca fiind doar o poveste despre un geniu, dar este cu siguranta mai mult de atat.

Filmul spune povestea lui Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis cu o performanta subtila perfecta pentru a-si incheia cariera), un celebru designer al lumii aristocrate londoneze, ce se indragosteste de timida, dar frumoasa Alma (Vicki Krieps ce se mentine sus alaturi de Lewis, surprinzator), o ospatarita de origine germana ce lucreaza la un hotel din zona… citeşte

5 8
ancota pe 14 Februarie 2018 19:47
Un film apăsător
Nu pot sa spun ca mi-a placut in mod deosebit. Mi s-a parut plictisitor. Personajul principal, desi bine interpretat de catre Daniel Day Lewis, nu mi se pare sa fi avut anvergura si influenta necesara unui personaj de film, asa cum se incerca sa se sugereze. Da, putem spune ca e un artist, dar nu cred ca viata si opera sa pot constitui un subiect de film. De aici si aceasta cazneala a autorului de a scoate ceva din... , practic, nimic. Astfel se insista mult pe personalitatea dificila a acestuia in detrimentul unei actiuni propriu zise. In concluzie... actiunea treneaza, nu se intampla mare lucru, iar atunci cand se intampla pare cumva... neveridic, artificial, nemotivat.
5 10
mdmmcj pe 17 Februarie 2018 16:09
Am crezut că nu se mai termina. Joc actoricesc 10, poveste 0. Nu m-a prins deloc.
4 9
Haures pe 08 Martie 2019 08:44
Nu stiu care era mai nebun dintre cele doua personaje principale.
Daca vrei sa vezi un film despre industria modei nu cred ca asta e filmul potrivit desi rochile sunt superbe. E despre o poveste de iubire dintre un mos bogat workaholic narcisist si o nebuna care ii poate fi fata la diferenta de varsta. Iubirea ei pt el o impinge sa faca gesturi disperate si moral gresite doar sa-i mai atraga oleaca de atentie si timp.
3 1
Constantin_Grozavu pe 31 Mai 2018 19:10
Aer boem... si cam atat.
O "cenusareasa" a anilor 50... Nu am avut cine stie ce asteptari, si am avut dreptate, din pacate.
3 2
Ghemot pe 10 Mai 2018 23:24
Un film cu caracteristici de oscar, dar care nu iese în evidență cu ceva anume.
3 2
boghiu_andrei pe 16 Februarie 2018 14:45
Tensiune si exigență.
◼Phantom Thread poate parea un film lung si plictisitor daca il urmaresti fara sa fii aruncat in poveste si in tot ce reprezinta. Phantom Thread este o creatie despre un creator si despre relatia complicata pe care o are cu Alma, sotia lui.

◼Imaginea e reprezentativa anilor 50, este filmat la fel ca Darkest Hour si alte filme aparute anul trecut. Cu o imagine mai intunecata doar pentru a reda realitatea timpurilor trecute.

◼Avem parte de momente de nebunie, in dorinta de atrage atentia si de a prelua controlul in relatie de a fi important si auzit.
Personajul lui Day Lewis are o relatie stransa cu sora lui, Cyril.
Gelozia, tensiunea, sunt ca in orice relatie prezente si aici.
Phantom Thread este despre o iubire ciudata si dorinta de a fi un intreg .

◼Daniel Day-Lewis e un artist. Un actor adevarat. Nu mai are rost sa il… citeşte

3 5
Mishu25 pe 17 Februarie 2018 18:49
Un film de epoca cu o atentie uimitoare asupra detaliilor si personaje conturate cu mare grija, fiecare gest, fiecare privire dezvaluie fin starea sufleteasca. Excelent, ca intotdeauna, Daniel Day-Lewis, dar cu nimic mai prejos partenerele Lesley Manville si Vicky Krieps. Un film rafinat care isi merita nominalizarile la Oscar.
3 6
andystarx pe 22 August 2018 15:22
Nota 5/10
Un film de la care nu aveam mari asteptari,tinand cont si de subiect ! Pacat ca ultimul film al lui Daniel,a fost unul asa de slab,chiar si nominalizat la oscar ! Un film sters ,doar pentru unele gusturi..
2 2
xerses pe 18 Februarie 2018 14:54
Bizara dragoste pe care o poarta Alma sotului sau, socheaza si incita in acelasi timp mintea privitorului....
2 4
Andreea7 pe 23 Februarie 2018 20:21
E ok filmul, mie mi-a placut. Nu are actiune, e pur si simplu o poveste ce urmeaza un curs normal, fara intrigi sau puncte culminante.
2 5
serban_ionescu pe 17 Februarie 2018 12:28
Un film bun in ansamblul sau, presarat "CU STIL SI STAIF" al lumii bune, aristocratice !
O atractie sentimental-erotica fulgerator instalata, care este in mod ciudat reciproca tinand cont de foarte marea diferenta de varsta intre cele doua personaje (Reynolds Woodcock parand sa fie nu numai ca varsta cronologica dar mai ales fizic aproape de pragul senectutii), este in mod firesc departe de a aduce o veritabila fericire de cuplu pe o peioada de timp destul de indelungata, atat datorita aspectului fulgerator al instalarii acestei relatii, dar si al varstei mult prea avansate a croitorului de lux, element care genereaza mari nepotriviri intre pasiunile si dorintele firesc tineresti ale Almei in contradictie evidenta cu cele ale lui Reynolds, carora li se adauga pasiunea sa profesionala extrem de profunda fata de profesia sa de croitor de lux, care-i ocupa aproape tot timpul, cat si tabieturile si "hachitele" sale de om varstnic, toate acestea fiind elemente care CU… citeşte
2 5
someone_who_dares pe 03 Martie 2018 16:14
A fost un film interesant, dar nu ceva extraordinar. In schimb ce s-a detasat la el a fost Daniel Day Lewis, care a fost absolut genial in rolul sau si mi se pare ca a facut tot filmul.
1 4

Spune-ţi părerea despre Phantom Thread

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Phantom Thread
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells