Articole The Darkest Hour

(2011)

Vremuri întunecate

Despre film

VREMURI ÎNTUNECATE e povestea a cinci tineri rămași blocați în Moscova, luptând să supraviețuiască în pragul unui atac devastator al unor extratereștri. Thrillerul 3D scoate în evidență frumusețea Moscovei pe lângă efectele speciale uluitoare născute din mintea realizatorului vizionar Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) și regizorul Chris Gorak (Right At Your Door).

Sosind în mijlocul unei furtuni electrice misterioase, tinerii antreprenori de Internet, Sean (Emile Hirsch) și Ben (Max Minghella) aterizează în vibranta capitală rusească ca să-și urmeze visele de afaceri în centrul economic internațional, plin de bani noi, dar practici de afaceri lipsite de scrupule. Turistele Natalie (Olivia Thirlby) și Anne (Rachael Taylor), rămase în Moscova după o oprire neprevăzută în drum spre Nepal, profită din plin căutând aventura într-una din capitalele cu viață de noapte din lume.

Cele două perechi de prieteni foarte buni se întâlnesc în mijlocul strălucirii și farmecului clubului de noapte Zvezda, un punct de atracție pentru străinii și frumoșii din Moscova, inclusiv pentru tânărul turc Skylar (Joel Kinnaman), omul de afaceri suedez care i-a înșelat pe Sean și Ben. O Mecca pentru tinerii călători pe glob, supermodele și elita de afaceri ce se adună la Moscova, clubul se transformă rapid într-o scenă de teroare când extratereștri invadează și totul se întunecă.

După ce supraviețuiesc atacului inițial ascunzându-se în subteran, la câteva zile mai târziu, cei cinci ies într-o Moscovă care a devenit tot mai străină - orașul cândva vibrant e acum fără curent, complet pustiu, și totuși ocupat de o forță pe care încă nu o înțeleg. Făcuți dintr-o energie electromagnetică, ființele extraterestre ucid cu brutalitate, spulberând formele terestre de viață, reducându-i pe cei din calea lor instantaneu la structura lor moleculară. Extratereștrii sunt, de asemenea, invizibili pentru oameni, cu toate astea orice electric îi dă de gol. Pe timp de zi e periculos, așa că supraviețuitorii învață să traverseze orașul în siguranță, noaptea, în timp ce ce-și confruntă reacțiile individuale în aceste împrejurări extraordinare, unde tot ce le era familiar a dispărut.

De-a lungul călătoriei lor prin orașul străin pentru a găsi ajutor, gașca întâlnește câțiva supraviețuitori ruși, care îi ajută să înceapă să deslușească misterele invadatorilor aproape invizibili, scopurile lor, punctele slabe, și, cel mai important, cum să riposteze.
Curajul supraviețuiește.

O co-producție între New Regency și Summit Entertainment, Darkest Hour este regizat de Chris Gorak după un scenariu de Jon Spaihts, bazat pe o poveste de Leslie Bohem & MT Ahern și Jon Spaihts. Emile Hirsch (Into The Wild, Milk, Speed Racer); Olivia Thirlby (Juno), Max Minghella (The Ides of March, The Social Network, Agora); Rachael Taylor (Transformers) și Joel Kinnaman (Snabba Cash, AMC’s “The Killing) sunt protagoniștii din film. Tom Jacobson (Ladykillers, Mission To Mars) și Timur Bekmambetov (regizorul filmului Wanted) producătorii. Monnie Wills este producător executiv. Summit Entertainment lansează thrillerul de acțiune în cinematografele din America de Nord pe 25 decembrie 2011. 20th Century Fox e distribuitorul internațional.

Sinopsis Originea proiectului
jinglebells