The Darjeeling Limited

(2007)

Un tren numit Darjeeling

Poster The Darjeeling Limited Postere The Darjeeling Limited

Sinopsis The Darjeeling Limited

Mai mult
The Darjeeling Limited În acest film al regizorului Wes Anderson, trei americani, frati care nu au mai vorbit unul cu altul de un an, pleaca într-o calatorie cu trenul.

Ei îsi propun sa strabata India, în încercarea de a se regasi si a-si reface legaturile cu ceilalti, asa cum au fost odinioara. Totusi, aceasta “calatorie spirituala” se abate rapid de la traseul propus, din cauza unor evenimente care implica sirop de tuse indian, calmante cumparate fara prescriptie si un spray paralizant. În final, cei trei se trezesc esuati în…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Vezi pe Disney+
Un premiu şi o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

American Empirical Pictures

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Fox Searchlight Pictures

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

The Darjeeling Limited
Film disponibil pe DVD în România

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
Adrien Brody, Owen Wilson si Jason Schwartzman sunt actorii principali ai acestei reveniri a lui Wes Anderson la stilul absurdo-bezmetic atat de reprezentativ pentru regizor. Cea mai socanta imagine este aparitia lui Wilson, cu fata bandajata, in urma unei incercari de sinucidere (in film!). Asemanarea cu viata reala a actorului a provocat un val de simpatie in randul jurnalistilor prezenti la vizionarea de presa. Povestea este simpla, dar Anderson reuseste s-o coloreze frenetic, transformand-o intr-o adevarata aventura. Trei frati incearca sa se "reconecteze" dupa ce moartea tatalui lor i-a despartit pentru un an. Ca decor, cei trei aleg o calatorie cu trenul (the Darjeeling Limited) prin India. Hibrid intre doua filme anterioare ale regizorului, The Royal Tenenbaums/O familie geniala (si foarte disfunctionala) si The Life Aquatic with Steve Zissou/Steve Zissou: Cel mai tare de pe… citeşte
3 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
MNarcis pe 05 Octombrie 2012 12:42
Un film ciudat in dracii (trebuie sa recunosc), l-am vazut de doua ori si tot nu am inteles nimic (ori filmul este prea bun si eu prea batut in cap, ori este doar un film slab iar singurul plus sunt prestatia actorilor si 2-3 faze cel mult simpatice).........eu personal nu-l recomand!
5 2
cezarika21 pe 16 Iunie 2015 06:35
O călătorie de regăsire a sinelui
Despărțiți după moartea tatălui lor cu un an în urmă, trei frați se întâlnesc într-un tren ce străbate întreaga Indie într-o pretinsă încercare de autodescoperire spirituală. Fiecare dintre ei încearcă să-și vindece rănile sufletești și să găsească o cale nouă de-și trăi propria viață. În acest scop, ei trebuie să se confrunte cu propriile probleme și să se debaraseze de amintirile bântuitoare ale trecutului.

Reluând temele tipice ale lui Wes Anderson (regăsirea sinelui, împăcarea cu cei certați, puterea de a-ți lua viața de la capăt și de a-ți urma visele), ”The Darjeeling Limited” transmite o stare de nostalgie față de vremurile bune din viața fiecăruia dintre noi, încercând să ne purifice sufletele de toate influențele nocive ce au început să ne paraziteze existența și să ne deturneze de pe drumul nostru.… citeşte

5 3
Kable pe 16 Octombrie 2010 19:58
A fost un film destul de bun, a avut scene comice, pana si dramatice . Cei trei actori formeaza o echipa grozava.
2 2
Spikos pe 10 Iunie 2012 17:51
se poate vedea
Trei frati , trei caractere diferite , occidentali ca origine , cauta o modalitate de impacare intre ei si cu restul familiei , alegand o calatorie exotica cu trenul prin India ; intamplarile prin care trec sunt multe , actiunea se deruleaza rapid , pare fugarita .
1 0
Ammelie pe 10 Ianuarie 2011 16:54
The Darjeeling Limited (2007)
Putin prea nedefinit pentru mine; practic il consider un film prost cu momente bune. 5/10
1 4
xerses pe 19 Decembrie 2013 21:30
Interesant de urmarit...sub aspectul relatiilor dintre frati, foarte bine interpretati de 3 dintre actorii mei favoriti.
0 0
not.Who.you.think pe 02 Mai 2010 13:12
Wes Anderson are un stil aparte si anumite afinitati pentru unii actori, filmele lui au un umor diferit insa plin de bun gust. Povestea este interesanta, ca si in The Royal Tenenbaums, se axeaza pe familie. Un scenariu bun, si o prestatie realistica si excelenta a distributiei alcatuiesc o comedie foarte buna.
0 0
zdupy pe 11 Mai 2010 11:17
a fost destul de bun filmul. nu am vzt si inceputul din pacate da l-am dedus pe parcurs. il voi vedea alta data. e amuzanta relatia lor ca frati. initial am crezut k s-au cunoscut in tren sau au fost candva prieteni(da mai demult) :))). nu pareau sa aiba delok incredere unu in celalalt. e placut si interesant(dak te uiti la el mai prinzi si cate o boaba de cultura generala).
0 2
andystarx pe 26 Noiembrie 2015 03:58
Nota 4/10
Printre cele mai slabe filme ale lui WIlson si Brody ! Nu stiu cum au acceptat un asemenea scenariu si roluri ! PAcat,pierdere de timp,astepti sa se termine cat mai repede !
0 3
lili22 pe 09 Septembrie 2015 23:41
sla
Nici macar nu am zambit la o aventura a trei zapaciti intr-o Indie curata ca Elvetia, sau e totuna?
0 4
geo_fili_2006 pe 15 Februarie 2010 00:47
Mi-a placut foarte mult cum a fost realizat,dar sfarsitul este c-am ciudat!
0 5

Spune-ţi părerea despre The Darjeeling Limited

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Darjeeling Limited
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells