Articole Street Kings

(2008)

Stăpânii străzilor

Despre actori

KEANU REEVES (Detectivul Tom Ludlow) este unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood. El a incheiat de curand filmarile la THE DAY THE EARTH STOOD STILL, un remake dupa SF-ul omonim din 1951, in care a jucat alaturi de Jennifer Connelly. Anterior, Reeves a jucat rolul principal in drama romantica CASA DE LANGA LAC, alaturi de Sandra Bullock si in VIZIUNI INTUNECATE, o foarte stilizata combinatie de film si animatie. Reeves a jucat rolul principal si in CONSTANTINE, o adaptare dupa o serie de benzi desenate, in care partenera i-a fost Rachel Weisz, in filmul independent THUMBSUCKER, in comedia romantica CEVA, CEVA, TOT O IESI, alaturi de Jack Nicholson si Diane Keaton, precum si in mult-asteptatul THE MATRIX REVOLUTIONS, ultimul capitol din trilogia de mare succes THE MATRIX si continuarea la THE MATRIX RELOADED.

Lunga sa lista de roluri include si filme precum HARDBALL, PREZICERE FATALA, alaturi de Cate Blanchett, rol care a fost foarte apreciat de critici, IDILA DE NOIEMBRIE, ATAT DE APROAPE DE CER, thriller-ul de succes AVOCATUL DIAVOLULUI, alaturi de Al Pacino si Charlize Theron, MICUL BUDDHA, MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC, cu Denzel Washington, Emma Thompson si Michael Keaton. Reeves toate fi vazut si in BRAM STOKER'S DRACULA, DRAGOSTE SI MOARTE IN IDAHO, LA LIMITA EXTREMA, foarte popularul BILL & TED'S EXCELLENT ADVENTURE si continuarea acestuia, BILL & TED'S BOGUS JOURNEY.

Crescut in Toronto, Reeves a jucat in diverse piese de teatru inainte de a se muta la Los Angeles. Primul sau rol foarte apreciat a fost in filmul BAIETII DE PE MALUL RAULUI, al lui Tim Hunter. Ulterior, el a jucat in PERMANENT RECORD, de Marisa Silver, si in THE PRINCE OF PENNSYLVANIA, cu Amy Madigan si Fred Ward. Un alt rol important a fost acela al inocentului Danceny in foarte apreciatul LEGATURI PRIMEJDIOASE, al lui Stephen Frears, film in care a jucat alaturi de Glenn Close, John Malkovich si Michelle Pfeiffer. In acelasi an, Reeves a facut parte din alte distributii de exceptie, in comedia NUMAI TATA SA NU FII!, de Ron Howard, si in TE IUBESC PANA LA MOARTE, de Laurence Kasdan. Publicul a avut ocazia de a-l vedea pentru prima oara pe Reeves in rolul principal alaturi de Barbara Hershey, in MATUSA JULIA, in care a jucat si Peter Falk. Printre rolurile sale se mai numara si thriller-ul SF JOHNNY MNEMONIC, o productie Tri-Star, filmul de actiune REACTIE IN LANT, de Andrew Davis, si comedia neagra DRAGOSTE FURATA, regizata de Steven Baigelman pentru New Line Cinema.

FOREST WHITAKER (capitanul Jack Wander). 2007 a fost un an exceptional pentru Forest Whitaker. El a uimit publicul interpretandu-l pe Idi Amin in ULTIMUL REGE AL SCOTIEI, pentru care a castigat un premiu Oscar, un Globn de Aur, premiile SAG si BAFTA, toate la categoria "actor in rol principal"; de asemenea, el a castigat numeroase premii ale criticii. Pe micul ecran, Whitaker a fost onorat cu o nominalizare la Emmy pentru rolul sau din ultimul sezon al serialului "ER".

In acest an, Whitaker a jucat in filmele deja lansate THE AIR I BREATHE si VANTAGE POINT; de asemenea, el a incheiat filmarile la WHERE THE WILD THINGS ARE, WINGED CREATURES, POWDER BLUE si REPOSESSION MAMBO.

Forest a mai jucat in POVESTEA UNUI PISTOL, nominalizat la premiile Independent Spirit, in BIRD, de Clint Eastwood, pentru care a castigat premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la Cannes, precum si o nominalizare la Globul de Aur, THE CRYING GAME, FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH, GHOST DOG: CALEA SAMURAIULUI, AL PATRULEA INGER, CAMERA DE REFUGIU, CABINA TELEFONICA si multe altele. Whitaker a ajuns si in spatele camerei, debutul sau regizoral fiind productia WAITING TO EXHALE. De atunci, el a mai lucrat ca producator executiv la DRAGONUL VERDE, ca producator al filmului GOANA DUPA IUBITE si ca regizor al filmelor FIICA PRESEDINTELUI si A DOUA SANSA.

Whitaker locuieste in Los Angeles, cu sotia si cu copii sai.

HUGH LAURIE (capitanul James Biggs). Cunoscut pentru flerul sau de a crea personaje complexe, atat ca actor, cat si ca scenarist, Hugh Laurie isi foloseste in prezent talentul in serialul "House", o productie foarte apreciata de critici, pentru care a castigat doua Globuri de Aur, un premiu SAG si a fost nominalizat la doua premii Emmy. Acest serial inovator si fara compromisuri este construit in jurul personajului dr. Gregory House, interpretat de Laurie, un medic antisocial, de o onestitate brutala, care imbina o abordare neconventionala a cazurilor sale cu un instinct infailibil. Episoadele ramase din sezonul al treilea vor fi difuzate incepand cu 28 aprilie 2008.

Laurie a jucat anterior intr-o serie de foarte originale seriale de comedie britanice, inclusiv patru sezoane in "A Bit of Fry and Laurie", dupa scenarii scrise de Laurie pentru BBC impreuna cu Stephen Fry, trei sezoane in "Blackadder", scenaristi Richard Curtis si Ben Elton, si trei sezoane in "Saturday Live." De asemenea, el a jucat in patru sezoane din serialul "Jeeves si Wooster", bazat pe romanele lui P.G. Wodehouse si difuzat de PBS in seria "Masterpiece Theatre", intre 1990 si 1995.

Pe marele ecran, cel mai recent rol al lui Laurie a fost cel din productia 20th Century Fox PASAREA PHOENIX, in care a jucat si Dennis Quaid. Alte roluri ale sale sunt cele din filmele PRIETENII LUI PETER, regizat de Kenneth Branagh, care a jucat si un rol principal, RATIUNE SI SIMTIRE, cu Emma Thompson si Kate Winslet, VERISOARA BETTE, cu Jessica Lange, OMUL CU MASCA DE FIER, 101 DALMATIENI, STUART LITTLE si STUART LITTLE 2, cu Geena Davis.

Pentru televiziunile americane, Laurie l-a jucat pe Vincente Minelli intr-un film in care a avut-o ca partenera pe Judy Davis: "Viata cu Judy Garland: eu si umbrele mele". De asemenea, el a aparut in "Tracy Takes on" si in "Prietenii tai".

Pe langa actorie, Laurie a regizat programe TV si reclame, a compus si a inregistrat numeroase cantece si a scris articole pentru cotidianul londonez The Daily Telegraph. Patru volume continand scenariile sale pentru "A Bit of Fry and Laurie" au fost publicate de Mandarin, iar primul sau roman, "Vanzatorul de arme", a fost publicat atat in Marea Britanie, cat si in SUA, bucurandu-se de recenzii entuziaste; romanul a stat la baza unui scenariu creat de MGM.

Laurie a studiat la Eton si la Universitatea Cambridge, unde si-a obtinut licenta in antropologie. De asemenea, el a vaslit in cursa de canotaj a universitatilor, in 1980. De asemenea, a fost ales in functia de presedinte al venerabilei trupe Footlights, unde a produs The Cellar Tapes, impreuna cu Stephen Fry si Emma Thompson. Spectacolul a fost distins cu Premiul Perrier la Festivalul din Edimburgh in 1981.

CHRIS EVANS (detectivul Paul Diskant). Evans a incheiat de curand filmarile la PUSH, un film de Paul McGuigan, cu Dakota Fanning si Djimon Hounsou. Acest thriller SF de actiune urmareste un grup de tineri americani cu abilitati de telekinezie si clarvazatori, care se ascund de o agentie clandestina a guvernului SUA.

Evans va juca si rolul principal in THE LOSS OF A TEARDROP DIAMOND, de Jodie Markell, impreuna cu Bryce Dallas Howard. Filmul, dupa un scenariu de Tennessee Williams, urmareste tensiunile sociale din Memphis-ul anilor '20, in special idila dintre o femeie din inalta societate (Howard) si un muncitor pe platantie (Evans).

Evans a jucat de curand rolul principal in apreciatul thriller SF SUNSHINE, in regia lui Danny Boyle, alaturi de Cillian Murphy si Michelle Yeoh.

In 2005, Evans a jucat in marele succes de actiune al verii, CEI 4 FANTASTICI. Evans a jucat din nou rolul lui Johnny Storm, zis si Torta Umana, in CEI 4 FANTASTICI: ASCENSIUNEA LUI SILVER SURFER, in iulie 2007. Filmul a avut incasari de 300 de milioane de dolari in intreaga lume.

Evans a fost invitat special in cateva seriale de televiziune inainte de a obtine primul sau rol principal intr-un film de cinema, in parodia lui Joel Gallen, NOT ANOTHER TEEN MOVIE. Urmatorul sau film a fost comedia cu infractori a lui Brian Robbin, NOTA PERFECTA, in care a jucat un rol principal, alaturi de Scarlett Johansson si Erika Christensen. Schimband registrul, el a aparut impreuna cu Kim Basinger, William H. Macy si Jessica Biel in thriller-ul CELULAR, de David Ellis, in care joaca un rol principal, cel al unui tanar care este implicat intr-o rapire. Alte filme in care a jucat Evan sunt JURNALUL UNEI DADACE, de Shari Springer Berman si Robert Pulcini, cu Scarlett Johansson, Laura Linney si Paul Giamatti, OAMENI SI SECRETE, de Griffin Dunne, cu Diane Lane si Donald Sutherland, drama romantica LONDON, de Hunter Richards, cu Jessica Biel, si REGELE ORFAN, de Andrew Wilder.

Evans a crescut in Massachusetts si a inceput sa joace in teatrele din zona inainte de a se muta la New York, unde a studiat la Institutul Lee Strasberg Institute. In prezent, Evans locuieste in Los Angeles.

MARTHA HIGAREDA (Grace Garcia) a devenit una dintre cele mai promitatoare actrite din tanara generatie, multumita talentului, perseverentei si dragostei fata de munca sa. Ea a studiat la CEA Televisa, la Centrul de Arta Gonzalo Correa, precum si la Argos Blue House, cu Benjamín Cann.

Cariera sa include roluri in telenovele de succes, in piese de teatru, in scurt-metraje si filme care i-au asigurat o bogata experienta profesionala si i-au creat si o imagine foarte favorabila, de actrita foarte promitatoare.

Tanara actrita, nascuta in Villahermosa, Tabasco, Mexico, a facut parte din trupele DON JUAN TENORIO Gonzalo Correa, LITTLE WOMEN sub indrumarea Gabrielei Cardenas, THE TIE, DEATH DEATH THAT I LOVE YOU si BANG, pentru a enumera doar cateva.

De asemenea, Martha a aparut in filme precum AMAR TE DUELE, regizat de Fernando Sariñana, VISUL LUI ELIEAS, de John Paul Cortés, LA CASA DE LOS BABYS, de John Sales, SAPTE ZILE, in regia lui Fernando Kalife, OUT OF HEAVEN, de Javier Patron Fox, AL OTRO LADO, de Gustavo Loza, ASÍ DEL PRECIPICIO, in regia cunoscutei regizoare de opera Teresa Suarez, BORDERLAND, de Zev Berman, CHARM SCHOOL in regia Fernando Sariñana.

Martha a fost distinsa cu premiul MTV Movie Awards™ en Espanol pentru cea mai buna actrita, cu premiul Diosa de Plata pentru cea mai promitatoare actrita de film si cu Las Palmas de Oro, al Cercului National al Jurnalistilor, pentru cea mai buna actrita si pentru film-revelatie.

NAOMIE HARRIS (Linda Washington) a ajuns la Hollywood cu un talent actoricesc innascut, dublat de forta si frumusete. Ea a jucat pentru prima oara un rol principal in apreciatul thriller DUPA 28 DE ZILE, dupa care s-a maturizat pe platourile a numeroase alte filme de succes.

Harris a fost recent nominalizata la premiile BAFTA 2007, la categoria Orange - Star in devenire, pentru interpretarea ei in PIRATII DIN CARAIBE: CUFARUL MORTULUI.

In prezent, Harris filmeaza pentru AUGUST, o productie Original Media, in regia lui Austin Chick. Harris joaca rolul lui Sarah, personajul principal feminin, o tanara energica si deschisa, avandu-l ca partener pe Josh Hartnett. AUGUST este povestea a doi frati care se straduiesc sa asigure supravietuirea noii lor firme pe Wall Street, in august 2001, cu o luna inainte de atacurile teroriste din 11 septembrie.

Harris a jucat si in VIATA SI OPTIUNILE LUI TRISTRAM SHANDY, un film foarte apreciat de critica, in HOT DE DIAMANTE, de Brett Ratner, in MIAMI VICE, cu Jaime Foxx si Colin Farrell, si si-a reluat rolul in PIRATII DIN CARAIBE: LA CAPATUL LUMII.

Harris a crescut in nordul Londrei si a studiat actoria de la varsta de noua ani. Ea a absolvit Universitatea Cambridge (Colegiul Pembroke), dupa care a studiat la prestigioasa scoala de teatru Old Vic (printre fostii cursanti se numara Daniel Day-Lewis, Brian Blessed, Miranda Richardson si Jeremy Irons).

Dupa terminarea studiilor, in 2000, Harris si-a petrecut primul an de dupa absolvire jucand in piese de teatru, inainte de a participa la o auditie pentru Danny Boyle (TRAINSPOTTING, PLAJA, TRIUNGHIUL MORTII), in 2001, si de a obtine un rol principal (Selena) in DUPA 28 DE ZILE. Rolul sau de supravietuitoare a unui dezastru urban, care trebuie sa se apere cu maceta, a necesitat o luna de antrenamente, pentru a putea executa cascadoriile cerute.

Ulterior, Harris a jucat rolul Clarei in adaptarea Channel 4 a romanului distins cu premiul Whitbread "Dinti albi", de Zadie Smith, dupa care a jucat rolul lui Maggie in drama politica in doua parti "Proiectul", regizata de Peter Kosminsky (White Oleander) alaturi de Matthew Macfayden (Spooks), pentru BBC.

De atunci, Harris a mai jucat alaturi de Colin Firth si Mena Suvari in filmul TRAUMA, de Marc Evan.

In plus, ea a primit de curand un rol in urmatoarea productie Twist Films, MORRIS; A LIFE WITH BELLS ON. Regizata de Lucy Ackhurst, dupa un scenariu de Charles Thomas Oldman, aceasta comedie-drama urmareste destinul unei echipe de avangarda Morris, in incercarea ei de a da nastere Dansurilor Morris. Harris va juca rolul "Sonja", avandu-l ca partener pe Sir Derek Jacobi.

In prezent, Harris locuieste in Londra.

JAY MOHR (Sgt. Mike Clady) a fost prezentat pentru prima oara publicului intr-un rol permanent in "Saturday Night Live", sezonul 1993. Desi Mohr nu a petrecut mult timp in distributia acelei emisiuni de comedie, ea a fost un punct de plecare pentru cariera sa cinematografica. Primul rol important al lui Mohr a fos alaturi de Tom Cruise, intr-un film devenit deja clasic, JERRY MAGUIRE. Un an mai tarziu, actorul a primit rolul principal in PARTENERUL IDEAL, film in care a jucat alaturi de Jennifer Aniston. Mohr a aparut in filme precum MAI E MULT PANA AJUNGEM?, SMALL SOLIDERS, DIFERENTE DE CLASA si DA MAI DEPARTE.

In 2003 si 2004, Mohr a fost creatorul, gazda si producatorul executiv al show-ului reality "Last comic standing". De asemenea, el lucreaza in mod frecvent pentru emisiuni radio precum Opie and Anthony, The Jim Rome Show, si The Ron and Fez Show. De asemenea, Mohr este autorul best-sellerului Gasping for Airtime: Two Years in the Trenches at Saturday Night Live. Mohr a scris si rubrici personale pentru cnnsi.com si Sports Illustrated.

In prezent, Mohr are un rol de durata in popularul show "The Ghost Whisperer" si o rubrica permanenta pe Foxsports.com.

JOHN CORBETT (detectivul Dante Demille). Dupa incheierea unui turneu national de succes cu formatia sa, cea mai recenta aparitie a lui John Corbett a avut loc in filmul MESAGERII, regizat de Danny si Oxide Pang. De asemenea, el a jucat un rol principal (Ian Miller) in NUNTA À LA GREC, unul dintre filmele independente cu cele mai mari incasari din istorie. De asemenea, el este cunoscut ca atragatorul "Aidan Shaw" din serialul HBO "Totul despre sex", in care joaca alaturi de Sarah Jessica Parker, rol pentru care a primit o nominalizare la Emmy in 2002. De asemenea, John a jucat rolul principal in serialul F/X "Lucky", care s-a bucurat de un mare succes la critica. Printre rolurile sale se numara si MAMICA DE OCAZIE, de Garry Marshall, cu Kate Hudson, si FA-TE AUZIT!, cu Hillary Duff.

John Corbett va fi mereu tinut minte pentru rolul DJ-ului Chris Stevens, din serialul CBS "Northern Exposure", pentru care a fost nominalizat atat la Emmy, cat si la Globurile de Aur. In ultimii 10 ani, John a lucrat fara intrerupere in toate domeniile mass media.

Corbett s-a nascut si a crescut in Virginia de Vest, apoi s- a mutat in California si a incercat sa-si gaseasca de lucru intr-o otelarie. A lucrat in acea intreprindere timp de sase ani, pana cand a fost nevoit sa renunte, din cauza unui accident de munca. In paralel, John studia la colegiul de stat din orasul respectiv si s-a hotarat sa participe la cursul de actorie al unui prieten. In timp ce urmarea cursul, el a fost invitat pe scena pentru un exercitiu si a fost captivat de mestesugul actoriei. Corbett a jucat in cateva piese de teatru produse de trupa colegiului sau, iar profesorul de actorie i-a recunoscut talentul si l-a incurajat sa-si incerce norocul la Hollywood.

Actorul a incheiat de curand filmarile la THE BURNING PLAIN, in regia lui Guillermo Arriaga, cu Charlize Theron si Kim Basinger.

AMAURY NOLASCO (detectiv Cosmo Santos), nascut in Puerto Rico, a studiat biologia la Universitatea din Puerto Rico. El dorea sa studieze in continuare medicina si sa devina doctor, dar a fost abordat de un regizor si distribuit imediat intr-o reclama de televiziune. Dupa alte cateva roluri minore, Nolasco s-a mutat la New York si a studiat la Scola Americano-Britanica de Arta Dramatica.

La putin timp dupa aceea, Nolasco a inceput sa primeasca roluri episodice in seriale TV precum “Arli$$,” “CSI - Investigatii” si “ER.” Nolasco a aparut si in alte productii TV, precum “George Lopez,” “Eve” si “CSI: NY.”

In 2003, Nolasco l-a jucat pe rivalul lui Paul Walker in continuarea de mare succes MAI FURIOS, MAI IUTE, primul sau rol intr-un film lansat de un mare studio. Ulterior, actorul a jucar cu Bernie Mac in MR. 3000, apoi in REZERVE DE LUX, cu Rob Schneider si David Spade.

Nolasco a jucat de curand in marele succes al verii trecute, TRANSFORMERS, regizat de Michael Bay. De asemenea, el a aparut in ARMORED, cu Matt Dillon si Laurence Fishburne.

TERRY CREWS (detectiv Terrence Washington). Fost jucator profesionist de fotbal la echipele LA Rams, San Diego Chargers si Washington Redskins, acest sportiv devenit actor este o dovada vie a faptului ca visele pot deveni realitate. Unul dintre cei mai talentati actori care au reusit aceasta tranzitie, el si-a construit in scurta vreme un palmares impresionant, care cuprinde atat roluri de cinema, cat si de televiziune.

Crews a incheiat de curand filmarile la productia Lionsgate GAME, in care joaca rolul principal, alaturi de Gerard Butler. Acest thriller se petrece intr-un viitor in care oamenii pot controla alti oameni, prin intermediul unui joc online multiplayer la scara mare; unul dintre cei mai cunoscuti jucatori, "Slayers", incearca sa-si recapete independenta, distrugandu-l pe omul din spatele jocului.

In aceasta primavara, Crews va putea fi vazut pe marile ecrane in PUNETI MANA PE SMART, cu Steve Carrell si Anne Hathaway, acest film fiind mult-asteptata adaptare pentru cinema a cunoscutului serial TV.

Cel mai recent rol al lui Crews a fost cel din comedia NORBIT, produsa de Paramount/Dreamworks, in care a jucat alaturi de Eddie Murphy si Katt Williams. Anterior, actorul jucase in apreciata comedie IDIOCRACY, de MIKE JUDGE, cu Luke Wilson si Dax Shepard.

In aceasta toamna, Crews a revenit pe micul ecran, unde a reluat rolul lui Julius din serialul CW "Everybody Hates Chris", rol foarte apreciat de critica. Inspirat din amintirile din copilarie ale comediantului Chris Rock (care este naratorul serialului), acest serial imprima o tusa cat se poate de comica povestii emotionante a unui adolescent, cel mai mare dintre trei frati care au crescut in Brooklyn, New York, la inceputul anilor '80.

Crews a aparut si in BALLS OF FURY, ECHIPA SFARMA-TOT, DOUA PUPEZE ALBE, BAADASSSSS!, CEL MAI CAUTAT DIN MALIBU si FRIDAY AFTER NEXT.

Nascut si crescut in Flint, Michigan, Crews era adolescent in perioada in care a inceput declinul orasului, cauzat de colapsul industriei auto. In incercarea de a evada dintre greutatile vietii de zi cu zi, Crews s-a refugiat in lumea artei. In liceu, el a obtinut o bursa pentru a urma cursurile Academiei de Arta Interlochen; ulterior, a primit Bursa de Excelenta in Arta, pentru a urma cursurile Universitatii Western Michigan. Crews dorea sa devina un specialist in efecte speciale la Hollywood dupa absolvire. El a ajuns, insa sa joace ca fundas in All Mid-American Conference, castigand campionatul Mid-American Conference in 1988.

Terry locuieste in prezent in California, impreuna cu sotia sa, cu care este casatorit de 18 ani, si cu cei cinci copii, patru fete si un baiat

CEDRIC THE ENTERTAINER (Scribble) este cunoscut mai ales pentru rolurile sale cu priza la public din filme precum BARBERSHOP, BE COOL, cu John Travolta, MADAGASCAR, INTOLERABLE CRUELTY, cu George Clooney si THE ORIGINAL KINGS OF COMEDY, documentar MTV regizat de Spike Lee. In plus, in aprilie 2004, Cedric a jucat rolul principal si a fost producatorul marelui succes de casa VACANTA CU FAMILIA JOHNSON, care a ocupat locul 1 in topul comediilor din America doua saptamani la rand.

Pe marele ecran, Cedric a putut fi vazut si in TALK TO ME, cu Don Cheadle in rolul principal, CODENAME: THE CLEANER, cu Lucy Liu, THE HONEYMOONERS (in care l-a jucat pe faimosul presonaj al lui Jackie Gleason, “Ralph Cramden,” interpretare notata drept excelenta de catre Roger Ebert), LEMONY SNICKET, cu Jim Carrey, MAN OF THE HOUSE cu Tommy Lee Jones, BARBERSHOP 2, BIG MOMMA’S HOUSE, cu Martin Lawrence, KINGDOM COME, cu Whoopi Goldberg si SERVING SARA, cu Matthew Perry; de asemenea, el si-a demonstrat extraordinarul talent vocal in filme pentru toata familia, precum CHARLOTTE’S WEB, DR. DOLITTLE 2 si ICE AGE. De asemenea, in iulie 2006, Cedric a debutat in primul sau spectacol de comedie special pentru HBO. Acesta a fost cel mai vizionat spectacol special al anului respectiv la HBO.

In continuare, Cedric va aparea WELCOME HOME, ROSCOE JENKINS, cu Martin Lawrence, MADAGASCAR 2 si in FLASH, alaturi de Nelly. De asemenea, Cedric va reveni la munca de televiziune, el jucand rolul principal intr-un nou serial de comedie realizat de reteaua ABC.

Cedric a avut o cariera plina de succes in televiziune, spectacole si cinema. Printre distinctiile sale se numara PREMIUL AFTRA PENTRU EXCELENTA IN PROGRAME DE TELEVIZIUNE, pentru serialul sau de la Fox, “CEDRIC THE ENTERTAINER PREZINTA…”; un numar record (patru) de premii NAACP Image pentru actor secundar intr-un serial de comedie, pentru interpretarea simpaticului "Antrenor Cedric Robinson" in serialul WB "The Steve Harvey Show", care a avut sase sezoane si a detinut prima pozitie in topurile de audienta. Primul sau volum de comedie, Grown-Ass Man, a fost lansat in ianuarie 2002, iar tirajul a fost epuizat in toata tara. In 2001, peste 144 de milioane de telespectatori l-au vazut pe Cedric in reclama la Bud Light care a obtinut prima pozitie in timpul transmisiei Super Bowl-ului (Ulterior, USA Today l-a declarat "Cel mai valoros jucator din industria publicitara"). In 1994, Cedric a primit PREMIUL RICHARD PRYOR PENTRU COMEDIANTUL ANULUI, de la Black Entertainment Television, pentru activitatea sa inovatoare ca gazda a Def Comedy Jam si a emisiunii Comic View a BET (sezonul 1994-1995).

In prezent, Cedric conduce propria sa firma de productie cinematografica, A BIRD AND A BEAR ENTERTAINMENT, care va realiza si va produce filme. VACANTA CU FAMILIA JOHNSON a fost primul lung-metraj produs de noua firma.

Ca filantrop, Cedric a pus bazele FUNDATIEI CARITABILE CEDRIC THE ENTERTAINER, care ofera burse si programe care imbunatatesc calitatea vietii tinerilor din cartiere defavorizate si a familiilor lor, in orasul sau natal - St. Louis, Missouri. Cedric doreste ca fundatia sa sa se extinda la nivel national.

COMMON (Coates). In 2006, artistul distins cu premiul Grammy a debutat pe marele ecran interpretand un numar muzical in DAVE CHAPPELLE’S BLOCK PARTY. In ianuarie 2007, Common si-a facut debutul actoricesc in ASII DIN MANECA, o productie Universal Pictures a regizorului/scenaristului Joe Carnahan, in care au jucat si Jeremy Piven, Ben Affleck, Alicia Keys si Ryan Reynolds. In noiembrie 2007, el a jucat un rol principal, alaturi de Denzel Washington, in GANGSTER AMERICAN, un film de Ridley Scott. In 2008, el va putea fi vazut in WANTED, cu Morgan Freeman si Angelina Jolie.

Inainte sa debuteze ca actor, Common a devenit faimos ca unul dintre cei mai poetici si mai respectati artisti hip-hop, cu peste sase albume: Can I Borrow a Dollar?, Resurrection, One Day It’ll All Make Sense, Like Water For Chocolate, si Electric Circus. In 2004, el a colaborat cu megastarul muzicii rap, Kanye West, originar din Chicago, pentru a produce BE, care a fost nominalizat la patru premii Grammy. In iulie 2006, videoclipul sau pentru single-ul "Testify" a fost nominalizat la doua MTV Video Awards, inclusiv pentru cel mai bun videoclip hip-hop. Pe 31 iulie 2007, Common a lansat Finding Forever, cel de-al saptelea album al sau, care a fost foarte apreciat de critica si a debutat pe pozitia 1 in topul 200 Billboard, castigand ulterior si un premiu Grammy.

In plus, Common a scris si carti pentru copii. Prima dintre ele, intitulata The Mirror and Me, contine lectii despre viata, spiritul uman si natura umana. Urmatoarea sa carte, I Like You But I Love Me, a fost recent nominalizata la un premiu NAACP Image, iar ce-a de-a treia carte a sa, M.E. (Mixed Emotions), va fi lansata in cursul acestui an. De asemenea, el a infiintat The Common Ground Foundation, o organizatie care are scopul de a utiliza impactul cultural al muzicii hip-hop pentru a promova dreptatea si educatia, pentru a combate saracia si a oferi informatii necesare pentru o viata sanatoasa tinerilor din comunitatile defavorizate, pe intreg teritoriul Statelor Unite.

THE GAME (Grill). Originar din Compton, Jayceon Taylor, zis si “The Game”, s-a nascut intr-un mediu foarte dur. Parintii sai faceau parte dintr-o banda foarte violenta, The Crips, iar la varsta de 7 ani el a ajuns in grija unei familii adoptive, cu care a petrecut 8 ani. The Game a fost un excelent sportiv si a avut rezultate foarte bune la invatatura in liceu, astfel incat i s-au oferit burse de studiu la numeroase universitati; el a ales Washington State University, pentru a juca baschet, dar si-a pierdut bursa deoarece a fost prins cu narcotice asupra sa. Ulterior, artistul s-a mutat in apartamentul fratelui sau de langa Compton. Dupa ce The Game a supravietuit unei tentative de omor in cursul careia a fost impuscat de cinci ori, fratele sau i-a cumparat cateva albume clasice de muzica hip-hop. In timpul convalescentei, el a studiat acest gen muzical cu o rigoare aproape stiintifica si a creat propriul sau stil de hip-hop. Dupa ce ranile i s-au vindecat, The Game si fratele sau au mixat o caseta care a ajuns, in cele din urma, la Dr. Dre; acesta i-a oferit lui The Game un contract cu casa sa de discuri, Aftermath, in 2002.

In 2005, The Game a lansat mult-asteptatul sau album, "The Documentary", care s-a vandut in aproape 600.000 de exemplare in prima saptamana, debutand pe pozitia 1 in topul Billboard Hot 200. In final, "The Documentary" s-a vandut in 2,3 milioane de exemplare in SUA si in 3,2 milioane de exemplare in intreaga lume. Succesul de care s-a bucurat albumul lui The Game l-a ajutat sa-si lanseze cariera cinematografica. Primul sau rol a fost intr-un film finantat chiar de el, MILLIONAIRE BOYS CLUB, in care joaca si Michael “Omar” Williams din “The Wire.” Ulterior, el a jucat rolul principal in DRAGOSTE DE TATA, in care au aparut Larenz Tate si Tyrese.

Pe langa solida sa cariera de actor si dominatia pe care o exercita asupra industriei muzicale, The Game a lansat si o linie de pantofi unisex, Hurricane; stocurile puse in vanzare la marile magazine de pantofi s-au epuizat imediat.

Recent, The Game a pus bazele propriei sale case de discuri, Black Wall Street, impreuna cu producatorii Nu Jersey Devil siTechnique; el spera ca noua casa de discuri va deveni una dintre marile forte ale industriei muzicale.

Despre realizatori În mintea unui pistolar: autenticitatea
jinglebells