Articole Sin City

(2005)

Sin City

Sin City: Istoria orasului (Frank Miller, 1991)

Sin City este un oras real – la propriu si la figurat – alb-negru, o lume dezolanta si dura, fie ca este privita din exterior sau din interior. Numai rare valvatai de culoare lumineaza acest oras. De asemenea, este un loc plin de contraste. Contraste intre corupti, avizi de putere si pacatosi, pe de-o parte, si cei care inca tin cu dintii de moralitate, speranta si vise, pe de alta parte. O metropola imaginara, schitata sa fie nu numai rea, ci si plina de emotii si instincte primare.

Orasul isi are originile in anul 1991, fiind rezultatul imaginatiei aprinse si al penelului iscusit al maestrului benzilor desenate moderne, Frank Miller. Avea sa devina una dintre cele mai apreciate povesti ilustrate din vremea ei. Miller, un pion important in revolutia moderna a povestirii revistelor de benzi desenate, avea deja fani - fiind apreciat din punct de vedere literar – lucrand la benzile desenate ale lui Marvel, Daredevil (Neinfricatul) si la benzile desenate cu Batman, The Dark Knight Returns (Intoarcerea cavalerului noptii). A continuat sa-si puna amprenta asupra culturii populare creand personaje celebre, cum ar fi Elektra - asasinul ninja si Ronin - samuraiul viitorului.

El era deja cunoscut, dar povestile lui din Sin City nu respecta tiparele anterioare.

In Sin City nu exista supereroi. Numai tipi duri, intamplari incurcate, pistoale, fete, amanti si coate-goale, incercand sa razbeasca in noapte, in noaptea intunecata. Totul se naste din desenele care au captat atentia multor oameni care nu erau fani ai revistelor de benzi desenate pana atunci.
De la Origini la destinul digital
jinglebells