Articole Saw 3D

(2010)

Puzzle mortal 3D

Distribuția

Fie că-l cunoașteți sub numele de ‘Jigsaw’, din seria SAW de un imens succes, fie de ‘Nordic’ din filmul THE FIRM, sau sub numele de ‘Ted Kaczynski’ din UNABOMBER --THE REAL STORY, TOBIN BELL (Jigsaw/John) a dovedit o abilitate care te îngheață, de a se cufunda în psihicul personajului pe care-l interpretează. Longevitatea lui Tobin și abilitatea lui cameleonică de a interpreta orice rol îl plasează în eșalonul celor mai căutați actori. Succesul său în calitate de star al filmelor SAW este o încununare a celor 30 de ani de apariții în filme sau la televiziune, preponderent în roluri de compoziție.

Începând cu rolul agentului FBI ‘Ernest Stokes’ din MISSISSIPPI BURNING (1988), Tobin Bell a interpretat o lungă listă de personaje aflate de ambele părți ale legii: conspiratorul împotriva lui JFK, ‘David Ferrie’ din filmul RUBY; ‘Mendoza’ din IN THE LINE OF FIRE; fascinantul ‘Nordic’ din THE FIRM; pistolarul ‘Dog Kelly’ din THE QUICK AND THE DEAD; ‘Lucian Morano’ din SERIAL KILLER; unul dintre ofițerii din GOODFELLAS; vocea lui ‘Zaragosa’ din ROAD TO EL DORADO; ca și rolurile din OVERNIGHT DELIVERY, THE FOURTH FLOOR, GOOD NEIGHBOR, BLACK MASK 2, LOOSE CANNONS, MALICE sau POWERPLAY.

Tobin este o figură familiară pentru spectatorii filmelor și dramelor TV (deși a apărut și în comedii, publicul recunoscându-l cu ușurință în rolul lui ‘Ron’ din “Seinfeld”). Tobin a fost și guest star în numeroase drame populare ale ultimului deceniu: procurorul ‘Nathan Volk’ din drama NBC, “Revelations,” cu Bill Pullman, Natasha McElone și John Rhys-Davies; rolul lui ‘Peter Kingsley’ în cinci episoade ale serialului “24;” ‘Agentul Dreyer’ din “Alias;” sau ‘Karl Storm’ dintr-unul dintre cele mai îndrăgite episoade ale serialului “Walker: Texas Ranger.” Tobin a mai apărut și în “The West Wing,” “The Guardian,” “The Sopranos,” “Charmed,” “Once and Again,” “X-Files,” “Stargate,” “Silk Stalkings,” “ER,” “La Femme Nikita,” “NYPD Blue,” “Murder One,” și “Chicago Hope.” Portofoliul său de roluri include și filmele de televiziune: ONE HOT SUMMER NIGHT, BABYSITTER’S SEDUCTION, MORTAL FEAR, sau DEEP RED.

Tobin a moștenit talentul actoricesc de la mama sa, actrița britanică Eileen Bell. Dar Tobin a învățat de la cei mai buni profesori, studiind cu Lee Strasberg și Ellen Burstyn, la New York's Actor Studio și cu Sanford Meisner, la Neighborhood Playhouse. Pe scenele new-zorkeze, el a apărut în timpul festivalului New York Shakespeare Festival, și pe scenele teatrelor the New York Public Theater, Ensemble Studio Theater, sau Playwright’s Horizons.

Tobin s-a născut în New York City și a copilărit în Weymouth, Massachussets. Așa cum îi stă bine unui star de horroruri pentru oameni deștepți, Tobin a absolvit cursurile Boston University, luându-și masteratul în Environmental Education, la Montclair State College. Printre hobby-urile sale se numără cântatul la chitară, fotografia, ascensiunile montane în White Mountains, din New Hampshire. Fiind și scriitor, Tobin este autorul mai multor scenarii și piese de teatru. El este căsătorit și are doi copii, petrecându-și timpul la cele două reședințe ale sale din New York și Los Angeles.

COSTAS MANDYLOR (Hoffman), s-a născut la Melbourne, în Australia, fiind descendentul unei familii de greci. El și-a început cariera ca jucător de fotbal în Grecia și Australia. Când cariera lui în fotbal s-a încheiat din cauza unor fracturi la ambele picioare, el s-a mutat la Hollywood. De atunci, el a este un actor apreciat în Statele Unite.
El a devenit un succes "peste noapte," când a fost distribuit în filmul THE TRIUMPH OF THE SPIRIT, o dramă despre Holocaust, care a fost filmată la Auschwitz. Oliver Stone i-a dat în 1991 un rol mic în THE DOORS, dar în MOBSTERS, filmul din același an, a fost distribuit într-un rol principal.

Costas a avut succes și în televiziune, jucând rolul lui ‘Kenny Lacos,’ șeriful impulsiv dar simpatic din drama lui David E. Kelley, “Picket Fences” după care și-a pus la bătaie fizionomia de mediteranean expresiv pentru rolul ‘Alphonse Royo’ din serialul de dramă al lui Dick Wolf, “Players.” Costas a fost descris ca unul dintre cei mai frumoși oameni ai planetei de către People Magazine în 1991 și ca "una dintre cele mai exotice fizionomii din televiziunea de astăzi." Printre alte apariții notabile de pe micul ecran se numără și rolurile din “Sex and the City,” “Andromeda,” “Charmed,” “7th Heaven” sau “Fastlane.”

După “Players,” în 1997, el a jucat în mai multe filme de televiziune și proiecte mai mari. A deținut un rol în filmul lui Sean Penn, THE PLEDGE și în ABOVE AND BEYOND alături de Alexandra Paul. Mai recent, el a fost vocea lui ‘Hondshew’ din BEOWULF, versiunea din 2007 cu Angelina Jolie. El joacă roluri în televiziune, inclusiv în filmul Hallmark Channel, JUST DESSERTS, alături de Lauren Holly și în numeroase filme independente, și de asemenea a interpretat rolul principal din show-ul lui David E. Kelley, “Wedding Bells.” Următorul rol de mare vizibilitate este cel al detectivului Hoffman din franchiza SAW.

Născut și crescut la San Diego, California, Betsy Russell (Jill) este cunoscută pentru rolul ‘Jill Tuck.’ La vârsta de 16 ani, ea a făcut cunoștință cu meseria de actor filmând o reclamă pentru Pepsi în orașul său natal. Această experiență i-a dat un impuls, ea mutându-se imediat la Los Angeles pentru a urma actoria. Odată ajunsă la LA, ea a început să primească multe oferte în televiziune, după care a dat o audiție pentru filmul care-i va influența toată cariera, comedia clasică de dragoste din 1983, PRIVATE SCHOOL. Ea a fost distribuită imediat în rolul lui ‘Jordon Leigh-Jensen,’ jucând apoi alături de idolul ei, actrița Phoebe Cates. Filmul a lansat-o pe Russell printre starurile de la Hollywood, unde a devenit renumită pentru rolurile de fată sexy, pe care le interpreta cu candoare. Ea a continuat să joace în filme cum ar fi TOMBOY, AVENGING ANGEL, și a realizat câteva roluri episodice în seriale de televiziune cum ar fi “The A-Team,” “T.J. Hooker,” și “Family Ties.”

După ce a întrerupt filmările în anii 1990 pentru a se ocupa de familie, ea a revenit pe ecran cu rolul ‘Jill Tuck’ din producția Lionsgate și Twisted Pictures’ SAW III, SAW IV, SAW V și SAW VI. Pe lângă SAW 3D, Russell mai poate fi urmărită și în filmul TV de aventuri MANDRAKE, sau în horrorul New Films International, CHAIN LETTER, de anul acesta, alături de Nikki Reed și Keith David.

Chad Donella (Gibson) provine din Toronto, Canada. Acolo, el a urmat arta dramatică în cadrul York Arts Drama Program, o școală de teatru renumită în Canada, unde a interpretat roluri în producții teatrale cum ar fi Oedipus Rex, Measure By Measure, Waiting For Godot, A Doll’s House sau The Collected Works of Billy The Kid. Ulterior, el a mai fost distribuit în diferite piese, apărând pe cele mai renumite scene din Toronto, în roluri din Wild Abandon, la Tarragon Theatre, 2 To Tango și Cowboy Mouth, la Theatre Center East, sau The Juliet Chronicles la Factory Theatre.

Comunitatea de divertisment l-a remarcat pe Chad pentru versatilitatea lui și pentru abilitatea de a da profunzime personajelor sale și l-a distribuit în serialul Canadian de tineret “Straight Up,” care a fost răsplătit cu numeroase premii. El a continuat să lucreze enorm pentru televiziunea canadiană, croindu-și apoi drumul spre Los Angeles, unde a devenit curând un actor apreciat.
El a deținut roluri principale în filme de succes cum ar fi Disturbing Behavior (MGM) sau Final Destination (New Line), câștigând inimile multor fani care i-au dedicat chiar website-uri. Cei de la Lionsgate, apreciind munca lui Chad, l-au distribuit în rolul principal din comedia romantică Girl Fever. Încântați de interpretarea sa, i-au oferit apoi un rol din Shattered Glass. Printre filmele independente în care a jucat recent putem enumera Dakota, 9 Lives of Mara și Hate Crime, care i-a adus premiul de cel mai bun actor dintr- rol secundar, la Colorado Film Festival.
Dar rolul lui ‘Jacob’ din mini-serialul lăudat de critică, “Taken” (DreamWorks Television / Sci-Fi Channel) a fost cel care i-a adus lui Chad un val diferit de fani. Serialul s-a bucurat de un mare succes, atrăgându-i lui Chad laude pentru interpretare.
Activitatea lui din televiziune include roluri de guest star sau roluri stabile din show-uri importante cum ar fi “Smallville,” “Law & Order: SVU,” “Copper,” “CSI: Miami,” “Ghost Whisperer,” “Monk,” sau “N.C.I.S.”

CHESTER BENNINGTON (Evan) este interpretul vocal al formației Linkin Park. Recent, ei au primit titlul de „prima formație de rock a deceniului”, din partea Soundscan/Billboard. În ultimii ani, LP a vândut peste 50 de milioane de discuri în toată lumea, o serie remarcabilă de discuri single clasate pe primul lor în topuri, care au adus formației două premii Grammy și milioane de fani. Cel de-al patrulea album al lor, A Thousand Suns (Machine Shop Recordings / Warner Bros) lansat pe 14 Septembrie 2010, s-a clasat de la debut, pe locul #1 în topul Billboard’s Top 200 chart ca și în topurile altor 15 țări.

În Octobrie 2009, Bennington a scos albumul Dead By Sunrise. De asemenea el este co-proprietarul unui lanț de saloane de tatuaj numite Club Tattoo, care a deschis anul trecut un alt salon, la Miracle Mile din Las Vegas.
Chester se implică în opera de caritate a mai multor organizații printre care se numără și Music For Relief (www.musicforrefief.org). MFR a fost înființată de membrii formației Linkin Park, care le-au cerut tuturor artiștilor și fanilor să ajute victimele dezastrelor și ale încălzirii globale. De asemenea, el se implică în activitatea organizației Someone Cares Soup Kitchen, care-i hrănește pe oamenii străzii și Take Me Home, un grup care vine în ajutorul animalelor.
Bennington a început să joace în piese de teatru încă din liceu, făcând alături de trupă un turneu prin toată țara, înainte de a se lansa în muzică.

Sean Patrick Flanery (Bobby) are o carieră artistică amplă, care a început exploziv cu rolul din filmul Powder. De atunci, Sean a jucat în mai multe filme, printre care The Grass Harp, Simply Irresistible, Suicide Kings, The Boondock Saints și Body Shots, dar acestea sunt numai câteva dintre ele.
Sean a avut succes și pe micul ecran. El și-a început cariera în televiziune odată cu serialul“The Young Indiana Jones Chronicles” în regia lui George Lucas. De asemenea a jucat în “The Strip,” serialul de scurtă durată al lui Jerry Bruckheimer. De asemenea, el a fost distribuit în mini-serialul “The Diamond Hunters” iar în prezent joacă în serialul de succes, “The Dead Zone.”

De-a lungul carierei sale, actorul veteran Cary Elwes (Dr. Gordon) a apărut în roluri excepționale și diverse. Abia a terminat filmările la comedia lui Ivan Reitman, Friends With Benefits, alături de Natalie Portman și Ashton Kutcher. A jucat în filmul lui Steven Spielberg, TinTin, iar anterior, în producția Dreamworks, A Christmas Carol, cu Jim Carrey, în regia lui Robert Zemeckis.

Elwes și-a făcut debutul în cinematografie odată cu filmul lui Marek Kanievska, Another Country bazat pe piesa premiată, cu același nume, iar ulterior a jucat în drama istorică de mare succes, Lady Jane, alături de Helena Bonham Carter. Apoi l-a interpretat pe ‘Westley’ din basmul clasic al lui Rob Reiner, The Princess Bride, care a cucerit publicul spectator de pe întreg globul. Printre alte filme în care a jucat se numără thrillerul psihologic Saw, filmul epic, premiat cu premiul Academiei, Glory, filmul Bram Stoker’s Dracula în regia lui Francis Ford Coppola, Robin Hood: Men in Tights, de Mel Brooks, Twister, Liar Liar, Kiss the Girls, Shadow of the Vampire și filmul lui Garry Marshall, Georgia Rule, cu Jane Fonda.

Pe micul ecran, Elwes a apărut recent în episodul pilot “Tough Trade” scris și realizat de Jenji Kohan, în regia lui Gavin Hood. De asemenea el are un rol permanent în show-ul USA Network, “Psych” întruchipându-l pe ‘Pierre Despereaux.’ Aparițiile lui anterioare din televiziune includ un episoade din “Law & Order: SVU” în rolul unui avocat a cărui familie e hărțuită, sau rolul Papei în tinerețe, din filmul televiziunii CBS, “Pope John Paul II.” Pe lângă acestea, Elwes a mai jucat și în mini-serialul HBO, premiat cu Golden Globe, “From the Earth to the Moon,” în “The Riverman,” “Uprising” și a deținut un rol mai lung al directorului adjunct al FBI, Brad Follmer, din ultimul sezon al serialului “The X-Files.”

Elwes s-a născut și a copilărit la Londra, înainte de a veni în Statele Unite, în anii adolescenței. A urmat colegiul în statul New York și și-a continuat studiile la Actors Studio și la Lee Strasberg Institute. Totuși cariera cinematografică și-a început-o în Anglia natală. Mai apoi, el a revenit la New York și ulterior s-a stabilit la Los Angeles.

Despre franciză Realizatorii
jinglebells