Articole Street Kings

(2008)

Stăpânii străzilor

Despre realizatori

DAVID AYER (regizor). Reputatul scenarist si regizor David Ayer s-a mutat pe strazile periculoase din LA in adolescenta. Experientele traite in tineretea sa l-au ajutat sa-si defineasca viziunea artistica, iar cunostintele aprofundate si afectiunea sa fata de Los Angeles sunt evidente in intreaga sa opera.

La varsta de 18 ani, David s-a inrolat in Marina Statelor Unite, unde a servit ca operator de sonar pe un submarin nuclear de atac, in timpul razboiului rece. Dupa lasarea la vatra, David a inceput sa scrie scenarii. El a scris si a co-produs ZI DE INSTRUCTIE, scenariu din care a rezultat un film de succes, care i-a adus lui Denzel Washington un premiu Oscar pentru cel mai bun actor.

Ayer a fost co-scenarist al thrillerului U-571, a carui actiune se petrece pe un submarin; in film au jucat Matthew McConaughey, Bill Paxton si Harvey Keitel. De asemenea, Ayer a scris FURIOS SI IUTE, cu Paul Walker si Vin Deisel, S.W.A.T., cu Samuel L. Jackson si Colin Farrell, precum si DARK BLUE, cu Kurt Russell. Ayer a debutat ca regizor cu filmul TIMPURI GRELE, al carui scenariu a fost scris tot de el. Aceasta drama realista, cu Christian Bale si Freddy Rodriguez, a fost lansata in toamna lui 2006. In prezent, David lucreaza la o serie de proiecte pentru Warner Brothers, Paramount si Universal.

Regizorul locuieste in Los Angeles, cu sotia si cu copii sai.

JAMES ELLROY (scenariul/ideea originala) s-a nascut la Los Angeles, in 1948. Mama sa era asistenta medicala, iar tatal sau, atunci cand se intampla sa munceasca, lucra pe post contabil, printre altele.

Cand parintii sai au divortat in 1954, mama sa a obtinut custodia copilului si s-a mutat in El Monte. Din pacate, ea a fost ucisa in 1958. Incercarea lui Ellroy de a rezolva aceasta crima ramasa neelucidata a constituit subiectul cartii sale documentare My Dark Places, din 1996. Dupa moartea mamei, Ellroy a locuit cu tatal sau.

Ellroy sustine ca seria Hardy Boys i-a trezit interesul fata de fictiunile politiste. La varsta de zece ani, tatal sau i-a cumparat The Badge, de Jack Webb, o istorie a LAPD-ului. Ellroy a devenit obsedat de acea carte, pe care a studiat-o in mod repetat. In aceasta carte, el a descoperit povestea despre Black Dahlia, precum si figurile de politisti si infractori despre care avea sa scrie in L.A. Quartet.

Dupa ce a fost exmatriculat din liceu, Ellroy s-a inrolat in armata. Deoarece era ingrijorat pentru tatal sau, care suferise un atac cerebral, si nu se simtea bine in armata, Ellroy s-a prefacut ca este balbait si l-a convins pe psihiatrul unitatii ca nu era apt pentru serviciul militar. Dupa trei luni, el a fost lasat la vatra.

Ellroy s-a intors in L.A. cu putin inainte de moartea tatalui sau, iar la varsta de 18 ani ajunsese sa traiasca in parcuri si in adaposturi improvizate. In aceasta perioada, el a inceput sa bea si sa se drogheze; de asemenea, a citit sute de romane politiste. Ellroy a descoperit Benzedrex, un aerosol pentru sinuzita. In loc sa inhaleze substanta, el o inghitea, efectul fiind asemanator cu al amfetaminei. Benzedrex l-a adus in pragul schizofreniei, iar alcoolul i-a pus sanatatea in pericol. Scriitorul s-a imbolnavit de doua ori de pneumonie si a inceput sa sufere de ceea ce medicul sau a denumit "sindromul creierului post-alcoolic". Temandu-se pentru sanatatea sa mintala, Ellroy s-a inscris in Asociatia Anonima a Alcoolicilor si a reusit sa-si invinga dependenta de alcool. El a gasit o sursa sigura de venit, lucrand ca asistent pe un teren de golf, si a inceput sa elaboreze intriga unui roman, care avea sa devina Brown's Requiem. Ellroy nu foloseste stenografia, nici computerul, preferand sa scrie pe blocnotesuri; notele pregatitoare pentru fiecare roman al sau se intind pe sute de pagini. Alte carti ale lui Ellroy sunt Clandestine, Killer on the Road, Trilogia Lloyd Hopkins si Trilogia American Underworld.

Implicarea lui Ellroy in industria cinematografica a inceput in 1987, cand romanul sau, Cop, a fost adaptat ca scenariu de film. Ulterior, si alte romane ale sal au fost adaptate pentru marele ecran, printre ele numarandu-se L.A. Confidential, cu Kim Basinger, Kevin Spacey si Russell Crowe, si The Black Dahlia, cu Aaron Eckhart, Scarlett Johansson si Hilary Swank.

In continuare, Ellroy, va scrie un scenariu bazat pe romanul Nicci French, de Nicci French; filmul va fi regizat de Alessandro Camon.

KURT WIMMER (scenariu). este un regizor si scenarist american. Wimmer a urmat cursurile Universitatii South Florida si este licentiat in Istoria Artei. Ulterior, el s-a mutat la Los Angeles, unde a lucrat timp de 12 ani ca scenarist, adaptand lucrari precum SFERA, cu Dustin Hoffman in rolul principal, si THE THOMAS CROWNE AFFAIR, cu Pierce Brosnan.

In 2002, Wimmer a debutat ca regizor, cu EQUILIBRIUM, in care au jucat Christian Bale si Emily Watson. Mai recent, el a scris si a regizat thriller-ul SF ULTRAVIOLET, cu Milla Jovovich.

Filmarile la urmatorul proiect al lui Wimmer, LAW ABIDING CITIZEN, vor incepe in aceasta vara, pelicula fiind produsa de firma lui Gerard Butler, Evil Twins.


JAMIE MOSS (scenariu). Scenariul lui Jamie Moss, LAST MAN HOME, este in curs de realizare la Universal, compania producatoare fiind Imagine Entertainment. In prezent, el scrie scenariul unui film despre originile Mafiei, a carui actiune se desfasoara in Italia secolului al XIX-lea si care va fi regizat de Martin Scorsese. Dupa incheierea acestui proiect, el va incepe lucrul la prima adaptare cinematografica a apreciatei serii magna japoneze GHOST IN THE SHELL, pentru Dreamworks; filmul va fi produs de Avi & Ari Arad.

LUCAS FOSTER (producator) a produs peste 25 de filme, printre care se numara BAD BOYS, CRIMSON TIDE, MINTI PERICULOASE, MASCA LUI ZORRO, ENEMY OF THE STATE, MAN ON FIRE si MR. AND MRS. SMITH.

Dupa ce a studiat fizica aplicata la Princeton si a artele frumoase la UCLA,
Foster si-a inceput cariera cinematografica lucrand la filme cu buget redus pentru producatori legendari precum Roger Corman si Charlie Band. Ulterior, el a lucrat pentru marile studiouri, ca asistent executiv al lui Frank Yablans de la MGM/UA, apoi al lui Alan Ladd Jr., presedintele MGM/UA.

Foster a trecut apoi la productia de film, lucrand pentru producatori precum Frank Yablans, Scott Rudin, Don Simpson si Jerry Bruckheimer. In aceasta perioada, Foster a contribuit la descoperirea, achizitionarea si productia scenariilor pentru thriller-urile DINCOLO DE MOARTE pentru Columbia Pictures si FIRMA, cu Tom Cruise, in regia lui Sydney Pollack, acesta din urma fiind descoperit inca de la stadiul de manuscris nepublicat al lui John Grisham.

La Simpson/Bruckheimer, Foster a participat la productia unor filme precum THE REF, cu Denis Leary si Kevin Spacey, MINTI PERICULOASE, cu Michelle Pfeiffer, VALUL UCIGAS, cu Denzel Washington si Gene Hackman, si BAD BOYS, un film care a fost primul mare succes cinematografic pentru Will Smith, Martin Lawrence si regizorul Michael Bay. De asemenea, Foster a fost implicat in realizarea filmelor FORTAREATA, cu Sean Connery si Nicholas Cage, si ENEMY OF THE STATE, cu Will Smith si Gene Hackman.

Dupa perioada petrecuta la Simpson/Bruckheimer, Foster a lucrat pentru Turner Pictures, compania lui Ted Turner, ca Vicepresedinte Executiv de Productie, calitate in care a contribuit la achizitia si productia scenariilor pentru MICHAEL, cu John Travolta, si DEMONII PRINTRE NOI, cu Denzel Washington.

In mai 1996, Foster a pus bazele propriei sale firme de productie, Warp Films, care a semnat un contract exclusiv cu Columbia Pictures. Foster a fost puternic implicat in procesul de pre-productie a productiei Mandalay JOCURI PERICULOASE, inainte de a fi consultant si producator al filmului de aventuri MASCA LUI ZORRO, o productie Amblin/Tri-Star, cu Antonio Banderas, Anthony Hopkins si Catherine Zeta-Jones.

Ulterior, Foster a produs EQUILIBRIUM, in regia lui Kurt Wimmer, cu Christian Bale, MAN ON FIRE, regizat de Tony Scott, cu Denzel Washington si Christopher Walken in rolurile principale, un remake dupa PRAF SI PULBERE, cu Dwayne ‘The Rock’ Johnson, pentru MGM/UA, si ULTRAVIOLET, cu Milla Jovovich.

Cea mai recenta productie importanta a lui Foster a fost MR. AND MRS. SMITH, cu Brad Pitt, Angelina Jolie si Vince Vaughn. Filmul, lansat de 20th Century Fox oe 10 iunie 2005, a avut incasari de 478 de milioane de dolari in intreaga lume.

Pe langa STAPANII STRAZILOR, celalalt film lansat de Foster in 2008 este JUMPER, care a debutat pe prima pozitie in clasamentul incasarilor, pe 14 februarie. Filmul, cu Hayden Christensen si Samuel L. Jackson in rolurile principale, a reprezentat si o noua colaborare intre Foster si regizorul peliculei MR & MRS. SMITH, Doug Liman. Ca si STAPANII STRAZILOR, JUMPER este o productie 20th Century Fox/New Regency.

In 2008, Foster va mai produce inca doua lung-metraje: LAW ABIDING CITIZEN, dupa un scenariu original de Kurt Wimmer, cu Gerard Butler (300, PS I LOVE YOU, NIM’S ISLAND) in rolul unui procuror de succes care trebuie sa infrunte un caz socant din trecutul sau. Drama de actiune TAXI WARS va fi filmata in Africa de Sus, cu Djimon Hounsou (BLOOD DIAMANTUL SANGERIU, GLADIATORUL) si va fi regizata de Anthony Hoffman, premiat pentru reclamele realizate de el.

ALEXANDRA MILCHAN (producator). Dupa ce si-a inceput cariera ca asistenta a lui Michael Mann si Oliver Stone, Alexandra a detinut functii de conducere la New Regency timp de 13 ani, din care 10 ani la divizia de filme. In aceasta perioada, ea a fost implicata in realizarea a numeroase filme, printre care CRIME LA INDIGO, OBSESIA, VREMEA RAZBUNARII, L.A. CONFIDENTIAL, NICIO VORBA si JURIUL.

Ulterior, Alexandra a fost desemnata ca responsabil New Regency in relatia cu Puma, coordonand activitati de marketing, promotii, publicitate directa si prin intermediul filmelor. De asemenea, ea s-a ocupat de relatia casei de productie cu sportivi precum Serena si Venus Williams.

In calitate de producator, Alexandra lucreaza in prezent la numeroase proiecte si pastreaza relatii excelente cu toate marile studiouri si agentii, precum si cu finantatori de proiecte independente, precum Overture, Miramax, Relativity si Lionsgate. Primul sau film a fost GOODBYE LOVER, regizat de Roland Joffe si avandu-i in rolurile principale pe Patricia Arquette, Dermot Mulroney, Ellen DeGeneres, Mary-Louise Parker si Don Johnson.

Printre proiectele sale actuale se numara RIGHTEOUS KILL, cu Robert de Niro si Al Pacino, CHAPTER 27, cu Lindsay Lohan si Jared Leto, THE LAST WORD, cu Winona Ryder, Wes Bentley si Ray Romano in rolurile principale, MIRRORS, cu Kiefer Sutherland, Paula Patton si Amy Smart, MARY QUEEN OF SCOTS, cu Scarlett Johansson, si THE WOLF OF WALL STREET, cu Leonardo DiCaprio, in regia lui Martin Scorsese.

Alexandra lucreaza la o serie de excelente proiecte viitoare, inclusiv MAN UNDER, film pe care il produce impreuna cu Scott Rudin, cu finantare Miramax, precum si prestigiosul THE CROWDED ROOM, povestea adevarata a lui Billy Milligan si a personalitatilor sale multiple, fata de care cativa cunoscuti actori din tanara generatie si-au manifestat deja interesul. Variety a onorat realizarile Alexandrei incluzand-o in lista "Celor mai promitatori 10 producatori", in 2007.

ERWIN STOFF (producator). Reputatia de producator a lui Erwin Stroff este la fel de solida ca aceea pe care a acumulat-o in cariera sa de trei decenii ca manager personal. El a fost producator si producator executiv al multor filme, iar trei dintre ele - THE MATRIX, AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME si LEGENDA VIE - au avut incasari cumulate de 1,3 miliarde de dolari in intreaga lume. Experienta sa ca producator a catalizat cresterea companiei 3 Arts, ca entitate hibrida, axata pe management si productie, care se distinge prin intermediul artistilor pe care ii reprezinta si prin capacitatea sa de a se implica in realizarea unor filme si emisiuni TV inovatoare, de mare succes.

Printre actorii reprezentati de firma se numara Keanu Reeves, Sandra Bullock, Ethan Hawke, Debra Messing, Francis Lawrence si multi altii. Stoff a reusit intotdeauna sa gaseasca proiecte potrivite pentru clientii sai, asigurand succesul acestora. In perioada petrecuta la 3 Arts, el a fost producator sau producator executiv al unor filme precum VIZIUNI INTUNECATE, CONSTANTINE, GUESS WHO, PARTENERUL IDEAL si AVOCATUL DIAVOLULUI. Stoff lucreaza in prezent la filmul THE DAY THE EARTH STOOD STILL.

ARNON MILCHAN (producator executiv) este universal recunoscut drept unul dintre cei mai prolifici si mai de succes producatori independenti din ultimii 25 de ani, cu peste 100 de lung-metraje la activ. Nascut in Israel, Milchan a studiat la Universitatea din Geneva. Primul sau proiect ca intreprinzator a fost transformarea afacerii modeste a tatalui sau intr-una dintre cele mai mari companii agro-chimice din tara sa. Aceasta prima reusita a prefigurat cariera legendara a lui Milchan, care se bucura de reputatia unui excelent om de afaceri pe piata internationala.

In curand Milchan a inceput sa ofere asistenta financiara pentru proiecte din domenii care il interesasera intotdeauna in mod special - cinematograful, televiziunea si teatrul. Printre primele sale proiecte se numara productia de teatru Amadeus, in montarea lui Roman Polanski, Dizengoff 99, La Menace, The Medusa Touch si miniserialul “Masada.” Pana la sfarsitul anilor '80, Milchan produsese deja filme precum REGELE COMEDIEI, de Martin Scorsese, A FOST ODATA IN AMERICA, de Sergio Leone, si BRAZIL, de Terry Gilliam.

Dupa uriasele succese inregistrate cu FRUMUSICA si cu RAZBOIUL ROZELOR, Milchan a infiintat New Regency Productions si a produs o serie de filme de succes, precum J.F.K, SOMMERSBY, VREMEA RAZBUNARII, FREE WILLY, CLIENTUL, TIN CUP, ASEDIUL, L.A. CONFIDENTIAL, AVOCATUL DIAVOLULUI, NEGOCIATORUL, ORASUL INGERILOR, CAPCANA PENTRU HOT, FIGHT CLUB, ACASA LA COANA MARE, NICIO VORBA, DAREDEVIL, MAN ON FIRE, GUESS WHO, MR. AND MRS. SMITH, ACASA LA COANA MARE 2, FANTANA, ALVIN SI VEVERITELE si JUMPER. Printre proiectele la care lucreaza in prezent se numara: MIRRORS, cu Kiefer Sutherland, si WHAT HAPPENS IN VEGAS, cu Cameron Diaz si Ashton Kutcher.

Cu timpul, Michan si-a asigurat sprijinul a doi investitori si parteneri puternici, care ii impartasesc viziunea: Nine Network si Twentieth Century Fox. Fox distribuie filmele Regency in toata lumea si in toate formatele, cu exceptia televiziunilor pay-per-view din SUA si a televiziunilor cu acces liber. Milchan a diversificat cu succes activitatile companiei sale din industria de divertisment, mai ales in domeniul televiziunii, prin divizia Regency Television (“Malcolm In The Middle,” “The Bernie Mac Show” si “Windfall”) si din domeniul sportiv - la un moment dat, compania sa era principalul actionar al PUMA, grup industrial german specializat in pantofi si echipament sportiv, care a fost vandut in 2003, dupa un re-branding de succes. In plus, Regency a obtinut drepturile de difuzare in toata lumea a turneelor Asociatiei Feminine de Tenis, din 1999 pana in 2011, drepturi pe care le-a cesionat sub licenta operatorului european de televiziune Eurosport. Regency detine un pachet important de actiuni al Israeli Network, un program TV difuzat in Statele Unite prin intermediul unui contract de distributie prin satelit incheiat cu Echostar. Recent, Regency a achizitionat si un important pachet de actiuni la Channel 10, una dintre cele doua televiziuni comerciale ale caror programe sunt difuzate prin antena in Israel.


MICHELE WEISLER (producator executiv) a absolvit Universitatea Wisconsin, fiind licentiata in cinema, imediat dupa aceea, ea si-a inceput cariera ca stagiar pe platoul filmului horror THE NEST, produs de Roger Corman. Urcand in ierarhia firmei lui Corman, Concorde Pictures, ea a co-produs peste 20 de lung-metraje, inclusiv THE LIAR’S CLUB, de Jeff Porter.

De asemenea, ea a fost producator executiv al unor filme precum NOVOCAINA SI DURERI DE CAP, cu Steve Martin, Laura Dern si Helena Bonham Carter, a carui premiera a avut loc la Festivalul de Film de la Toronto, in 2001, LUMEA MORTILOR, cu Wes Bentley si Casey Affleck, ECOURI DIN TENEBRE, cu Kevin Bacon, si co-producator al filmului pentru intreaga familie PAULIE, de la Dreamworks. De asemenea, Weisler a fost producator asociat al primului lung-metraj regizat de David Koepp, EFECT DE RECUL, cu Kyle MacLachlan, Elisabeth Shue si Dermot Mulrooney.

Primul mare ei succes ca producator executiv a fost THE RING, din 2002, un bizar thriller in regia lui Gore Verbinski; ea s-a ocupat de toate aspectele artistice si financiare ale filmului. Weisler s-a bucurat de acelasi succes in 2005, ca producator executiv al filmului THE RING 2, realizat tot pentru Dreamworks.

In prezent, Weisler lucreaza la mai multe proiect, printre care MOOCH, o adaptare dupa romanul fara compromisuri a lui Dan Fante, si THE TRUE CONFESSIONS OF CHARLOTTE DOYLE, adaptat de Danny DeVito dupa romanul lui Avi, distins cu Premiul Newberry. Danny DeVito va regiza filmul, iar Morgan Freeman, Pierce Brosnan si Dakota Fanning vor juca rolurile principale. Un alt proiect in curs de desfasurare este THINGS FALL APART, de Chinua Achebe, care va fi regizat de Deepa Mehta, fost nominalizat la Oscar. De asemenea, Weisler lucreaza la A LITTLE ORIGINAL SIN, un film despre respectata si enigmatica scriitoare Jane Bowles.

Weisler a infiintat de curand propria ei casa de productie, White Iron Entertainment, impreuna cu Julia Eisenman. Cele doua colaboreaza cu Lori McCreary si Morgan Freeman de la Revelations Entertainment la proiectul YOU CAN'T WIN, autobiografia fugarului Jack Black. In plus, Weisler pregateste un serial TV, "Minors", despre viata in diviziile inferioare; actiunea serialului are loc in Nashville, Tennessee iar Ron Shelton va scrie scenariile si va regiza episoadele. In agenda celor de la White Iron figureaza numeroase alte proiecte, cu bugete de la 2 la 6 milioane de dolari, in genuri care variaza de la horror la comedie sau drama.

BOB YARI (producator executiv) este fondatorul Yari Film Group, unul dintre studiourile independente cu cea mai rapida ascensiune de la Hollywood, care are un buget anual de peste 300 de milioane de dolari si realizeaza 10-15 filme pe an. Pe langa activitatea sa in cadrul YFG, Bob produce filme si ca producator independent.

Yary si-a inceput cariera la Hollywood dupa ce a obtinut licenta in imagine de film. Dupa cativa ani in care a lucrat ca producator si regizor, Bob s-a concentrat asupra industriei imobiliare.

Proiectele sale imobiliare au inclus contractarea, constructia si dezvoltarea de cladiri de birouri, complexe comerciale si rezidentiale. Bob este si proprietar si membru al consiliului de administratie al Mexmil Companies, un grup care produce echipamente pentru industria aerospatiala si are peste 1.000 de angajati in toata lumea.

Yari a produs peste 35 de filme, printre care si CRASH - POVESTI DIN L.A., care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film. De asemenea, el a produs ILUZIONISTUL, unul dintre filmele independente cu cele mai mari incasari ale anului 2006.

Printre viitoarele productii ale Yari Film Group se numara: THE ACCIDENTAL HUSBAND cu Uma Thurman, KILLING PABLO, povestea vietii si mortii regelui cocainei, Pablo Escobar, si ASSASSINATION OF A HIGH SCHOOL PRESIDENT, un film-noir cu Bruce Willis.

GABRIEL BERISTAIN, ASC/BSC (director de imagine) s-a nascut in Mexic, intr-o familie de artisti de teatru. Tatal sau, Luis Beristain, a fost un renumit actor de teatru si film, al carui ultim film a fost INGERUL EXTERMINATOR, al lui Luis Buñuel. Interesul sau fata de cinema a inceput in anii '70, cand Beristain a intrat in contact cu industria de film independent din Mexic.

El a fost cameraman de stiri si a lucrat la filme documentare in Europa, urmarind aspecte politice, sociale si ecologice. Dupa ce a fost admis la Scoala Nationala de Film si Televiziune din Beaconsfied, Anglia, una dintre cele mai prestigioase scoli de film din lume, el a filmat MOTHER’S WEDDING, de Jenny Wilkes, distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film studentesc strain.

In 1987, la Festivalul de Film de la Berlin, el a fost onorat cu un Urs de Argint Special pentru realizari remarcabile in domeniul imaginii de film, premiu primit pentru CARAVAGGIO, de Derek Jarman.

Contributiile sale la filme precum ARIA, o productie in mai multe parti, pentru care Beristain a lucrat ca director de imagine la doua segmente, unul dintre ele in regia legendarului Ken Russell, i-au asigurat o invitatie de a se inscrie in Societatea Britanica a Directorilor de Imagine, in 1990; zece ani mai tarziu, el a fost invitat sa faca parte din prestigioasa Societate Americana a Directorilor de Imagine, in cadrul careia joaca un rol activ.

In 1991, dupa ce a filmat K-2 in Karakorum, s-a stabilit in SUA, unde a lucrat la filme de arta precum BLOOD IN, BLOOD OUT si DOLORES CLAIBORNE. Beristain a lucrat ca director de imagine la mai bine de 25 de filme si la nenumarate reclame si videoclipuri. El a lansat-o pe Liv Tyler in videoclipurile tatalui ei, a adus un suflu nou in cariera cinematografica a lui David Mamet, cu THE SPANISH PRISONER si a lui Guillermo del Toro, cu BLADE 2 si a explorat noi orizonturi in filme precum S.W.A.T., THE RING 2, BLADE TRINITY si THE INVINSIBLE. Gabriel Beristain, membru al AMPAS si al BAFTA LA, locuieste in Los Angeles, cu sotia sa, de profesie fotograf, si cu copiii.

ALEC HAMMOND (scenograf) a realizat decorurile pentru filmul FLIGHTPLAN, cu Jodie Foster, in regia lui Robert Schwentke, recreand in cele mai mici detalii un Jumbo Jet de ultima generatie.

Scenografia sa poate fi vazuta si in filmele SOUTHLAND TALES si DONNIE DARKO, scrise si regizate Richard Kelly. In prezent, el asigura scenografia pentru al treilea lung-metraj al lui Kelly, THE BOX, cu Cameron Diaz si Frank Langella. Printre filmele la care a lucrat se numara si THE CONTENDER, de Rod Lurie, precum si primul episod pilot realizat de Lurie, pentru "Capital City". De asemenea, el a asigurat scenografia pentru filme lansate de marile studiouri, precum FIICA PRESEDINTELUI, de Forest Whitaker si lung-metrajul cu elemente de animatie GARFIELD.

Printre proiectele sale de televiziune se numara episodul pilot pentru “12 Miles of Bad Road”, pentru HBO, cu Lily Tomlin si Mary Kay Place si episodul pilot pentru “Wedding Chapel”, de la Fox. Hammond a lucrat ca scenograf la THE CAT IN THE HAT, MEN IN BLACK II, K-PAX, AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME, LOST & FOUND si TINSELTOWN.

Inainte de a lucra ca scenograf in cinema, el a creat decorurile si costumele pentru diverse piese de teatru, cea mai recenta dintre acestea fiind montarea Sa ucizi o pasare cantatoare, pentru Intiman Theater. Inainte de aceasta productie, Hammond a creat decoruri si costume pentru regizori de teatru precum Bartlett Sher, Joanne Akaliatis, James Bundy, Tazwell Thompson si multi altii. Creatiile sale au putut fi vazute la Julliard, Yale Repertory Theatre, Indiana Repertory Theatre, Playmakers Repertory Company, Festivalul de Teatru Williamstown, Idaho Shakespeare Festival, Festivalul de Teatru Great Lakes si alte teatre off-Broadway.

El a fost distins cu primul premiu Princess Grace Faberge, in 1994, a absolvit Colegiul Amherst Summa Cum Laude, dupa ce a fost membru al fratiei Phi Beta Kappa si si-a luat masteratul la scoala de teatru a universitatii Yale, unde a fost distins si cu Premiul Oneslagger.

JEFFREY FORD, A.C.E. (Editor) s-a nascut in Novato, California si a studiat la sectia de cinema si televiziune a Universitatii Southern California

Cariera sa de editor a inceput in 1994, cand a lucrat ca asistent la prelucrarea peliculei brute pentru LITTLE ODESSA, de James Gray. In anii care au urmat, el a lucrat ca ajutor de editor la cateva filme, inclusiv MAI BINE NU SE POATE, nominalizat la Oscar.

Primul sau lung-metraj, THE YARDS, regizat de James Gray, a fost prezentat in premiera si inscris in competitie la Festivalul de la Cannes, in 2000. Ulterior, el a efectuat montajul pentru TEDDY BEARS’ PICNIC, regizat de Harry Shearer, OBSESIA, de Mark Romanek, MINCIUNI, de Billy Ray, DE-A V-ATI ASCUNSELEA, in regia lui John Polson si FAMILIA STONE, de Thomas Bezucha. De curand, el a colaborat din nou cu regizorul Billy Ray, pentru a monta filmul BREACH.

GRAEME REVELL (Coloana sonora). De la debutul sau in lumea muzicii de film, cu sinistra coloana sonora a thriller-ului australian LINISTE APASATOARE, Graeme Revell a devenit unul dintre cei mai cautati si mai inovatori compozitori de muzica de film din lume.

Un fin observator al muzicii etnice traditionale si al sunetelor naturale, Revell si-a inceput cariera identificand ritmuri in sunetele produse de pacientii dintr-un spital de boli mintale din Australia, unde lucra ca infirmier. El a incorporat inregistrari cu vocile pacientilor in muzica sa. In urma experimentelor sale cu inregistrarea insectelor si a utilajelor industriale, Revell a creat una dintre primele formatii de rock industrial, SPK.

El a colaborat cu o mare varietate de regizori, printre care George Miller, John Woo, Michael Mann, Ted Demme, Philip Noyce si Robert Rodriguez. Cariera lui Revell in domeniul muzicii de film include o gama larga de stiluri si genuri, folosite in filme precum CORBUL, CHINESE BOX (castigator al premiului pentru cea mai buna coloana sonora la Festivalul de Film de la Venetia), NEGOCIATORUL, DAREDEVIL si SIN CITY.

In prezent, Revell lucreaza la DAYS OF WRATH, cu Laurence Fishburne si Taye Diggs.

JOHN HOULIHAN (Coordonator muzical) este un veteran printre coordonatorii muzicali, el fiind cel care a ales piesele muzicale pentru mai bine 45 de lung-metraje si zeci de albume soundtrack. Printre acestea se numara toate cele trei filme din seria AUSTIN POWERS, ambele filme din seria CHARLIE'S ANGELS, precum si ZI DE INSTRUCTIE. Houlican a participat la realizarea unor proiecte foarte diferite, precum NACHO LIBRE, TOTUL PENTRU BANI; AZI 13, MAINE 30 DE ANI; CASA DE LANGA LAC, RETEAUA MIRACULOASA, ASALT ASUPRA SECTIEI 13 si DRAGOSTE DE TATA.

Urmatorul film la care a contribuit Houlihan este THE LOVE GURU, un proiect al lui Mike Myers, care va aparea in iunie.

SEASON KENT (coordonator muzical) a incheiat de curand lucrul la HAROLD AND KUMAR ESCAPE FROM GUANTANAMO BAY, care va fi lansat in aprilie. Alte filme la care a lucrat si care vor fi lansate in acest an sunt BONNEVILLE, cu Jessica Lange si Kathy Bates, si THE STRANGERS, cu Liv Tyler.

Kent si-a inceput cariera lucrand cu experimentatul coordonator muzical John Houlihan timp de peste cinci ani, timp in care a contribuit la realizarea multor cunoscute. Printre acestea se numara CASA DE LANGA LAC; AZI 13, MAINE 30 DE ANI; MISS AGENT SECRET 2: INARMATA SI SEDUCATOARE, INGERII LUI CHARLIE: IN GOANA MARE si AUSTIN POWERS: GOLDMEMBER.

Sinopsis Despre actori
jinglebells