The Fountain

(2006)

Fântâna

Poster The Fountain Postere The Fountain

Sinopsis The Fountain

Mai mult
The Fountain

O poveste despre dragoste, moarte, suflet si fragilitatea existentei umane. Odiseea unui barbat care se lupta din rasputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeste. In Spania secolului al XVI-lea, conchistadorul Tomas (interpretat de Hugh Jackman) porneste in cautarea Fantanii Tineretii, careia legenda ii atribuie puterea de a-i face pe oameni nemuritori. In zilele noastre, omul de stiinta Tommy Creo cauta cu disperare o cura pentru cancerul care o macina pe iubita sa sotie, Isabel (interpretata de Rachel Weisz). Calatorind…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
O nominalizare Globul de Aur, o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile
Hugh Jackman Hugh Jackman Tomas / Tommy / Tom Creo Rachel Weisz Rachel Weisz Isabel / Izzi Creo Ellen Burstyn Ellen Burstyn dr. Lillian Guzetti
Cliff Curtis Cliff Curtis căpitanul Ariel Sean Patrick Thomas Sean Patrick Thomas Antonio Donna Murphy Donna Murphy Betty
Stephen McHattie Stephen McHattie Silecio Ethan Suplee Ethan Suplee Manny Mark Margolis Mark Margolis părintele Avila
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Regency Enterprises

Distribuitorul international

Warner Bros., 20th Century Fox

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office The Fountain

Weekend premieră (26.02.2007)
  • Loc 3
  • Spectatori 1.941
  • Încasări (RON) 34.436,00
Total
  • Spectatori 7.564
  • Încasări (RON) 120.067,00
  • Încasări (USD) 47.062,96

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Vanessa pe 31 Mai 2007 10:17
Filmul este o capodopera!
Imi pare rau ca nu ati inteles mai nimic ... si sfarsitul este minunat! Nu exista un sfarsit mai potrivit pentru toata atmosfera filmului ...
L-am vazut de 3 ori si de fiecare data cand am iesit din cand cinema am ramas intr-o atmosfera anume ... de gandire la ... tot!
Filmul are efectul asta asupra ta! Mi-am trimis toti prietenii sa-l vada si toti au simtit acelasi lucru ... Poate prima oara cand il vezi nu intelegi chiar totul ... dar nu ai ce "tot" sa intelegi ... asta e si ideea! Fiecare are propria versiune!
Oricum, il recomand tuturor care au timp sa se gandeasa si la "altceva" ...

40 16
FamilyGuyFan pe 15 iulie 2010 01:07
Am plans la sfarsit...de 4 ori cat l-am vazut...si tot imi da aceasi stare..minunat film ,merita un 9!
monallyssia pe 6 ianuarie 2020 08:45
Acum, în 2020, sunt curioasă să văd acest film pe care nu am avut ocazia să-l văd la momentul respectiv, abia acum l-am descoperit. Vanessa, nu știu dacă mai ești pe recepție după 13 ani :) ....dar țin să-ți spun că: mă bucur că ți-a plăcut filmul și că ți-ai exprimat opinia aici, se vede clar că te-a impresionat și asta este în definitiv menirea unui film: de a atinge coarda sensibilă a sufletului, de a te face să vibrezi, să dezbați, să înțelegi și mai ales să SIMȚI. De aceea, zic eu că fiecare film are pentru noi un impact diferit, fiindcă noi înșine suntem diferiți ca structură. Pentru acest aspect, nu am cum să fiu de acord cu aprecierile la adresa altor persoane, în cazul de față, cu referirea ta: „...nu ați înțeles nimic”. Am constatat la foarte mulți oameni genul ăsta de remarci contra replică, chiar jigniri la persoană, de parcă cineva ar trebui etichetat negativ pentru că are alte gusturi decât tine. Eu cred că nu există un etalon în aprecierea unui film, etalonul este de fapt fiecare din noi, indiferent dacă ne place un film de aventuri, cu bătăi, un thriller, un horror, un film psihologic, de ficțiune, comedie (neagră), cu case bântuite, o dramă, un film de dragoste, cu câini, fantastic, istoric, biografic, de Crăciun, cu temă sportivă, ascensiuni montane, navigare pe mări și oceane, paranormal, de război, galactic, desene animate sau filme cu efecte pe calculator, etc, etc...Aș prefera ca fiecare să-și spună părerea fără să facă referiri personale defăimătoare sau aluzii la alții. În rest, numai de bine.
aayana pe 23 Martie 2010 14:05
Filmul lui Darren Aronofsky, asociază în mod fericit metafora vieţii de cea a copacului ca punte dintre existenţe, dintre sentimente, dar şi legătură între viaţă şi moarte.

Cele trei poveşti creionate în cadre diferite se intersectează acut pe traiectoria unei idei evidente de la sine: viaţa nu se materializează cel mai bine în ceva, ci în cineva.

Povestea doctorului, a conchistadorului, dar şi a celui care va deveni mai târziu Primul Tată este de fapt aceeaşi: oricine va căuta sursa vieţii într-un obiect, fie el şi unul extraordinar, va eşua într-un final.

Fântâna vieţii este prezenţa umană din apropiere care conferă consistenţă şi alimentează cu vitalitate existenţa celor trei mai sus amintiţi.

Din punct de vedere artistic, filmul este o combinaţie reuşită de contraste: cadrele sumbre de la… citeşte

31 6
OanaAlexia pe 19 ianuarie 2011 06:30
Multumesc. Doar atat pot sa spun.
_xXx_ pe 25 martie 2013 10:05
Da...perfect spus! Orice alte pareri ...pe marginea filmului...sunt de prisos! :)
deea pe 23 Februarie 2008 19:50
Fimul este mai mult decat genial.
Psihedelic, cosmic, romantic pana la Dumnezeu.
Pe mine m-a lasat fara cuvinte.L-am vazut de doua ori si cred ca l-as mai vedea.
Numai un om fara simtul subtilitatii si sensbilitatii nu intelege o asemenea arta cinematografica.

26 11
Ateist pe 20 aprilie 2009 22:07
deea...pentru mine comentul tau scurt...si neclar pt unii...inseamna pentru mine propriu meu produs rational...mai precis asta am afirmat si eu...pe un alt site (cel mai mare de clipuri video)..ultima fraza ...este esentiala....si cat as fii vrut sa cunosc un exemplar uman de tipul tau...sunt cert convins..ca esti un om "frumos" spiritual
Morphy pe 19 Mai 2009 00:35
Filmul chiar daca este greu de "digerat" la prima vedere are multe de oferit. Mi-a placut asa ca nota maxima pentru The Fountain.
18 4
Muaddib pe 04 Octombrie 2009 23:59
Este genialitate pura! Am vazut sute de filme pana acum de toate tipurile si genurile, dar asta m-a lasat cu gura cascata. Tocmai pentru ca e asa de diferit si de greu de inteles, iar coloana sonora e si mai geniala. Nota 50 pentru The Fountain!
17 3
cosmin_kedii pe 16 Martie 2012 08:50
Filmul a fost o metafora pe mai multe straturi de o poveste de dragoste despre speranta, teama, pierdere si moarte
16 6
Krakatau pe 07 Mai 2010 19:54
O, daaaa
L-am vazut aseara si am ramas fara cuvinte. Defapt nici acum nu le am la mine. Nu ma apuc de laude, ajunge sa spun ca e unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata (daca nu cel mai).
16 6
Tertulian pe 17 Aprilie 2011 21:55
Pentru ca sunt total impotrvia comentariilor de genul "nu trebuie sa intelegi nimic din el , tocmai asta e farmecul lui, ca fiecare opinie e adevarata" dar mai ales pentru ca am simtit filmul un pic diferit cred, fata de ce citesc prin commenturile de mai sus, o sa imi expun si eu parerea despre mesajul filmului mai ales pentru ca vreau sa vad unde gresesc (daca!).
In primul rand actiunea se desfoasara pe 2 planuri :
1. Planul real (2000/prezent) in care ne este prezentata povestea unui medic neputincios care traieste drama de a-si vedea sotia murind de o boala pe care el nu o poate vindeca (ca e vba de tumoare sau era sida tot aia).
2. Planul fantastic (1500 si 2500/ trecut si viitor) in care ne sunt prezentat alegoric trairile lui, calatoria spirituala pe care o face in fata dificultatilor/intrebarilor care apar.
Filmul nu incepe totusi cu boala lui Izzy el in… citeşte

12 1
karenin08 pe 19 iunie 2012 00:00
Daca nu te-ai inspirat de undeva cand ai scris comentariul inseamna ca esti ori un tip foarte inteligent ori cu o cultura si experienta vasta in domeniul filmului...dar inclin sa cred ca "toate 3"
White.Lily pe 10 Noiembrie 2010 10:07
Acest film este o dovada incontestabila ca cinematogria este a 7-a arta sau altfel spus, ca cinematografia merita sa fie arta!
12 2
ALIN_CODRUT pe 21 Martie 2012 15:41
Desi eu posed acest film pe dvd, subtitrat si in romana si in alte limbi, la fel si "pista audio" , iar claritatea imaginii este ireprosabila, l-am vizionat o singura data, in 2008. Are o tema care mi-a captat intraga atentie, si sunt total de acord cu acei oameni., care au afirmat despre acest film, ca ar fi " foarte greu de inteles". Ar fi...si nu prea. Daca urmariti atent filmul chiar de la bun inceput, va fi mult mai usor pe parcurs, ( vizionand secventele si facand o anumita "legatura" intre ele ) sa va faceti o idee si sa intelegeti ce anume "mesaj" ( hai sa-i spunem asa), transmite filmul. In alta ordine de idei, sunt total de acord ca filmul este emotionant, dar mai potrivit ar fi daca i-am spune "tulburator", sau " dramatic ".
12 6
mirona4288 pe 11 Mai 2010 23:49
capodopera
este impresionant ! fascinant ! este genial !
iar muzica ... parca iti "strange" cumva inima si opreste totul in loc...
sublim !

10 2
Antimatt3r pe 26 Mai 2010 12:12
Magnific
Cel mai emotionant si profund film pe care l-am vazut,de o finete si subtilitate iesita din comun.
Este intradevar un film complex si in nici un caz nu este comercial,dar nu vad de ce asta e un lucru rau,din contra e un lucru foarte bun ca in sfarsit mai sunt realizate si astfel de filme in aceasta perioada dominata de blockbustere in care se pune accentul numai pe efecte speciale sau pe asa zisa comedie de prost gust.
Nu mi se pare deloc un film greoi pentru cine are mintea deschisa pentru astfel de subiecte filozofice si profunde;bineinteles ca o persoana care doreste actiune sau comedie nu are ce intelege dintr-un astfel de film,dar eu nu inteleg daca cineva doreste actiune de ce se mai uita in primul rand la acest film si de ce mai si comenteaza despre el?....nu vreau sa par dur sau mai stiu eu cum pentru ca evident nu are cum sa fie pe gustul tuturor acest film,dar daca… citeşte

10 3
cezarika21 pe 10 Decembrie 2014 20:17
O meditaţie metafizică pe tema morţii şi a dragostei
Greu de înţeles, pe alocuri incoerent şi confuz, "The Fountain" al lui Darren Aronofsky perorează pe tema efemerităţii vieţii, a dragostei ce transcende timpul şi a continuării existenţei dincolo de moarte. Afectat de îmbolnăvirea ambilor săi părinţi de cancer, Aronofsky a căutat spiritualitatea, încercând să găsească răspunsuri la problema morţii în diferite religii. "The Fountain" este o sinteză a tuturor răspunsurilor găsite de el, fiind amestecate într-un creuzet convingeri mayaşe, budiste şi creştine despre viaţa eternă şi despre supravieţuirea sufletului omenesc sub diferite forme.

Filmul relatează concomitent trei poveşti de dragoste care au loc în epoci diferite: căutarea Pomului biblic al vieții de către un conchistador spaniol pentru a trăi împreună cu regina Spaniei, ucisă de Inchiziţie; încercarea disperată a unui… citeşte

9 2
taur_mlenyx pe 7 septembrie 2019 03:34
am vizionat filmul si nu puteam sa intaleg dar tu mai luminat
Pitbull pe 01 Ianuarie 2011 17:26
Cred că-n filmul ăsta era vorba despre ceva...
The Fountain - Cred că-n filmul ăsta era vorba despre ceva...

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
februarie 2007

Dacă George Călinescu n-ar fi fost un mare filolog, ci doar un scriitor bun, tot ar fi avut o contribuţie seminală pentru istoria şi teoria artei, măcar prin antologica scenă în care Titi, adolescentul retardat din Enigma Otiliei, povesteşte cum e la cinematograf. Concluzia e că nu te poţi simţi deloc bine când ai senzaţia coborârii la acelaşi nivel intelectual, în faţa unui film care se vede cam aşa:
* Mai întâi arată nişte luptători de pe vremuri cum se bat în săbii şi suliţe c-un trib, până când numai unul scapă şi ajunge în faţa unui preot care vrea să dea-n el cu ceva care arde.
* Pe urmă arată un om tuns zero care şade turceşte-n aer plutind printre stele până ajunge la un balon de sticlă… citeşte

9 14
nyuszi pe 11 aprilie 2011 23:37
Respectele mele, esti un tip inteligent, dar cand vine vorba de filmul asta nu cred ca pot sa fiu de acord cu tine. :) Nu vreau evident sa jignesc pe nimeni, fiecare are dreptul la parerile lui/ei, dar mi se pare ca nu ai inteles filmul in totalitate. Nu stiu cat esti de familiar cu mitologia Maya sau cu ideea de ciclicitate din mitologia Indiana, si nici cu mitul Pomului Cunoasterii (in unele mitologii nu e pom defel, si nici fruct, si ideea asta apare in film), dar daca esti mai familiar decat cere cultura generala, aceasta familiaritate nu se reflecta in analiza ta. Filmul, in primul rand, nu e invalmaseala haotica pe care ai descris-o. E complet logic si linear, atat pe plan metaforic cat si intr-un mod concret. Cinematografia urmareste si se imbina cu firul narativ. De exemplu, coridorul pe care-l parcurge Tomas pana la treptele templului unde este atacat si apoi purtat de razboinici reflecta coridorul pe care alearga Tommy spre rezeva lui Izzy si doctorii care il trag de la patul ei, si de asemenea si coridorul pe care il pargurge Tom spre centrul nebuloasei/Xibalba. Ideea de "tunel/coridor" apare peste tot in film, de regula asociata cu personajul lui Jackman (coridoarele din laboratorul sau, tunelul din templu care duce la Copac, drumul pe care-l parcurge calare, coridorul - de data asta creat de arcade - care il duce la regina Isabel). "Tunelul" simbolizeaza viata, dar duce spre moarte, prin care se creaza viata din nou, in alt mod, si asa mai departe. Ciclicitatea de care vorbeam. Aceasta se regaseste si in concordanta vizuala dintre nebuluasa, si celulele vii (efectele speciale au folosit imagini ale celulelor pentru a creea efectul nebuloasei), adica infinitul se reflecta in cele mai mici elemente ale materiei, si invers. Apoi, idee de intuneric/umbra care este asociata cu Tomas/Tommy/Tom si cea de lumina care este asociata cu Isabel/Izzy. As putea sa continui cu parelele (cinematografice si narative) dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni. :) Sincer, repet, nu vreau sa par nesimtita, dar mi-a fost de sute de ori mai usor sa urmaresc filmul (si l-am vazut de vreo 8 ori deja) decat sa citesc analiza de mai sus. E perfect coerent ce se intampla in el, cu toate ca "aparent" are loc in trei locatii (atat fizice cat si temporale) diferite. In al doilea rand, doar presa a huiduit filmul, si doar in prima seara. Publicul l-a aplaudat/ovationat in serile urmatoare (http://www.guardian.co.uk/film/2006/sep/07/festivals1), iar criticile sunt impartite (cam 50-50, conform Rotten Tomatoes). Ma rog, evident s-ar putea sa fii inteles la modul cel mai real filmul, si tot sa nu-ti fi placut. Dar din ceea ce scrii reiese ca nu e chiar asa. Ceea ce e okay, la urma urmei, nu la toti ne plac toate, iar eu in mod sigur nu l-am inteles niciodata pe Tarkovskiy, pe care il pomenesti mai sus, ca termen comparativ. "Solaris", de exemplu, m-a plictisit de moarte, iar la "Ubiytsy", care e dureros de scurt, nici n-am avut rabdare sa ma uit. :D
carmenas pe 6 septembrie 2012 21:08
Draga Pitbull, probabil ca de la nume ti se trage, vad ca i-ai luat la rand pe regizorii care fac filme de arta, filme spirituale, deosebite total necomerciale si ai inceput sa-i comentezi. E treaba ta pentru ca filmul este deosebit prin tot ceea ce emana la nivel spiritual, artistic si emotional. Povestile sunt diferite dar de fapt sunt aceleasi...de acest lucru nu-ti dai seama de la inceput dar tocmai asta e farmecul filmului, pare incalcit dar itele celor trei povesti tes in final aceeasi poveste. Povestea omului care se naste, devine pe parcursul existentei constient de efemeritatea vietii, se coace si se implineste prin iubire si cauta viata vesnica din frica de moarte... Spre final realizeaza ca moartea este doar o trecere spre ceea ce cautam cu totii in adancul sufletului nostru (suflet care este reprezentat prin acea "samanta") viata vesnica, eliberarea spirituala, iluminarea, unirea noastra cu Universul, cu Creatorul.
Alex pe 04 Martie 2007 23:27
Foarte bun filmul, mai ales postproductia. Planul real se amesteca cu cel fantastic intr-un mod senzational, cele 3 povesti par sa se contopeasca, dar in acelasi timp sa se indeparteze...merita vazut neaparat !
7 1

Spune-ţi părerea despre The Fountain

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Fountain
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells