Killers of the Flower Moon

(2023)

Crimele din Osage County: Bani însângerați

Poster Killers of the Flower Moon Postere Killers of the Flower Moon

Sinopsis Killers of the Flower Moon

Mai mult
Killers of the Flower Moon trl SUB

La începutul secolului al XX-lea, petrolul a adus o avere națiunii Osage, membri săi devenind peste noapte unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Bogăția acestor nativi americani i-a atras imediat pe interlopii albi, care au manipulat, extorcat și furat cât de mulți bani au putut înainte de a recurge la crimă. Bazat pe o poveste adevărată și narat prin intermediul neobișnuitei povești de dragoste dintre Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) și Mollie Kyle (Lily Gladstone), Crimele din Osage County: Bani…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
10 nominalizări Oscar, un premiu şi 6 nominalizări Globul de Aur, 8 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Gray Horse

Produs de

Appian Way, Apple Studios

Tip Ecran

normal, IMAX, Dolby Atmos (Grand Ultra)

Distribuitorul international

Paramount Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA

Box office Killers of the Flower Moon

Weekend premieră (16.10.2023)
  • Loc 3
  • Spectatori 15.950
  • Încasări (RON) 456.796,42
Total
  • Spectatori 64.537
  • Încasări (RON) 1.781.379,46
  • Încasări (USD) 381.104,78

Părerea criticului

StefanDo pe 20 Octombrie 2023 13:30
Killers of the Flower Moon: am privit răul în ochi şi (nu) am supravieţuit
Într-o declaraţie recentă, Martin Scorsese a dezvăluit că prima sa abordare a ecranizării bestseller-ului de nonficţiune "Killers of the Flower Moon" era foarte diferită, povestea valului de crime din comunitatea de indieni Osage din Oklahoma din anii '20 fiind spusă din perspectiva autorităţilor chemate să investigheze. La îndemnul lui Leonardo DiCaprio, Scorsese a realizat că povestea trebuie spusă din perspectiva victimelor, indienii transformaţi în ţinte de lăcomia albilor lipsiţi de scrupule care le râvneau pământurile bogate în ţiţei. Cu siguranţă şi prima abordare ar fi dus la un film foarte bun, dar Killers of the Flower Moon, aşa cum este el acum, vine şi cu satisfacţia unei reparaţii necesare.

Povestea începe după sfârşitul Primului Război Mondial, când Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) se întoarce de pe front în… citeşte

3 1
userjs0QoV2kOl pe 21 octombrie 2023 22:54
O precizare: "indianca Sacheen Littlefeather" a fost de fapt Maria Louise Cruz si desi a fost o militanta pentru drepturile nativilor americani, partea cu stramosii ei apasi si yaqui a fost inventata. Iar raspunsul publicului la discursul ei a fost impartit între huiduieli și aplauze. In concluzie, parerile sunt de cele mai multe ori impartite, ca si cele referitoare la acest film.
Arpad pe 6 noiembrie 2023 08:50
Era să uit: da, aici sunt de acord cu recenzentul, Oscarul e aproape garantat...Așa-i trebuie !

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-65340ddded245 pe 21 Octombrie 2023 20:47
Nu mi a plăcut. Cele 206 minute am simțit ca sunt în comă.... Scene care s ar fi putut derula muuult mai repede...am așteptat deznodământul, dar și ala a fost previzibil, lipsit de orice strălucire. Păcat.
11 13
Sylvester77 pe 12 martie 2024 12:02
Un De Niro diabolic ca intotdeauna si un Di Caprio evreu initiat in ale crimei de masonul de gradul 32!
BogdanP. pe 22 Octombrie 2023 01:30
DE VAZUT , merita la cinema !
Film nou in cinema cu Leonardo DiCaprio si Robert De Niro OBLIGATORIU de vazut ! Nota de 8.4 de pe IMDB e pe merit ! Imi era dor de astfel de filme de caliate la care sa te gandesti mai multe zile dupa ce le vezi si care nu le dai uitarii ! Dureaza 3 ore si 20 de minute , dar nu conteaza , nu am simtit cum a trecut timpul ! Povestea e adevarata si expune si latura cruda si intunecata a anumitor oameni , cu care avem de-a face uneori si noi in zilele noastre . Leonardo DiCaprio isi joaca bine rolul , mai bine decat in ultimele lui filme ! La fel si Robert De Niro ! Dar pe langa ei mai sunt si alti actori cunoscuti unul din ei fiind si Brendan Fraser din "The Mummy" care revine in filme dupa o lunga pauza. Filmul e pentru toate gusturile, merita vazut la cinema !
8 4
hitman78 pe 21 Octombrie 2023 22:50
Având în vedere subiectul ma asteptam sa fie mai tensionat si ceva mai emotionant,m-am simtit un pic inselat dupa cele 3 ore si jumatate.Actoria este bila alba a filmului si dintre toți cel mai mult mi-a plăcut Lily Gladstone cea mai potrivita si indreptatita sa castige un premiu chiar si oscarul.Si finalul ala s-a vrut a fi ceva aparte dar mie nu mi-a placut abordarea parca a luat în deradere tot ce s-a construit in alea 3 ore si..... Filmul a fost bun totusi dar putea fi o capodoperă,pacat.
6 3
user-6365794c9807f pe 21 Octombrie 2023 00:25
"Crimele din Osage County: Bani Însângerati" (2023), regizat de Martin Scorsese și cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro în rolurile principale, reprezintă un exemplu clar al timpului pierdut în cinematografie. Acest film se lasă greu urmărit din cauza unui scenariu confuz și repetitiv care nu oferă nicio dezvoltare semnificativă a poveștii pe parcursul celor interminabile 3 ore.

În loc să ofere momente captivante și intrigante, filmul abundă în secvențe lungi și inutile, iar dialogurile monotone nu fac decât să contribuie la starea de somnolență a spectatorilor. Este dezamăgitor să vezi un regizor cu renume precum Scorsese să se implice într-un proiect atât de incoerent și lipsit de substanță.

Cu toate că distribuția de actori este impresionantă, chiar și ei nu reușesc să salveze acest film. Performanțele lor sunt… citeşte

6 6
R_Afc pe 20 Mai 2023 13:09
O pagină din istoria rasistă a Statelor Unite
Actualizare după vizionare: Lungimea nu este de fiecare dată un atu, nu îți garantează automat o experiență nemaipomenită, iar cele trei ore și jumătate nu erau necesare. Este exact ca în cazurile romanelor de 800 de pagini pline de balast, pe cînd, o proză scurtă de 12 pagini poate să fie mult mai percutantă și mai greu de scris, pentru că nu îți permiți timpi morți.

Drama amerindienilor este de obicei trecută la și altele, la fel ca genocidul armean, genocidul palestinian, genocidul din Cambodgia, din Rwanda, cel al congolezilor din perioada lui Leopold al II-lea, Holodomorul lui Stalin sau Marea Revoluție Culturală Proletară a lui Mao Zedong, toate aceste orori ducînd la moartea a sute de milioane de oameni. Expansionismul imperialist și colonialismul au făcut mereu victime. Scorsese ne prezintă o filă dintr-un lung șir de nedreptăți… citeşte

6 21
anica_constantin pe 23 Octombrie 2023 13:33
La inceput mi se părea plictisitor.Dar ușor am.intrat în acțiunea filmului.Bunicel dar nu extraordinar.Merita văzut.Robert de Niro încă joaca bine.
5 2
Andrei_Filmagica pe 24 Octombrie 2023 22:40
Foarte bun
Un spectacol foarte bun marca Martin Scorsese, un Di Caprio care fură show-ul,joacă foarte convingător și se va bate cu siguranță cu Cillian Murphy pentru statueta din 2024.
Lily Gladstone (Mollie) surpprinde in mod plăcut și sigur va fi nominalizată și ea.
Poate pare prea lung- 3 ore si jumatate, dar eu cel puțin nu m-am plictisit niciun moment, iar acest film marchează nu o retragere ci poate un apogeu al regizorului, care va rămâne în istoria cinematografiei pentru totdeauna.
Povestea este lungă, dar curge, iar din când în când te lipești de scaun și te simți de parcă ești acolo cu personajele și vorbești și tu cu ele. Un joc actoricesc foarte bun, cât despre De Niro- nu ii mai sunt necesare laudele întrucât rolul de unchi a lui Ernest este complet, motivațional, subtil, complet, părerea mea.
Unul dintre cele mai bune filme din 2023

5 4
user-651ed15e84c8c pe 05 Octombrie 2023 18:13
R_afc, doar pentru ca ești frustrat și doar ai impresia ca te pricepi la critica de film nu înseamnă că poți emite opinii pertinente. Ai văzut filmul? Sunt convins ca nu asa ca taci în MM din gura. Nu trebuie sa-l iubești pe Scorsese. În schimb trebuie și ești obligat de moștenirea lui cinematografica sa îl respecți. Cu siguranță si-a câștigat acest drept și în fata unui gigant critic de filme ca tine. Urmărește filmul și pe urma sa latrii. Dar latră ca un câine civilizat. Am dat din greseala peste jalnica ta opinie.
5 4
user-5d4e7746ae1d1 pe 23 Octombrie 2023 22:09
E fascinant câți indivizi și-au vomitat aici părerile. Fie au văzut filmul cu ochii închiși, fie a dormit în mare parte a timpului. Killers of the Flower Moon este o capodoperă, unul dintre cele mai bune filme semnate de Scorsese. Moartea nu e un spectacol inutil, ci o realitate crudă, iar victima vremurilor respective este societatea de astăzi, căci povestea este universală. Must-see!
5 6
verafol pe 19 decembrie 2023 20:55
Da tu ai vreo diploma de destept? Fiecare isi spune propria parere buna sau rea. Nu toata lumea e geniu in filme ca tine. Exprima-ti parerea ta despre film nu despre aprecierile altora.
Caktus pe 12 Aprilie 2020 00:25
Wow
Scorsese regizor?
DiCaprio si De Niro protagonisti?

Pare promitator. Nu cred ca ma vor dezamagi Scorsese, De Niro si DiCaprio. Abia astept sa il vad.

5 6
rodica_vargolici pe 14 noiembrie 2021 15:14
Buna ziua, Va rog daca l-ati vazut, pt ca filmul nu are sinopsis, ce tema trateaza FILMUL? Multumesc.
rodica_vargolici pe 14 noiembrie 2021 15:23
am gasit pe wikipedia ca trebuia sa fie pe Paramount channel -acum e desfiintat, sau pe Aplle tv (nu-l am la progr.)
brando pe 22 Octombrie 2023 12:43
UNUL DINTRE CELE MAI AMARATE SI SLABE FILME ALE LUI SCORSESE !
Un film plictisitor superfiicial si nostalgic la care poti dormi linistit. Filmul deloc nu are montajul,actiunea,dinamismul,muzica, violenta brutala fizica si verbala si atmosfera filmeelor lui Scorsese din anii 70,90 si 2002-2013. Scenariu fuserit si o regie de om fara chef .... Sa astepti 4 ani pana vezi un film nou de Scorsese si sa dai de asa jeg de film.. . Personajele par adormite si fara chef de viata ,Leo se stramba de zici cai debil la cap...si nu ofera nimic nici personajului si nici filmului, jumate din film e filmat prin interioare ca o telenovela pe intuneric de deabia vezi cine dialogheaza cu cine. In loc sa vedem un film plin de dinamism si atmosfera precum de ex Thunderheart 1992 cu Val Kilmer care are un subiect asemanator ,aici nu vedem nici indienii din rezervatii si traditile lor cum ar trebuii prezentate si regizate corect... nici violentele brutale comise… citeşte
4 12
rodica_vargolici pe 14 Noiembrie 2021 15:32
fara sinopsis !?! :((((
Nici pe IMDb nu e sinopsis. Am gasit pe wikipedia un mic rezumat

ATENTIE- urmeaza un mic REZUMAT = Nu cititi, doar daca vreti sa stiti amanunte despre actiune
-Filmările s-au încheiat la 1 octombrie 2021.
-Coloana sonoră a filmului i-a fost atribuită fostului coleg al lui Scorsese, Robbie Robertson
-Filmul marchează cea de-a șasea colaborare dintre Scorsese și DiCaprio , precum și cea de-a zecea colaborare dintre Scorsese și De Niro .
-Pe 10 martie 2016, Imperative Entertainment a câștigat războiul licitațiilor pentru a face o adaptare cinematografică a cărții de non-ficțiune a lui David Grann Killers of the Flower Moon și a plătit 5 milioane de dolari; Dan Friedkin și Bradley Thomas de la studio ar produce filmul. [2] În aprilie 2017, a fost dezvăluit că Martin Scorsese , Leonardo DiCaprio și Robert De Niro se gândeau să… citeşte

3 4
mihaigeniu pe 23 Octombrie 2023 15:26
Prima oră e foarte bună după se duce la vale..Scosese nu mai are claritate sau ceva de spus neapărat.cinemaul e mort, e timpul ca oamenii obișnuiți, fără faimă, să facă artă pentru că e clar că industria e coruptă dincolo de a se putea repara
3 5
sabinalin pe 14 Decembrie 2023 21:31
Suferinta populatiei amerindiene. Serios exploatata atat in literatura cat si in cinematografie. Sa ne amintim de romanele lui James Fenimore Cooper si Karl May, de Winnetou dar si de Chingachgook. Asa se intampla intotdeauna: cel mai tare vine si pune stapanire. Cu pretul subjugarii si chiar distrugerii populatiei autohtone. Asa s-a facut, asa se face si asa se va face. Si totul, bineinteles, are la baza interesele economice. Si, mai mult decat orice, lacomia. Sa castigi, sa acaparezi cat mai mult chiar daca nu-ti mai trebuie. Comportandu-te dur, netinand cont de nimic, calcand pe cadavre. Umanitate? Democratie? Drepturile omului? A se slabi. Egalitate sa fie, ,,dar nu pentru catei,,. Noi suntem cei mai tari, noi stapanim planeta, noi bagam batul prin gard atunci cand e nevoie. Va merge. Pana intr-o zi...

Am scris intr-un comentariu ca, din punctul meu de vedere,… citeşte

2 1
SnowFlower pe 13 Decembrie 2023 02:31
De vazut
Nu am simtit cand au trecut cele 3 h 26 min.

Interpretarea lui Leonardo DiCaprio - ca de obicei ireprosabila si m-a facut curioasa sa vad si filmul "J. Edgar" (2011) ca tot a fost mentionat Hoover in "Killers of the Flower Moon". Robert de Niro - si el exceptional in interpretare. Sper ca amandoi sa ia Oscarul.

Filmul abordeaza teme precum lipsa scrupulelor pentru a acumula cat mai multi bani, manipularea sub masca bunavointei si a prieteniei, neincrederea care apare intre membrii unei familii si care in cele din urma duce la destramarea acesteia, atitudinea superioara a albilor fata de comunitatea indiana, lipsa de umanitate, de principii si de profesionalism a unor medici, curajul si hotararea de a merge pana in panzele albe chiar si cu ultimele puteri pentru a cere sa se faca dreptate etc.

Sper ca acest film sa castige Oscarul.

2 2

Spune-ţi părerea despre Killers of the Flower Moon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Killers of the Flower Moon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells