Articole The Departed

(2006)

Cârtița

Despre subiect

Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson și Mark Wahlberg joacă în noua dramă polițistă a lui Martin Scorsese, ”Cârtița”.

”Cârtița” este plasat în sudul Bostonului, acolo unde Departamentul de Poliție al statului Massachusetts a declarat un război total, menit să distrugă vârfurile crimei organizate. Ideea este să se pună capăt domniei puternicului cap al mafiei, Frank Costello (Jack Nicholson), acționându-se din interiorul structurii mafiote. Un tânăr novice, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), care a crescut în sudul Bostonului, este cel desemnat să se infiltreze în cercurile mafiei conduse de Costello.

În timp ce Billy își dă silința să câștige încrederea lui Costello, un alt tânăr polițist venit de pe străzile din „sud”, Colin Sullivan (Matt Damon), se afirmă cu repeziciune în departamentul de poliție al statului. Fiind promovat în Secția de Investigații Speciale, Colin face parte dintr-o mână de polițiști de elită a căror misiune este să-l distrugă pe Costello. Însă ceea ce nu știu superiorii săi este că Sullivan lucrează de fapt pentru Costello, informându-l pe șeful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmează să-l facă poliția.

Fiecare dintre cei doi bărbati are probleme din cauza vieții duble pe care o duce, strângând informații despre planurile și contra-planurile adverse ale operațiunii în care s-a implicat. Însă atunci când atât gangsterii cât și poliția realizează că o “cârtiță” s-a infiltrat printre ei, Billy și Colin se află într-un continuu pericol de a fi prinși și dați pe mâna dușmanului – și fiecare trebuie să se grăbească să descopere identitatea celuilalt pentru a se salva la timp.

Warner Bros. Pictures prezintă o producție Plan B/Initial Entertainment Group/Vertigo Entertainment Production, in asociere cu Media Asia Films, un film de Martin Scorsese, “Cârtița”, cu actorii: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga și Alec Baldwin.

Filmul este regizat de Martin Scorsese, după un scenariu de William Monahan. Brad Pitt, Brad Grey și Graham King sunt producătorii filmului “Cârtița”, iar producători executivi sunt Roy Lee, Doug Davison, G. Mac Brown, Kristin Hahn și Gianni Nunnari, iar co-producător este Joseph Reidy. Coloana sonoră este asigurată de Howard Shore.

“Cârtița” este distribuit de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros. Entertainment.

Despre producție
jinglebells