Articole Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street

(2007)

Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street

Parerea unei cinefile

Ma numesc Alexandra si sunt o mare, mare admiratoare a lui Johnny Depp; am avut ocazia sa vad filmul Sweeney Todd de cateva ori si sunt fascinata. Ignorantii spun ca e vorba doar despre "unu' care taie gatul oamenilor", dar dupa parerea mea e mult mai profund. Sweeney Todd este un personaj tragic, care pierde ratiunea sa de a trai, iar filmul se axeaza in special pe trairile sale interioare. Parca ar fi un film mut, in care poti sa ii "citesti" pe actori dupa chip. Johnny Depp este extrem de expresiv: fatza sa de dezgust cand ii gusta placintele doamnei Lovett e nepretuita, precum si tristetea din ochii sai cand afla despre Lucy,confuzia si lupta cu demonii sai interiori si zambetele sale diabolice sunt geniale. Desi in cele din urma ajunge la un stadiu de madness, anumite actiuni ale sale ne fac sa simpatizam cu el, pastrandu-si latura umana intr-o anumita proportie.
The visuals are....amazing! Tim Burton e unul dintre regizorii mei preferati, he has a great vision. Cu acest film a reusit sa satisfaca atat fanii musicalului de pe Broadway, cat si pe cinefili in general, pentru ca este o capodopera, cea mai reusita adaptare a unui musical facuta vreodata, IMO. Actorii....geniali, geniali! Johnny Depp (MY FAV ACTOR!! ) demonstreaza inca o data ca este cel mai complet si versatil actor, face un rol de exceptie. Nu imi pot imagina un Sweeney mai bun decat el, nu dupa ce i-am vazut interpretarea, ceea ce e poate chiar superficial spus, pentru ca Johnny really IS Sweeney Todd. And he sings damn well!! Vocea sa este placuta, puternica si penetranta....Johnny Depp acting + Johnny Depp singing = perfect combination. Desi practic este show-ul lui, ceilalti actori nu sunt nicidecum de neglijat. Helena Bonham Carter este adorabila si interpreteaza un rol solicitant,demonstrand ca nu a fost aleasa in rol principal doar pt ca e partenera de viata a lui Burton. Judge Turpin, interpretat de Alan Rickman aka Professor Snape e un "malefic carismatic", gosh I love his voice. Sacha Baron Cohen e extrem de funny to watch in rolul lui Adolfo Pirelli, barbierul care-i facea concurenta lui Sweeney. Cam 80% din film e sing-talking, un fel de dialog cantat, iar actorii au facut o treaba de minune avand in vedere faptul ca nici unul nu e cantaret profesionist si mai mult, unii nici nu au avut voice trainer (Johnny Depp). Cat despre cantece, nu prea ma dau in vant dupa "Poor thing", insa restul sunt excelente, Sondheim e un geniu. Preferatele mele sunt "Epiphany", "Pretty Women", "A little priest", "Johanna (Sweeney)", "My friends", "No place like London", "The worst pies in London" ...prea multe?

Iar despre cantitatea de sange din film....nu e deloc deranjanta, fiindca e doar old fashion melodrama, sangele curge foarte artistic si e deschis la culoare, parca in opozitie cu restul filmului. Nu l-au facut sa para realist.Pe primul plan e Sweeney cu trairile sale interioare, total contrar productiei de pe Broadway, unde Mrs. Lovett era in prim-plan. Personal il prefer pe Sweeney in centrul atentiei, pentru ca e un personaj mult mai complex.Johnny Depp e magnific...daca Daniel Day-Lewis ii sufla Oscarul pt cel mai bun actor, I swear to God I'm gonna slit some throats, I will bake them all into meat pies and eat them like Halloween sweets. Stiu ca lui Depp nu prea ii pasa de premiile astea, in general nu ii place competitia intre actori, dar e cazul sa ii fie recunoscute meritele.Daniel Day-Lewis o sa mai aiba performante ca asta, ce se aseamana cu cea din Gangs of New York, cam unidimensionala, dar pe Depp, dupa spusele lui, nu il vom mai vedea cantand. Desigur, ne va delecta mereu cu Oscar-worthy performances, dar ar trebui rasplatita munca sa pt Sweeney Todd (he had the balls to sing).



Sinopsis Despre realizatori
jinglebells