Articole Sex Tape

(2014)

O noapte nebuna

Despre film

Columbia Pictures prezintă în asociere cu MRC și LStar Capital o producție a Escape Artists Production, un film de Jake Kasdan, Sex Tape. În rolurile titulare joacă: Cameron Diaz, Jason Segel, Rob Corddry, Ellie Kemper și Rob Lowe. Regia îi aparține lui Jake Kasdan, iar producția lui Todd Black, Jason Blumenthal și Steve Tisch. Scenariul este scris de Kate Angelo și Jason Segel & Nicholas Stoller. Povestirea e semnată de Kate Angelo. Producătorii executivi sunt David Householter, Jason Segel, Jake Kasdan, David Bloomfield și Ben Waisbren. Imaginea e asigurată de Tim Suhrstedt, ASC, iar scenografia de Jefferson Sage. Montajul îi aparține Tarei Timpone, A.C.E., iar costumele, designerului Debra McGuire. Muzica e compusă de Michael Andrews, iar aranjamentul muzical a fost creat de Manish Raval și Tom Wolfe.

“Annie și Jay sunt căsătoriți de zece ani. Ei au doi copii și au ajuns în punctul în care nu mai fac mare lucru ca să-și mențină vie pasiunea. Au un mariaj fericit, dar, ca și multe alte cupluri, ei nu mai au timp pentru sex,” explică Cameron Diaz, care face din nou echipă cu colegul său din filmul Bad Teacher, Jason Segel. În deocheata comedie Sex Tape, “Annie vine cu ideea să se înregistreze în timpul unei partide de sex. O să ne distrăm și …după aia o ștergem!”

“Au pus filmul pe iPad, vroiau să se uite la el o dată, după care, să-i dea “delete,” explică Segel. “Dar Jay nu l-a șters imediat. A urmat o deficiență de funcționare a cloud-ului, din cauza faptului că Jay a folosit o nouă aplicație. Iar acum, toți oamenii care nu trebuia să vadă înregistrarea lor privată, au acces la ea!”

Și astfel începe o noapte de haos și aventuri, în timp ce Annie și Jay încearcă să recupereze înregistrarea și s-o trimită în “Recycle bin”, acolo unde-i era locul. În agitația momentului însă, se dezvăluie cele mai secrete adevăruri ale relației lor. “Filmul vorbește despre dificultățile vieții de cuplu și despre încercările de a menține vie flacăra dragostei,” continuă Diaz. “Pierderea acestei sex tape e ceva ce-i poate costa foarte mult pe protagoniști, dar în loc să-I dezbine, înregistrarea le-a întărit relația, amintindu-le ce echipă bună au fost întotdeauna.”

“Jay și Annie au luat o decizie cam dubioasă, dar până la urmă, înțelegem de ce au luat-o,” spune regozorul Jake Kasdan. “Cameron și Jason au ceva care atrage și îi face pe spectatori să se identifice cu ei. Sunt populari și simpatici – reușind să dea o alură pozitivă mariajului, în general.”

Ideea filmului Sex Tape a apărut în biroul producătorilor Todd Black și Jason Blumenthal, în timpul întâlnirii lor cu scenarista Kate Angelo. După ce lucraseră cu Angelo pentru filmul The Back-up Plan, producătorii erau nerăbdători să lucreze din nou cu scenarista, așa încât au chemat-o pe Angelo la sediul lor, ca să analizeze niște idei de scenariu. “Veneam și noi cu idei, ni le expunea și ea pe ale ei…, când Jason a pus întrebarea: ce s-ar întâmpla dacă un cuplu de oameni obișnuiți s-ar filma în timp ce fac amor, iar a doua zi s-ar trezi că înregistrarea a dispărut,” povestește Black.

Angelo, o scriitoare și scenaristă cu vechime în show-uri de televiziune, cum ar fi “Will and Grace” sau “Becker,” afirmă, “‘Sex Tape’ a fost cel mai năstrușnic și distractiv scenariu din câte am scris vreodată. În special ideea de a filma și apoi de a pierde filmarea unei partide de sex este atât de trăznită și scandaloasă, încât ea, în sine, poate impinge povestea înainte. Cheia filmului era să reușim să facem portretul credibil al unui mariaj credibil. Toate întorsăturile comediei au succes dacă spectatorii se pot identifica cu protagoniștii și se îndrăgostesc de ei. Atunci, spectatorii vor fi de acord cu intriga filmului.”

Pentru derularea proiectului, producătorii au readus pe platouri echipa filmului Bad Teacher– adică pe Cameron Diaz și Jason Segel și pe regizorul Jake Kasdan. Segel urma să scrie un nou proiect de scenariu împreună cu Nicholas Stoller.

“Era o idee extrem de simpatică,” afirmă Kasdan. “Ideea era perfectă pentru Jason și Cameron, iar mie îmi plăcea la nebunie să lucrez cu ei. În plus, era o mare oportunitate să faci o comedie trăsnita despre lucruri foarte omenești: dragoste, sex și căsătorie. Pe măsură ce am început să dezvoltăm scenariul, eu și Jason ne-am îndrăgostit de idee și am înțeles că era ceva ce realmente trebuia să facem."

Comedia e simpatică și pentru faptul că nenorocirea care s-a abătut asupra lui Jay și Annie este pusă în mișcare de către o relație complicată pe care cei doi o au cu tehnologia informatică, pe care o înțeleg doar parțial.

“Toată farsa tehnologică este hilară pentru mine fiindcă eu încurc lucrurile întotdeauna pe calculator,” recunoaște Kasdan. “Trimit chestii la adrese complet greșite, și încă de mai multe ori. Am impresia că am șters ceva și apoi constat că nu l-am pierdut de fapt. Dau mesaje de pe un echiapment și apoi ele apar pe alte echipamente. Toate sculele astea care ar trebui să ne înlesnească viața nu fac decât să ne scape sau să ne încurce în așa măsură încât rămânem cu impresia că, până la urmă, ne întrece tehnica și trebuie să ne declarăm învinși. Pe măsură ce progresam cu filmul am constatat că mai multă lume îmi împărtășește teama de tehnologie – o mulțime de cunoscuți au avut cel puțin o dată o astfel de întâmplare nefericită, sau chiar un fiasco total, din cauza calculatoarelor."

Kasdan susține că realizarea unei comedii echilibrate a fost una dintre cele mai mari provocări. “Comediile de care mă simt atras pot fi stupide și uneori grosiere,” explică Kasdan, “tot așa cum și viața poate fi stupidă sau grosieră, pe alocuri. Iar cele mai hazoase momente sunt cele care se apropie cel mai tare de adevăr. Până la urmă, imaginea finală o dau actorii, iar atât Jason cât și Cameron au o mare doză de onestitate în ceea ce fac.”

Segel spune că ei trei au în comun o trăsătură de familiaritate care face ca orice proiect, oricât de riscant ar fi, să pară sigur și solid. “Îl cunosc pe Jake de 15 ani—el a regizat episodul pilot pentru ‘Freaks and Geeks,’ deci suntem prieteni de multă vreme. Ne-am distrat grozav în timp ce-l turnam pe Bad Teacher, una dintre cele mai frumoase experiențe de platou pe care am trăit-o. Era la mintea cocoșului că noi doi trebuia să facem din nou echipă cu Cameron,” remarcă Segel. “În film există o mare proporție de intimidate. Faptul că noi trei ne simțim așa de bine împreună ne-a dat posibilitatea să sporim umorul. Am fost realmente norocos că m-am aflat acolo, cu ei.”

Black spune că Kasdan, Diaz și Segel se simțeau atât de familiari, încât asta a ajutat enorm secvențele în care Jay și Annie se filmau în timpul partidei de sex. “Înainte de a filma această secvență, eram destul de nervos și neîncrezător - felul cum au abordat-o Cameron și Jason, sau cum a filmat-o Jake, m-a încredințat că studioul va accepta cu entuziasm proiectul,” se confesează producătorul. “La început aveam insomnii din cauza asta. Dar Jake a regizat minunat, iar Cameron și Jason se potriveau de minune cu povestea; nu aveam motive de îngrijorare. Secvența s-a concentrat pe chestii haioase și normale, nimic fals.”

“Doamne, cât de amuzant a fost,” remarcă Diaz despre filmarea secvențelor respective. “Cel mai hilar lucru a fost că Jake trebuia să ia parte și el,” râde ea. “Nu eram doar eu și Jason. Eram Jason cu mine și mai era și Jake. Îmi amintesc momentele când eram în pat cu Jason într-una dintre cele mai caraghioase poziții și când ne-am uitat în sus l-am văzut pe Jake care stătea deasupra noastră și se gândea din ce unghi era mai bine să filmeze. Iar noi întrebam: ‘Hei, Jake, cum merge treaba?’

Cu siguranță, cel mai amuzant lucru a fost felul cum ne-am petrecut noi acele zile, eu și Jason pe jumătate dezbrăcați, iar Jake în pat cu noi, cerându-ne tot timpul: ‘Nu puteți să vă mișcați mai repede, mai repede, sau mai încet, sau mai sus, sau un pic mai jos?’ De fapt Jake era cel ce avea controlul total asupra pozițiilor noastre sexuale.”

“Eram doar noi trei, încercând să găsim cele mai incredibile poziții și figuri pentru sex tape,” explică Kasdan. “Am filmat singur secvența respectivă, cu o cameră de mână, în loc să folosesc carele de filmat și toată echipa de o sută de oameni pentru că secvența trebuia să aibă o alură de film neprofesionist, făcut de protagoniștii înșiși. Iar cei doi au fost atât de liberi în comportament, de curajoși și de simpatici, încât m-au dat gata! Au venit chiar ei cu idei și le plăcea să se joace.... Totul pare adevărat în modul cel mai hilar și cel mai caraghios cu putință.”

Desigur că realizarea unui film înseamnă și o provocare tehnică, dar directorul de imagine, Tim Suhrstedt, susține că Kasdan avea totul sub control. “Unul dintre talentele lui Jake,” remarcă Suhrstedt, “îl reprezintă faptul că vrea să facă repetiții, îi lasă pe actori să se acomodeze cu scena, cu mișcarea, după care face sugestii sau ajustări, etc. Deîndată ce el și actorii se simt în largul lor, mișcarea camerei, alegerea obiectivului și luminile, toate decurg apoi de la sine. Pentru că rareori rămâne câte ceva la întâmplare din punct de vedere stilistic, cred că imaginea trebuie să se concentreze pe interpretare și totodată, sper eu, pe îmbogățirea comediei fiecărei secvențe.”

ANNIE ȘI JAY

Kasdan subliniază faptul că rolurile lui Annie și Jay au fost scrise special pentru Cameron Diaz și Jason Segel. “Conlucrarea mea cu Cameron și Jason pe platourile de filmare ale Bad Teacher a fost una dintre cele mai grozave experiențe pe care le-am trăit până acum,” afirmă Kasdan. “De aceea am dorit să le mai ofer niște roluri de cuplu – am văzut cât pot să fie de comici împreună și mai știam că în aceste roluri diferite, am putea să preluăm ceea ce am avut bun în primul film și să continuăm realizând ceva complet nou.

Am avut de la bun început convingerea că personajele actuale le vor da șansa de a realiza ceva spectaculos, dar ei mi-au depășit așteptările și speranțele. Ca actori, ei sunt amândoi oameni de echipă, se dedică cu trup și suflet proiectului, iar ca parteneri, sunt generoși, oferindu-și unul altuia posibilitatea de a se simți bine și de a fi în prim-planul comediei. Ei își aruncă poante unul altuia…și în plus, sunt extrem de atrăgători, fiecare dintre ei și împreună."

Kasdan susține că rolurile le sunt făcute pe măsură. “Jay este bine intenționat, un optimist care-și iubește nevasta și copiii și e stăpânit de dorința de a face totul bine, dar care nu știe să procedeze cum trebuie,” explică el. “Cred că Annie e mai pragmatică; ea este bloggeriță și un părinte responsabil, care simte că s-a îndepărtat de trecutul ei fără griji.”

Pentru a o interpreta pe Annie, Cameron Diaz spune că i-a subliniat calitățile generale, ale oricărei femei. “Annie e mamă, e soție—o femeie pentru care familia e totul,” o descrie Diaz. “Ea se împacă bine cu soțul ei, are o fire aventuroasă și jucăușă—e mulțumită de viața ei și folosește blogul personal ca pe o supapă. Este o posibilitate de a vorbi despre lucrurile care o interesează și de a le rezolva pentru ea și pentru cititorii ei. Pe măsură ce vedem cum se exprimă Annie pe blog, ne dăm seama cum era la începutul relației lor și ne întrebăm cum ar putea ea să revină la starea aceea de fericire. Când ai fost cu cineva pentru mai multă vreme, e greu să menții la fel de viu interesul pentru sex – trebuie să te străduiești.”

Diaz spune că nu s-a simțit nicio clipă intimidată de ceea ce trebuia să facă, pentru că-l cunoștea pe Segel. “Având în vedere că era un film în care trebuia să fim goi împreună, a fost important că puteam să mă simt în siguranță și în același timp să mă comport liber și jucăuș,” spune ea. “Noi ne distram copios făcând ceea ce trebuia să facem și în același timp spuneam povestea celor doi oameni care se iubeau cu adevărat. Nu am încercat nicio clipă să fim șocanți, de dragul de a fi șocanți. Mai mult, am făcut ceea ce nu credeam niciodată că vom FACE, știind că suntem în compania unui partener cu care ne simțeam în siguranță. Exact asta simt eu în compania lui Jason – este tipul cu care poți să faci așa ceva fără să te simți în primejdie.”

“Cameron e nemaipomenită,” spune Segel, “și e un adevărat as al comediei. Cei mai iritanți oameni pentru mine sunt cei care se retrag într-un climat călduț, plăcut și uită de umor și amuzament. Cameron este reversul.”

ROBBY ȘI TESS
După ce au aflat printr-un mesaj anonim că înregistrarea lor privată a ajuns, sau poate ajunge în mâinile prietenilor, cunoștințelor, sau chiar ale potențialilor lor șefi, Jay și Annie încep o cursă frenetică împotriva cronometrului pentru recuperarea iPad-urilor sincronizate cu al lor, care preluaseră înregistrarea automat.

Prima oprire o fac la casa celor mai buni prieteni, Robby și Tess (Rob Corddry și Ellie Kemper), care devin aliații lor în încercarea de a depista celelalte aparate.
“Scena în care Annie și Jay vin acasă la Robby și Tess pentru a-i întreba dacă știu despre sex tape a fost extrem de hazlie la filmări,” spune Kemper. “A fost o secvență minunată în care Annie și Jay citesc vinovăția pe fața lui Robby și a lui Tess, ca și când ei ar fi făcut ceva rău. Încurcătura și penibilul de dinaintea aflării adevărului, au fost extrem de interesant de jucat.”

“Pentru mine, Robby și Tess sunt cele mai simpatice personaje din scenariu,” afirmă Kasdan. “Eram hotărât ca în film să reiasă că cele două cupluri se știau de mult și petrecuseră mult timp împreună – între cei patru oameni există o familiaritate care le permite să se simtă în largul lor, chiar dacă vorbesc despre chestiuni intime și problema nerușinatei înregistrări. Dinamica dintre cele două cupluri stabilește tonul și realismul întregului film.”

HANK ROSENBAUM
Ca și când n-ar fi fost de ajuns faptul că trebuia să dea piept cu prietenii lor, Jay și Annie își dau seama îngoziți că propriul lor viitor poate fi pus în pericol. Adnotările lui Annie de pe blog – gânduri de soție și mamă – stârniseră interesul companiei multinaționale de jucării Piper Brothers, care vroia să le cumpere. Decizia depindea de blândul și familistul director executiv, Hank Rosenbaum, care urma să vizioneze conținutul blogului în acest weekend, pe un iPad pe care i-l pusese cu grație la dispoziție chiar Annie.

“În nebunia care i-a cuprins, Jay și Annie se năpustesc pe ușă gândind doar că trebuie să ia înapoi obiectul, indiferent în ce condiții, explică Diaz. “Ei se trezesc la ușa lui Hank fără niciun plan sau explicație plauzibilă – ei pur și simplu vor să pună mâna pe nenorocitul de iPad.”

Iar Annie și Jay vor folosi orice mijloace ca să-l obțină. “Așa încât, în timp ce Jay scotocește prin toată casa,” explică Rob Lowe, care-l interpretează pe Hank, “Hank o introduce pe Annie în lumea sa incredibilă și bizară, la care nu s-ar fi așteptat nici măcar ea. Acesta e motivul pentru care am dorit să interpretez acest rol, bineînțeles pe lângă scenariul savuros, care m-a făcut să râd în hohote. Nu vroiam să joc rolul unui directoraș dulce și frumușel. Mi-a plăcut mai mult să-l joc pe Hank, care era un ciudat burdușit de tehnologia din Silicon Valley, care pe deasupra mai are și un secret. Când el îi mărturisește lui Annie cine e de fapt și cu ce se ocupă… ei bine, acel moment m-a făcut să râd în hohote; exact asta caut eu la un rol.”

Sinopsis Despre distribuție și realizatori
jinglebells